Wednesday, August 11, 2010

Jadual Waktu Berbuka dan Imsak..untuk Sri Lanka



Alhamdulillah...hari yang dinanti telah tiba..Insyallah kami akan mula berpuasa besok.Complete betul jadual ni. Siap timetable posa 6 pun ada woh. Esok sahur habis waktu pukoi 4.30 pagi.[kena kunci jam 3-4 bijik nih]. Bukak posa dalam pukoi kol 6.27 ptg. Hum,pukul 3ptg dah kena start bersilat kt dapo dah.Nak masak apa tah.Ada sweet potato dlm fridge,buat kuih keria okey kut. Menu utama,lom pikir agi. Baru nk pegi usha2 kt dapur online org kejap.hehe..

notabulukaki~korang boleh beza tak mana satu tulisan singhalese dgn tulisan tamil??ehehe..aku boleh..dah lama pun duduk sini kan.. :)

20 comments:

Arena said...

Selamat berpuasa sis.. Jangan syahdu2 kat sri lanka nun..

sahromnasrudin said...

salam..buah melaka ada ke???

Pnut said...

Selamat berpuasa kepada awak sekeluarga... berpuasa di tempat orang..pengalaman tu... seronoklah baca kehidupan orang di rantau ni...

liyana said...

selamat berpuasa... :)

julietchun said...

siap ada posa 6 tuh,dasat :P

Lina Rahim said...

oohh..tak jauh beza dengan kami, kami duduk miri buka 6.40, habis sahur dalam 4.50..selamat berpuasa

GaDis CoMeL said...

selamat berposa. ;p

uyin pn dah belajaq posa ek? kecik lagi, bg posa yang2 yok dah lah. hehe.

|| NaFiRaa || said...

selamat menjalani ibadah puasa!!

Kancilbiru said...

tayang sikit makanan org sri lanka..cucoq ka.. apa ka...hihihi

aNiS tHe BumbleBee said...

Arena~Maceh...hihi..syahdu skit2 je..

aNiS tHe BumbleBee said...

sahromnasrudin~ada....sendiri bikin punya..haha!

aNiS tHe BumbleBee said...

Pnut~timekacih...hehe...pengalaman..terima jelah..ye tak..?

aNiS tHe BumbleBee said...

julietchun~aku mmg konfem tak puasa 6 kt msia.sbb mknan yg tak boleh ditolak weh.hihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

liyana~maceh....selamat berposa gak eh...

aNiS tHe BumbleBee said...

gadiscomel~maceh...stakat ni,mak dia xposa lagi, maka uyin pun berjemaahla mkn biskut skali.tihi.

aNiS tHe BumbleBee said...

lina~haah,kira timerange berposa tu lebih kurang jelah..xde rasa letih sgt kan..

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~maceh....hehehe...

aNiS tHe BumbleBee said...

kancilbiru~satgi tayang,hg terliuq pulak..kekekee!

Azmi Sham said...

Salam Sis, saya kena pegi bertugas di sri lanka lepas raya ni. Ingat nak bawak family, urusan visa2 macam mana yek? blur skit pasal tak penah gi oversea ni... boleh beri panduan?...

aNiS tHe BumbleBee said...

azmisham~salam..wah!wah!gumbiranya dgr org malaysia nk dtg sini.okey.kalau urusan visa,selalunya company akan uruskan dgn kedutaan sri lanka.termasuklah visa family.lain2 perkara,boleh hubungi kedutaan malaysia kt sini.Do PM me,nnti sy bg email suami sy,bolehlah korang berkenal2 atau nk tnya apa2.wokey?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...