Saturday, August 21, 2010

MaSaLaH AngguR


Menggiurkan tak? tak bape sgt kut..
Aku ada masalah skit..
Nak kata besar, xde lah besar sgt,
Nak kata kecik, tapi aku rasa besar...
Sebab melibatkan halal haram makanan nk masuk ke perut.

Camnih,
Speckybee beli anggur.
Bawak balik.Tempek kt dlm plastik tu.
Duduklah kt situ smpai ke sudah.
Tak bgtau aku ke apa.

Dah seminggu,
Pestu baru dia cari, tak jumpa.
Dia pegi kedai tu balik,
bgtau yg anggur tu xde.mungkin tertinggal.
Pestu kedai tu bayar balik.

Balik umah, baru jumpa, anggur tu tersengih2 kt dalam beg plastik tu.
Nak makan tak berani, takut berdosa sebab duit dpt balik, anggur pun ada.
Apa patut aku buat???

a. Buat bodo..makan jee...rejeki ramadon namanyaa..bukan sengaja pownn...
b.Pegi kedai tu, bayar balik. Balik rumah baru makan.
c. Buang je lah anggur tu.
d. Bagi kt jiran.

Hujung2 minggu ni korang buat apa?aku layan AIM kt ntv7.Tengok melodi yg lama2 kt tv3.Kena ambik tau gak pasal industri hiburan kt Malaysia tu.Nnti time raya, kumpol ramai2, xdelah nmpak mcm aku yg paling bangang skali kat situ.mueheheh~

20 comments:

GaDis CoMeL said...

1st kah? haha.

GaDis CoMeL said...

kak, hang suh abg speeckybee pi bayaq balik la. kalo dok was2 lagu tu, nak telan pun rasa tak pi.

|| NaFiRaa || said...

urmmm.. susah jugak nih.. pilih B kot.. tenang sket nak makan kan~

aNiS tHe BumbleBee said...

GC~kakakka!hg xyahlaa buat rebut2 nk komen first kt blog ni.kt blog otai2 bulehla.kekeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

GC~tu laa..dah suruh.tp dia tu pemalu.malu nk p bgtau kt org tu.camno tuh?

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~B kan..kan?tapi kalo buah tu dah buruk,camno?

Suhana Shahril said...

p kedai tu balik dan terangkan yg sebenar...bayar jer utk buah yg baru dpt tuh

Hamzah Ian said...

makan je.. har har har..

Mario said...

errr...rasa nak marah kat specky pulak ni...hehe so taknak komen kuikuikui

klu aku...bayar jela...tapi kalau aku lagi...tak pergi mintak pun...dah hilang mmg aku burn kan aje...

aNiS tHe BumbleBee said...

ana~wee..dah pulangkan balik duit kedai tu dh.tp ckp member 'ter'ambik.wahaha..member manaa laa entah.buek malu kt tokey kedai tu je.

aNiS tHe BumbleBee said...

hamzah~hahahaha!slambeeeee....

aNiS tHe BumbleBee said...

mario~aik,slalunya ko geng dgn dia sgt.haa,tau xpe.gewam aku.

tulah,kalo kt msia,aku burn kan je.tp dah kt sini,harga anggur tu pun 20hinggit..isk,mcm kerugian pulak kt situ.jadi,pegi jelah bayar blk kt kedai tu...dptlah mkn walopon byk yg dah buruk2..heheh..

Lina Rahim said...

kalau kedai dekat, boleh pilih B. kalau kedai jauh, pilih A...hahaha.. :-D

Lina Rahim said...

kalau kedai dekat, boleh pilih B. kalau kedai jauh, pilih A...hahaha.. :-D

Lina Rahim said...

kalau kedai dekat, boleh pilih B. kalau kedai jauh, pilih A...hahaha.. :-D

aNiS tHe BumbleBee said...

Lina~hahahaha!dah..dah pilih B dah..last2 pulangkan balik duit kedai tu.dapatlah mkn anggur tu dgn tanpa rasa bersalah.ngheheehe!

Nia said...

owh,..pulang balik la duit tu. settle..hehe. tapi mungkin kena tahan telinga skit nih.

aNiS tHe BumbleBee said...

nia~hehee! alah,xde org tu nk marah pun..speckybee just tnya kut2 ada tertinggal kt kedai.cepat2 dia nk ganti duit balik.

Che Mid said...

susah juga ya nak makan anggur ni..

aNiS tHe BumbleBee said...

che mid~itulahnye..tp alhamdulillah,dah selesai dah masalah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...