Friday, August 20, 2010

Wa Heart Lu laa Nuffnang!!!

Nuffnang ni kan...Speckybee yg kenalkan aku sebenarnya.Blog2 ni pun dia laa yg kenalkan aku.Walopon dia bukan blogger, tp dia mmg kaki baca blog.Dia suruh aku jadi blogger.Daripada duduk saja2 kt umah layan hindustan,tulis blog lagi bagus.Aku cam biasa laa kan...Isteri solehah,malas nk lawan ckp.Aku pun tulislaa walopon aku sndiri xpaham apa yg aku tulis.

Bila dah lama2 dengan blogging,aku pun dah reti update blog slalu2..barulaa aku nampak keberhasilan yg positif dengan nuffnang ni..Buleh buat duit rupanya dengan aku dok merapu2 ni.Sebagai surirumah,aku mmg xde gaji.Tp kadang2 tu,bila balik Malaysia,nak juga beli benda merepek org pompuan kan..Kalo mintak kt Speckybee,byk songeh.Kena soal jawab cam pak polisi.Duit perniagaan kedai aku ada, tapi aku selalu perabih soping online.kekee!lagipun mestila nk simpan buat modal pusingan kan...

Maka,bila aku tgk prestasi Nuffnang aku bertambah baik,berkobar2 pulak aku nak berblog ni.Baguih laa nuffnang ni..tak kedekut.Aku ada gak adverlet kt blog aku yg lain.Tapi hareemm, hampagas jaa aku dapat.

Ni hampa tgk, dekat nak raya, Nuff bg aku 10 BE...mula2 tu, 2BE aku dah jadi metered earning,aku punyalaa monyok..ni dia mai balik...yeehaaaa!!


Jumlah duit aku malu nk tunjuk..aku punya skit ja pun..

Pestu,yg menaikkan semangat aku, dulu bintang2 kt bawah ni tahap 2-3 je...skang ni LB dgn Skyscraper dah 5bintang.LR je aku kena usahakan lagi bagi jadi 5bintang gak.Punyala syiok!Walopon aku xpaham sgt pasai bintang2 ni,tp aku rasa,kalo byk bintang tu,kira baguih laa kan..mcm hotel laa jugak kan..
kalo ada bulan sama best lagi kut no?

Pestu nuff ni dia provide keywords yg org dok cari kt blog aku.Lawak2 keyword yg org cari. Buat habuan aku gelak pagi2. Yang pastinya,hari2 mesti ada yg cari bini hizbur imam muda...awat laaa xtau??


aku bukan bini hizbur imam muda...aku bini cek puad...imam tua dah...kihkihkih!

Terima kasih laa Nuffnang..sudi jugak layan blog miskin2 mcm aku ni..aku ingat nk tekan dah butang cashout.Pasal aku nk beli external harddisk laa rasanya balik Malaysia nnti.Tapi aku dah janji nk belanja Speckybee.Err...belanja air oren dua kupang pon,kira belanja gak kan..Muahahahaha!! Kejam! Kejam!

20 comments:

izyanty collection said...

bestnye...sy pun xfaham psl nuffnang,bintang2 tu pun xtau utk pe..BE tgok bederet pjg, xfham gak...biar arr duit tgok sikit je...2 malas heheh...just tgok traffik je kt nuffnang...
yg mana 1 pun xtau nak tgk duit.

|| NaFiRaa || said...

wahhhh!!! lebatnye BE~ tahniah!! ade jugak hasil yang lumayan bila blogging nih kan~

Mario said...

tahniah le...blog ko ni mmg hebat

aNiS tHe BumbleBee said...

izyanty~anis pon xpaham gak.hihi!tapi rasanya,bintang2 tu dia tgk ads per klik kut.tgk performance kita utk kempen iklan yg dia buat.Yg BE tu,tgk kt current earning.bila dah tamat,dia akan masuk metered earning,dan tgk kt jumlah yg bawah skali tu,mesti bertambah.org kata,bila dah ada BE,kena up trafik betul2.baru masyuk.org kata laa..betul ke tak xtau..hehe..yg terel2 bab nuff ni,tlgla betulkan kalau sy salah ya..sy buta skit bab2 nuff ni.hihi

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~syukurlaa..ada jugak dari xda langsung kan..dari tulis diary,baca sorang2,meroyan sorang2.baik kongsi2 dgn org,dpt duit plak lagi.kekeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

mario~eleh..blog ko lagi super duper hebat..perli aku laa tu..cizzy tul!haha!

kak ina kl said...

salam dan selamat menyambut bulan ramadahan buat kamu di sana.

that way...i love nuffnang..alamak tersasul ckp omputih..

sahromnasrudin said...

tahniah..org utara cam anis, kancilbiru, gadiscomel mmg hebat berblogging ;-)

aNiS tHe BumbleBee said...

kak ina~selamat berpuasa juga utk kak ina..


ecececece..kak ina speaking dgn kite pulak..kikiki!

aNiS tHe BumbleBee said...

sahrom~maceh...mana ada...depa lagi hebat...mcm2 idea depa tulis kt dlm blog.sy ni blogger kaput jaa pun..tu pasai nuff berani bg BE byk kut.kesian kt saya.hihihi

Kancilbiru said...

wahh tahniah...timasih kat advertiser la...depa yang pilih blog yang depa nak...pasni balik malaysia sila la belanja kawan lama...hehehehee

aku suspek depa cari bini imam muda tu sbb jeles la org cakap lawa..:P

aNiS tHe BumbleBee said...

KB~maceh..oo..ya ka..kalo camtu nk kena p beli prepaid Digi laa..pasai dia pilih blog ni selalu.Cyg kt digi!muah!muah! buleh...aku rajin ja turun SP.Umah aku sndiri pun kt SP.Shah alam pun rajin turun gak.ang pilih ja nk mkn kt mana?hahahaha!

tu la kut..tp salah tempat laa depa cari.hari2 dok cari kt blog aku ni.Aku menyamar stgi baru tau.kekeke!

lumut said...

byknye duit....tlg promote saye jugak la mcm ni..say epon nak kaye..say ebudak baru ni..

aNiS tHe BumbleBee said...

lumut~kehkehkeh!mana lu tau duit gua byk?wa xde tulis amount pon..gua propa jee dlm blog ni.hihi...

p/a:saje nk pakai gua lu2..cam masuk skit dgn blog lumut.muehehe..duduk NZ eh??nk kirim susu fearnleaf 1..hihihi!

GaDis CoMeL said...

wahhh..banyaknya BE.sy ada 2 je kak.mai la 1 kat sy.haha.

sahromnasrudin ada letak nama sy kat atas, setaraf dgn kak KB n kak anis,segan lah sy.blog sy blog cap hayam ja. segan.

aNiS tHe BumbleBee said...

GC~aik,ni hg on9 kt mana lak mlm2 ni?nah ambikla barang 5bijik BE kak ni..kekekeke!

akak syak,sahrom nk pau duit raya dari kita 3 org laaa...tu pasai dia puji2 kita tu.hahahahaha!

sori naaa sahrom..lawak2 jaa...hihihi!

Nia said...

wah..tahniah! tahniah..byk dapat buffered earning tu. bagus la..hehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

TAHNIAH Anis!

orang letak aku letak nuff tu tapi tak jengok2..bila tukar template baru aku tak letak html code ad tu...hehe

aNiS tHe BumbleBee said...

Nia~alah nia..blogger yg ciput2 je dia bg BE byk..kalo dia bg kt yg otai,boleh bankrupt nuffnang.hahaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

azrina~haha..samalah cam aku ina ooii..bila aku baca kt blog2 org dpt ratus2,riban2 baru laaa aku rasa cam ooo,berguna jugak nuffnang ni..kekekeke!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...