Wednesday, August 18, 2010

Panggilan Temuduga DH41

Pagi-pagi lagi aku dah cuak.
Baru je nk lelap mata balik pas sahur,
Dapat sms dari ayahanda.

"Long,ada temuduga DH41on 21st Sept."
gitu bunyiknya.
Ish,ni ape pulak laa ni.
Baru je aku balik aritu sit exam JPA.Ni SPP pulak dah.


Aku search kt net,amende DH41 ni.
Tapenah denga pon.
Oo..Pegawai Pendidikan Pengajian Tinggi.
kemende tuh?
Lecturer eh?
Bila masa aku apply nih?
Cari kt web SPP,tade pon.
Aku syak,ni mesti panggilan interview hangit ni.
Aku call SPP...eh,eh,ade laa nama aku.
Post lecturer Perbankan Islam.
Terus aku sakit perut!!
Sumpah dah lama aku xpegang buku2 bab tu.
Da 5 tahun beb!
Aku boleh bayang raya aku kali ni, aku sebok kepit buku.

Barangsiapa diantara ahli2 keluargaku yg memandai2 apply post ni untuk aku, sila mengaku cepattttt!!!!!!!!! Aku akan pastikan dia pon kepit buku mcm aku jugak time raya nnti.Hinsssss!!!

seriously aku rasa dah terlalu tua untuk sit2 exam ni.rasa mcm prefer duduk umah layan anak cucu je.hak hak hak!

notabulukaki~ada tak sapa2 senasib dgn aku?ada tak korang dapat surat tu?Jom kita buat soklan spot ndak??

45 comments:

liyana said...

hehehe...semoge berjaye ye kak :)

liyana said...
This comment has been removed by the author.
encHIx laNDax said...

wah!!congrats~hahak~~

sahromnasrudin said...

tahniah...bukan senang nak dpt interview cenggitu....

Pnut said...

good luck, semoga berjaya dalam exam... jangan lupa gak baca tentang 1 malaysia... kot-kot ada.. depa ni bukan boleh kira..kekadang keluaq soalan tah hapa-hapa..

aNiS tHe BumbleBee said...

liyana~maceh...dah lama xrasa kejang2 urat perut masuk interview.haisss!

GaDis CoMeL said...

sejak failed exam PTD ritu, sy terus tak isi apa2 keja gomen. haha. frust gamaknya. exam pun sakit otak. selamat study lah ye. ;p

aNiS tHe BumbleBee said...

enchixlandax~maceh..ko ketawa eh??cess!

aNiS tHe BumbleBee said...

sahromnasrudin~maceh..tp mai dah tua2 ni,segan laa nk pi interbiu.baloq dah jadi..hihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

Pnut~tula pasai.kalo interbiu swasta relax skit,straight to the point.gomen ni,dia kona sana,kona sini,xdak kaitan dgn kerja pon tnya jugak.isk!

aNiS tHe BumbleBee said...

gadiscomel~kak anis baru ja pecah kepala p exam tu bulan 4aritu.ni panggil plak dah intebiu.ya ampunnnn!bernanah otak camnih.(pasal dah tepu dah duduk umah kot)kakaka!

ainiayu said...

hahahaha....tgh dok byg muka tensen kepit buku p raya....kekekeke....tk enjoy langsung....hahhaha....pape pn tahniah la....semoga berjaya la nnt...p cuci suma karat2 kt otak tu cepat...kut2 la ada...huhuhu.....hahahaha....

aNiS tHe BumbleBee said...

kak aini~haha!konfem berkarat2 laa kak..aritu exam bertulis,okey la kan ada time nk pikir2.ni tnya depan2.ish,sakit perut aih!

Amri Rani said...

tolong bc2 puisi Pakwi...
kot2 dia tanya plak nti...hihihi
Moga apa pun yg kita genggam....
buat kita tidak renggang....
dengan keluarga dengan Tuhan....

zuar said...

apply la masuk fak sy nnti..fakulti sains pentadbiran dan pengajian polisi...jadi lec research n methodology..kekeke

Kancilbiru said...

all the best weh? lecturer kat uitm kaaaaaaaaa? hahahaha..eh kenai nurul ilham dak?

CouLeur de Chiqu3 said...

aahah..tu namanya rezeki..

tp bab nak exam2 tu klo sy pon xberminat...klo nk koje..koje aje lah..ni seumur idup nk ngadadp exam..erkkk..xgamak la dennnn....udah2 le mase study tu exam sumenye....huhuuu...

utk anis..sy ucapkan selamat menelaah....kihkihhh ~~


*restu keluarga..berkat sepnjng hidup..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Salam.

wuit.. anis.

congrats ! bila lagi? mungkin ni masa yang sesuwaiiii.

hehe..

aNiS tHe BumbleBee said...

Pakwi~hhihi!nk kena baca puisi pakwi nnti baru dpt markah bonus nih.keke!

aNiS tHe BumbleBee said...

zuar~heh,kalo aku yg mengajar korang,abihlaa semua lebam2 aku belasah nnti kang.hihi!

Nia said...

eh, keje gomen tu. kena study betul2 tu..untung2 ada rezekinya nanti. insha' Allah.

aNiS tHe BumbleBee said...

kancilbiru~maceh...uishh..baru nk p intebiu..lec poli kut.kenai...awat xkenai..tu jiran umah hubbyku la tu.hampa skolah teknik a/s kan?

fazliana fazil kenai?dulu jiran hubbyku gak tu.

aNiS tHe BumbleBee said...

CouLeur de Chiqu3 ~itulah..yg JPA aritu pun blum attend prePAC lagi,ni dtg pulak dah yg ni.jangan dibuat dekat2 tarikh sudah.mau pinau biji mata stadi kang.dah tua2 ni,malas tul nk stadi tau.hihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

azrina~hehe..entahlah..mungkinlah kut..kalau ada rezeki,adelah.nak berpisah2 ni yg xsanggup ni..isk..

aNiS tHe BumbleBee said...

Nia~insyallah..anis buat takat yg mampu je lah.dah lama tul tinggalkan bidang banking ni.berkarat2 nk recall finance2 balik.adesss.

Arena said...

Sis,
Whoaaa dapat interbiu kejer gomen ek? All the best ok. Adakah ini bermakna ko tak lama lagi akan pulang ke Malaysia for good? hehhehe.

Yati said...

Anis,
sangat bertuah dapat panggil interview. Ada orang, dok apply je, tapi haram tak pernah dapat.
Semoga berjaya!

amat said...

salam. wah sama lah kita dpt islamic banking gak. 2hb kan..good luck.

smiley said...

waaahhh...congrate!! all the best yerrr...

regards,
Triplesmiley & 1 Sweet Love

|| NaFiRaa || said...

wahhhh.. dapat interbiu!!! nih kasi pening lagi nih!! muehehehe.. ape2 pon gud luck k~

aNiS tHe BumbleBee said...

Arena~hihi..alah,br intebiu.dapat ke tak tu,xtau lg.kalau dpt,br aku pikir,nk balik for good ke tidak.hihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

kak yati~tima kacih kak..rezeki kut.dulu masa muda2,xpenah panggil.ni dah tua2 ni,berderet pulak panggil.mana nk stadinya lagi,dah berkarat2 dah ni.hihhi!

aNiS tHe BumbleBee said...

amat~yeyeye!ada juga member.eh,2hb ke?sy 21hb.kt putrajaya.awak kt ne?

aNiS tHe BumbleBee said...

smiley~time kacih... :D

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~hihihi...dah la time tu pening2 ketupat kan...saje je laa..hahaha!

Mario said...

good luck...errr...tapi tak aci la ko puasa lewat tp dpt raya awal...

aNiS tHe BumbleBee said...

mario~hahaha...tak abis2 agi ko kedengki aku dpt raya awal eh...huekekeke!meh le pindah sri lanka ni weh..buleh puasa lewat.tihi!

ainiayu said...

anis...interview tu kt putrajaya ye...hehehe...leh mai umah akk....:)

Kancilbiru said...

ilham ada sini jadi lecturer..fazliana tak pasti tapi dia dulu adalah dormmate masa kat teknik...heheehe

aNiS tHe BumbleBee said...

kak ainiayu~haa,insyallah..buleh jugak.heheh..tp malu la plak nk jumpa kak..*blush,blush*

wanshah said...

wahh.. bestnye post tu kak anis. tapi nak refresh balik la jenuh. kena stdy balik sume bagai. Tapi baik terima jer dulu kak kalau dapat. cz diorang tak kan terus suruh mengajo. mesti dia bagi kita sukatan pelajaran untuk kita review dulu lepastu baru get ready utk mengajo. tahun first je susah kak. lepastu follow mengajo benda yang sama jer. cz studentnye pun bertukar2 kan?.. :) saya doakan ada rezeki akak dapat post tu. aminn.. :)

http://wanshah87.blogspot.com

aNiS tHe BumbleBee said...

kancilbiru~aa,tau gak tu.raya2 selalu gak jumpa dia.ni suma geng2 guaq cempedak laa..ilham aku baru kenal time uitm arau dulu.satu kelas dgn speckybee gak.speckybee laa yg kenal lama sbb atuk ilham jiran dia.kikiki..

aNiS tHe BumbleBee said...

wanshah~hihi..tulaa..dah 5tahun tinggal bab2 banking ni.nk baca balik pun dah malas.tp try je lah.maceh atas doa ye wanshah..akak doakan wanshah pun dapat post best2 jugak ye... :)

MrsYusofhussain said...

pergh, ini btul2 bagus!! dapat gak ko praktik kan ape yg kita blaja dolu nnt...huhu chaiyok chaiyok

aNiS tHe BumbleBee said...

lia~hah hah hah! aku rasa mcm nk pengsan tgk post tu.aku ingat aku xpayah pegang buku banking pas grad dah.kena jugak rupanya.ciskek tul.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...