Sapa aNiS?

  
Rahsia keanggunan personaliti aku
Aku pompuan biasa2 je...low maintainance..cuci muka pon pakai sabun cap kapak.Baju harga 3ringgit pun pakai tade hal.Mak asal Melaka, Pak asal Kg.Baru Kolompo.Dalam IC tulis aku asal Kangar,Perlis.Tapi aku lebih prefer ckp aku org Baling.Sebab family aku dah settle down dan most hidup aku pun mmg kt Baling,Kedah.

Sejarah Pendidikan
Tadika, aku blaja kt YeokChee.Blajar bahsa cina lebih kurang.Tp skang ni yg aku ingat adalah word2 makian je lah.wakakaka!Pestu, aku blajar kt Sekolah Rendah Tunku Putra,Baling. Alaaa,tempat Tunku Abd Rahman dgn Chin Peng buat meeting tu..Pestu aku pegi Skola Syed Burn.Dapat kelas budak2 pandai.Ada bahasa arab.Tp budak2 dlm kelas tu jelah yg pandai.Aku tetap tak pandai2 jugak.Bahasa Arab aku pun dapat gred E for excellent..Tapi xpa,mungkin bukan bidang yg dikatakan forte untuk aku Bahasa Arab ni.Pestu dpt offer sambung Sains Akaun kt SMB.Tp oleh kerana aku jenis penyayang dan xgamak nk belah2 katak, aku blah ke Teknik Jalan Stadium, Alor Star.Kat situlah bermulanya zaman kegemilangan aku. (gemilang kepalahotak  kau). Pestu aku  buat dip. UiTM Segamat, oleh kerana En.Speckybee merayu2 tiap2 hari dlm tepon suh aku transfer,maka aku pon transfer lah ke UiTM Arau.Pestu aku sambung pulak degree kt UiTM Dungun.Sejarah pendidikan aku biasa2 je.Bengap sangat pun tidak,nak kata aku cemerlang sangat pun mmg  jauh sgt laa kan....aku lebih suka kesederhanaan.(wakluuu) Tapi aku makesure tiap2 sem, lepas suma paper, grad on time supaya aku tak kena bebel dgn mak aku.

Tamatnya zaman anak dara
Aku dulu slalu laa berangan nk kawen dgn anak raja.Tp hareeeeemmm....jangankan anak raja,Rajagopal pon xde mengorat aku.Ces!! Tapi, ujong2, aku dapat anak ustaz..Eloklah kan...boleh la membimbing aku ke jalan yg benerrrr...(benerrrr laa sangatttttt). Anak ustaz ni, tak jadi ustaz, dia jadi injenia. Pas 3bulan kawen,dia dapat offer dtg Sri Lanka, buat bangunan..Maka dia pon bawak la aku skali pasal aku ni jenis jakun tapenah naik kapal terbang.


Naik pangkat jadi Mak Dara
September 2007, aku naik pangkat. Jadi emak org.Wah, ada sorang manusia kuar dari perut aku weh! Magik oo! Aku bersalin kt Sri Lanka je.Dah sebulan tu,baru aku balik raya, tunjuk anak kt orang kampung.Anak obesi katakan..kembang jugak idong aku pas bersalinkan Si Uyin, pasal dia bayi terputih kt Spital tu.

Aktiviti harian
Sejak2 aku berhenti keja, dan dinaikkan pangkat jadi Manager Besar dalam umah ni, maka rutin harian aku xdelah penuh sgt..Yang macam aku tulis kt gamba atas aku tu jelah.Memang cam boring skit pasal time aku keja dulu,aku mmg xlekat kt umah.Tapi best gak bila dah jadi manager ni.Kira cam tercapai la jugak cita2 aku nk jadi puteri raja walopon xdapat kawen dgn anak raja.Lebih kurang je lah hidup aku dengan puteri raja tu.Bezanya cuma puteri raja tu banyak duit, aku banyak hutang...tak banyak beza pun kan?

Pandangan masa depan
Ooo..aku ada banyak pandangan masa depan..pasal aku mmg suka berangan.
Rancangan untuk masa singkat aku skang ni adalah menghasilkan seramai mungkin rakyat Malaysia.Kemudian aku maybe nk bukak spa ke saloon ke, combine dgn butik aku. Kt belakang spa aku tu, maybe ayah aku boley teruskan perusahaan kambing dia.Oh,nampak mcm tak bapa sycronize bukan?? Tapi sebenarnya, sangat relevan, pasal nnti spa aku mesti laa ada service mandi2 susu kan..mmg aku pegi belakang spa je perah susu kambing tu..fresh,jimat dan berkesan, ye dak? hahahaha!

Rancangan masa panjang...aku malas sgt nk pikir..pasal umo kita ni bukannye stail panjang2 macam zaman Nabi Ibrahim dulu ye tak.Maka perancangan aku adalah setakat umo 50 tahun je lah dulu.Tu pon belum tentu aku ley capai umo tu.Makan mcm org kebulur, senaman pon tidak.jadi possibility tu tak berapa nk tebal sgt lah utk aku hidup lelama kan.Tapi kalau boleh, aku nak la rupa aku lawa masa tua2 besok. Cam mak Hanis Zalikha tu.Tu pasal aku nk bukak spa dgn butik.Ngehehehe!

Tahun 2011, aku jadi retis kt Sri lanka.Berlakon filem German. Ko xcaya? Haa..nah tgk ni.Pas ni pakat berato tadah dahi aku nk sign otograp.wakaka!

Fitting baju
Shooting Hari Pertama
Shooting Hari Kedua

Sekian lah sebuah biografi seorang tokoh tido terkenal, Noorhanis Tanius.

notabulukaki: okey,pada yg baru kenal,selamat berkenalanlah dgn aku.Kalau ada soklan,tnya je lah.aku malas lg nk pasang formspring2 ni.Nnti bila hati aku terbukak,aku pasang eh.

5 comments:

Anonymous said...

sgt klaka la... :))

Anonymous said...

best la hidup mu nis..cara bahasa mang smpoi..aku bru sempat baca..hahaha..good ")..geekhan

Anonymous said...

Baca profile u ni..hilang stress i..haha

afiza sharif said...

sangat sempoi...sronok baca ur profile :)

umi_nasuha said...

Assalam anis..sy kenal sbb cte aefi tu..tahniah sbb outspoken ttg isu ini..sy doakn bb nasuha ank2 sy juga bertambah sehat without vaksin..ameen ya rabb

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...