Wednesday, August 11, 2010

Aku Tak PoSa


aku rindu time moreh2 lepas tarawih..ada lagi ke skang ni ye?
google pic

Salam...korang buat pe tu?? Tengah sahur ke? Makan apa untuk sahur pertama ni?cewah! Kenmain tu, dengan telur asin la, acar buah la,sup lah....Xpe...bagus..bagus..makan...makan.janji sahur kan..Sebab sahur inilah yg membezakan puasa umat Islam dengan puasa penganut agama yang lain.Panjang lak intro aku..

Aku cuma nk bagi tau.. Sri Lanka blom start lagi puasa.Maybe 12hb atau 13hb kot..So,maksudnya, aku boleh makan lagi besok.

tu jelah entry nk bg korang jeles.hihihi!

notabulukaki~Dah 4tahun puasa kt Sri Lanka ni, tapi aku still xley buang rasa sayu bila teringat time berbuka kt kampung...sobs!





26 comments:

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

anis,

tapi nanti ada yang sedih bila kita raya dulu !

hahaha...

Mario said...

sian le kat ko raya lambat...ekeke

selamat berpuasa sis...err...esok...hehe

ainiayu said...

tk jeles langsung....kekekeke...sbb akk pn tk pose....tp sedih gak sbb tk dpt sambut pose dlm erti kata yg sebenarnya....huhuhu....bkn ku pinta jadi begini......:(

liyana said...

selamat berpuasa juge kat org jauh tu... kena msk la kan..xde bazar ramadhan kt sane.. hihi

Suhana Shahril said...

Amboi..amboi..bestnya dier x posa lagi...
Sabor jer lah yer...pengalaman tu..modal utk crita kat anak cucu cicit...kehkeh..

sahromnasrudin said...

salam..boleh pekena KFC lagi la time siang2 kat cane..
p/s: ada ke KFC? heheheh..klu ada, halal ke????

GaDis CoMeL said...

mak suh balik posa kat kampung. buleh pi terawih n moreh kt semejid. pastu tengok orang main mercun. pum pang pum pang. itu bunyi mercun. hehe.

en_me said...

biar lambat asal selamat.. kitorang raya dulu oke.. ekeke

salam ramadhan cik anis tewww..

julietchun said...

ada sesetengah masjid masih buat moreh ni.

jom main bunga api :P

slm ramadhan.

aNiS tHe BumbleBee said...

azrina~ehehe...ktorg balik raya..raya sama je dgn korang k msia..hehe...

aNiS tHe BumbleBee said...

mario~haha!aku raya sama cam ko lah..maceh..slamat berposa utk ko harini..muehehe..

aNiS tHe BumbleBee said...

kak aini~hehehe...pompuan biasalaa,posa mesti tak cukup sebulan punya..tihi..!

aNiS tHe BumbleBee said...

liyana~hehehe..ala,sama je liyana.puasa ke tak puasa ke,msk tetap kena masak.

aNiS tHe BumbleBee said...

sahromnasrudin~ada...kalo mkn pon,xde JAIS dtg tgkap bawa naik van mayat..tp kita sendiri la yg segan kut.

p/s:sini semua ada halal.sama cam malaysia je..

aNiS tHe BumbleBee said...

suhana~hehe..tiap2 tahun gitu.puasa sini lambat.tp raya ktorg balik.so,tiap2 tahun mesti tak cukup sebulan puasa..isk..

aNiS tHe BumbleBee said...

gadiscomel~jgn hg main mercun dah la.nk menikah dah ni,nnti tak cukup jari nk bubuh inai.hehehehe!

p/s:kem salam org kampung.bwkla balik ikan pekasam byk skit.

aNiS tHe BumbleBee said...

en me~hehehee..ktorg raya kt msia nnti..maceh...salam ramadhan juga ye en me.. :)

aNiS tHe BumbleBee said...

julietchun~wah,ye ke..kt sini ada bubur lambuk jugak.sama cam kt malaysia.rindunya..lama xmkn.

eh,bestnya nk main bunga api.nnti nk cari kt kedai lah.hehehe.

Yunus Badawi said...

Salam Anis,
Ni yg jeles dengar org kat Sri Lanka masih belum start puasa. Tapi takpelah. Tahun ni kalau ikut kalendar puasa 30 hari. Banyak peluang nak cari pahala.

Selamat memulakan puasa.

Masjid dan surau tempat saya masih ada moreh lepas terawih. Berbuka berjemaah pun ada juga.

|| NaFiRaa || said...

errkkk!!! x boleh jadik nih!! pose start lambat.. raya sama ngan kita!! nampaknye kena gi mula pose kat sri langka jugak nih!!!

ai yg kat selangor nih pon rasa sayu jek bila teringatkan berbuka ngan famili..

Sir Marcello said...

oh tak start lagi...baru nak ajak pi bazar :P

aNiS tHe BumbleBee said...

YB~itulah...org malaysia dpt pahala lebih skit dari ktorg..ktorg puasa tak cukup,tambah2 yg perempuan,lagi laa rongak2 puasa tu.hehe.

tp,kalau masakkan utk suami berbuka,dpt pahala kan..hum,nk kena byk kutip pahala bulan ni.

seronoknya berbuka ramai,solat tarawikh,moreh..rindunyaaa...

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~hehe..nk buat camno..nasib perantau ginilah..tulahkan..isk,bila teringat2 dorang makan apa,gelak2 bercerita,isk,bergenang air mata tau..

aNiS tHe BumbleBee said...

sir marcello~hehehe...tunggu 8/9nnti,kita pegi bazar sama eh..kikiki

Kancilbiru said...

raya tak balik mesia ka??

aNiS tHe BumbleBee said...

kancilbiru~balikkkkk...insyallah balik...tiket beli dah..muehehe!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...