Wednesday, August 25, 2010

aku tengah menggelabah

Entry pendek je arini. Pasal aku bz gilak. Arini bos Speckybee nk dtg umah berbuka.Woohoo!! Gua nk kena masak kt org beb! Speckybee cakap, bos dia suka makan lauk kampung2.Setelah perbincangan kami berdua semalam, maka menu pada hari ini adalah:

1.Pajeri nanas
2.Sambal belacan + tempoyak
3.Sambal ikan bilis + tempe
4.Daging goreng halia
5. Ikan gelama masam dan ikan kering goreng
6.Ulam-ulaman

Desert:
1.Ekor ayam jantan [Cocktail]
kalo sempat dan aku pon xbape penat, maybe aku akan tambah dengan:
1.Murtabak megi
2.Kuih cara bergula + kuih cara berlauk.


woh! amacam?? Cabaran master chef bermula. Aku dah siap dah lawa2 dah ni.Kejap lagi aku nk panjat tuk2, pegi supermarket beli groceries.bawak si Uyin skali. Speckybee mmg xde harapan laa boleh tolong aku.Keje keje keje.


Balik umah karang nk kemas2 umah skit. Pestu nk start masak.Korang doa2 kan laa aku berjaya ye.Gedebuk gedebak jantung aku.Asal entah.Aku tak sure.Adakah sebab yg nk datang tu bos Speckybee dan kalo aku masak tak sedap, dia akan murka kt Speckybee ataupun bos tu muka sebijik mcm Dato' K. Hensem woh! Akakakakakakaka!! Sambil2 tu,kalo korang mmg terel tahap dewa, korang teka, apekah gambar ini??



salam sayang dari aku utk pembaca2 blog aku.Jangan noti2 occay?? Nanti malam aku terjah korang balik...xoxo!babai..!

34 comments:

halimatun said...

lutut hang yg tgh ketaq..hahhaha

vogue said...

hahaha...k.yani pon rasa tu lutut anis...

btw, bos tuh org msia ke? kalu org sana manaler dia tau pon apa mskn kampong2 kita...kekeke

apa2 pon...GOODLUCK!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

haahaa..

aku pun ikut gelabah jugaklah..


pape pun ko masak elok-elok; jangan sampai ada yang termasin pulak..hahaha...mana tau gabra punya pasal..


neway..esok citer pengalaman gabra tu tau !

Lizzie Yasmin said...

banyak nyer.. tiba2 rasa lapaq plak.. nk tumpang bukak pose skali leh,, hehehe

bubblesphoto said...

slmt memasak org sri langka...

ur menu2 2 bt i sgt lapar...

Kancilbiru said...

woh suspen tu...tak tanya ka laki hang bos dia suka lauk kampung mana? kampung malaysia ka kampung sri lanka? hahahah all the best ok! sila tangkap gambaq..

|| NaFiRaa || said...

hahahaha... bila tgk gambar teka teki tuh.. ngan lutut2 ai skali ketar nih~ banyaknye hidangan!!! kalo lah sri langka tu kat sebelah rumah ai jek.. ai dah terjah dah umah u.. buat muka x malu..muahahaha

semoga berjaya k!! bak kata kancilbiru..jangan lupa amik gambar k~

GaDis CoMeL said...

masak bagi sedap, kot2 ada peluang speckybee nak naik pangkat.hehe.

julietchun said...

pstttt: bos speckybee dah kawen belum? errr..tu saja komen aku :P

gambar urat jantung ko beb? dup dap dup dap.

sahromnasrudin said...

salam..betoi la..dia suka lauk kampong mana?? kampong kedah ka, kampong johoq ka, kampong selangoq ka kampong sri lanka hahahaha....

fndrocka said...

tu gambar jambatan yg belum siap..kan?

Atiqah said...

ketaq kepala lutut kan kalo org mai umah habaq nak makan masakan kita...hehe..all the best kak

makdara TERDIVA said...

nape x masak asam pedas srilanka??? agagagagag..

gud luck..jgn silap letak garam..

Pnut said...

selamat masak... nanti tempek gambaq nooo... ada tempe ka kat sana???

EJAN MAPET said...

ketaq lutut kan??

aNiS tHe BumbleBee said...

matun~muahaha! sok aku jawab.

aNiS tHe BumbleBee said...

kak yani~hahaa!haah,org malaysia kak.fuaad mana de bos kt sini ha.3org je org msia je tinggal kak..hihi.

aNiS tHe BumbleBee said...

azrina~kekeke!jom kita gelabah beramai2..hihi

aNiS tHe BumbleBee said...

lizzie~meh ler...tu air asia dh tunggu dah tu.nnti datang eh..hihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

bubblephoto~hehe..maceh..alah,time2 puasa ni,ape pun lapa je kan..hihi

aNiS tHe BumbleBee said...

kancilbiru~hahaha..kampung malaysia laa..tangkap gambaq makanan ka,tangkap gambaq dato K?kuikuikui!

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~hihi..nnti we all pindah malaysia,kita duduk berjiran nak?keke!

aNiS tHe BumbleBee said...

GC~tak mau laa naik pangkat.nak naik gaji.ngeeeeee!

aNiS tHe BumbleBee said...

julietchun~da kawen babe..rugi ko.rugi aku gak.kakakakakaa!

aNiS tHe BumbleBee said...

sahrom~hahahahaha!ni sah2 kedah celup ni.mana da org kedah panggil johoq.johor laaaa...hahahaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

fndrocka~hahaaha! kelaka laa ko ni..jembatan eh gitu?haah laa kan..sekali pandang,cam jembatan gak.

aNiS tHe BumbleBee said...

tiqah~kekeke..tulaa,ketaq mcm org nk minang pulak rasanya.hihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

MDT~ade eh asam pedas sri lanka??hahahaa! kang pegi letak garam masala ke pulak kan.

aNiS tHe BumbleBee said...

kak pnut~hehe..bos tu bawak mai dari malaysia.kami pesan.puas hati bulan posa ni leh mkn tempe.

aNiS tHe BumbleBee said...

ejan~hihihi!! sok aku jawab!

ainiayu said...

hahaha....gud luck....akk penah rasa pengalaman yg sama masa asesmen hubby ari tu....huiyoooo...bkn lutut je ketaq....abih suma goyang...kalutt tatau nk habaq la..hahaha.....

aS_c0mei said...

kami yg baca pon ketaq sama!hahahah.so,camne?semua okay??

kat sana ada jual tempe ehh?jelesnyeeeeeeee.nak tempeee!

aNiS tHe BumbleBee said...

kak ainiayu~hahaa!hah,tulah.mana nk kemas umah,nk decorate table,nk masak,nk kisahkan uyin lagi.ya ampunnnn...menggelabah bewak.hihihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

as_comei~hah..lega!!selesai sudah.mana da tempe...tempe tu wak mai dari malaysia laa...hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...