Friday, January 28, 2011

Kisah Shooting Hari Terakhir...

Semalam aku pegi shoot lagi. Ni hari last dah. Bapak la jauh perjalanan..Dekat Talalla..lepas skit dari Matara. Berejam nak smpai. Tpi bila sampai..lawa tul tempat ni..tenang gila. Cam pusat Rehab la lebih kurang. Siap ada ruang meditation kt tetengah tu..bestla jugak..


Semua jenis open air.Bilik air pon xde pintu. Ko tgk bilik tido tu. Tu kalo tgh sesedap tido, terjaga nampak pompuan rambut panjang lepak kt beranda tu kan ke naya. Dah la hantu2 tsunami byk kt sri lanka ni..Ayoyoyo!


Dalam bas, on the way ke lokasi...


Kristina..org Hungary.umo da tigeploh,tp still tgh carik jodoh lagi.Sebab dia kata nk kawen dgn org Sri lanka.Nak anak kulit kaler kapucino..Dia tanya aku aku suke tak lelaki kulit putih. Aku jawab tak. Sebab aku prefer kulit yg xbape putih.Nampak cam gagah skit.Kakakaka! Padahal, eh xkoser aku. org kita ni,especially pompuan, kalo dah kawen dgn omputeh, tiba2 kite plak bertukar jadi omputeh. Rambut pon tukar jadi perang.Nama kt blakang pon tukar jadi nama laki. Bab2 agama tak kira pulak lagi.Aku plak bukan jenis kuat iman.Org nk cari yg boleh membimbing, ini kita pulak nk membimbing laki.Ayoo...masalah..masalah..


Wif Geetha...driver aku kata dia ni glamer kt Sri Lanka ni..laa,ye ke?xtau pon...hahaha!


Cam citer Bukit Kepong ke..leftenan Adnan tak?...kih!kih!kih!


Askar2 tengah sibuk berlakon..


Askar2 german. Dorang ni gila2 ya amat.Bengong toi dok buat lawak kt blakang set.cih!


Crew filem..


Ni tanda. Ktorg kena tumpu kt benda pink tu.Konon benda tu nak meletup..


Org kampung beramai2 datang menyaksikan pengambaran..


With Leonard the sailorman.. phu!phu!


Kristina,sulochana,geetha and me..

Sementara sehari suntuk aku kt set pengambaran, mari kita lihat, apa budak kecik ni buat kt opis abah dia...Balik dari skolah, Speckybee ambik Uyin bawak gi makan, then pegi opis. Time ni lah si Uyin menyelongkar ke seluruh pelusuk opis tu.


Bangunan blakang tu saya la yg design...ceh!


Punyala Spekybee usung selimut bantal dengan harapan dak kecit ni tido.Tapi jangan harapppp....byk keja dak kecik ni kt opis tu.Ramai pulak yg dok melayan.Lagi tak tido laa jawabnya..talipon opis bunyi pun kelam kabut sibuk nak angkat.ish!

Tu je lah kot gambar2 untuk blog ni. Lain2 gambar, ade lam FB.nk upload gambar kt blog ni skit punya hazab.Kt FB,nnti lah.bila kurun aku nk upload entah.hahaha!

18 comments:

miss said...

1st ke????yesza....oii penat kn hg p sana sini..perut besaq dak g???

- GC - said...

uyin tak kosa nak tidoqq.. main aci ligan dalam ofis abah lagi beshhh.. hor yeahhh...

Rose said...

aku dari aritu nak nanya... ko berlakon citer tu stkt patung je ke... or ada sekerippp???

mast@work said...

muhahahhaa.. explanation pasal org melayu bertukar jadi org putih tu tak tahan.. ahahahhaa

anis, glemer uuu.. satu kampung nengok

aNiS tHe BumbleBee said...

miss~kekeke...penat la jugak...cek puad kata perut gue besaq.sbb mkn byk kot.huahuahua!

aNiS tHe BumbleBee said...

GC~ dia CSI..semua benda dia nk siasat.kakaka!

aNiS tHe BumbleBee said...

rose~xde skrip.byk movement dgn expression sajork...film ni aku rasa sume extras xde yg kena jadi patung.sume kena buat movement dlm frame.

aNiS tHe BumbleBee said...

mast~hahahaa!alah..tgk artis2 kita pun dah laa..kawen ngan omputeh,tukar nama.cerai,baru terkial2 nk pakai nama bapak balik.cit!

harap2 jangan la org kg aku jumpa blog ni...wahahahha!

ainiayu said...

hahaha....tk thn tgk muka anis masa pegang senapang tu....tk seswai laa....hahahaha....

kakyong said...

lama tak singgah sini... sekali dah jadi pelakon pulak.. citer apa ni? produksi dr mana?
Anis pegang watak apa?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ko hagak citer tu sampai Mesia tak?

nak gak aku bagitau orang yang berlakon tu kawan aku..

hehehe..

NURUL IZZA said...

sejak bila jd pelakon ni? kak anis, ala2 pompuan melayu terakhir plak..kahkah

aNiS tHe BumbleBee said...

kak aini~hahahaa! awat,muka anis ayu sangat kot nk pegang senapang..kakakaaka!!!

aNiS tHe BumbleBee said...

kak yong~kekeek..anis extra je kak yong..jadi org gaji.produksi german..citer pasal sejarah kapal emden ke bende tah..anis bab2 sejarah mmg fail la..

aNiS tHe BumbleBee said...

reen~ontah..aku pon tak sure.harap2 smpai laa..aku pon nk tgk camne rupa aku kalo lam tv.kakakakaka!!

aNiS tHe BumbleBee said...

izza~hahhaa!jgn xtau..mmg la kak seketoi je pompuan melayu kt situ.gyahahhaa!

ejan sara said...

wah..pelakon international...nk signnn..:)

Kancilbiru said...

sungguh terharu ada kawan yang jadi pelakon...serius nak mintak autograp

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...