Tuesday, January 11, 2011

Telinga Pokok


Hai! Saya Uyin! Saya ada telinga pokok!

Citer ni dah 2minggu kot. Aku je yg malas nk update blog. Padahal hari2 ada je kisah2 aku yg memberansangkan napsu.keh3x! Seperti yang dijangka, telinga uyin ada bernanah skit. Kesnya, time aku nak gantikan subang sementara dia tu dgn subang emas yg mak aku hadiahkan kt dia time raya aritu. Rupanya, org yg tebuk telinga uyin tu, tebuk senget skit. Lubang yg depan tak sama dgn lubang yg belakang. So, bila aku nk pakaikan subang emas tu, tercucuklah kt isi yg xde lubang. Adoihhh..!! Kesian Si Uyin melalak2 laa sakit.

Aku agak menggelabah la jugak.Tapi oleh kerana darah keturunan medic mmg mengalir dlm badan aku, aku xde lah aku kejung kt situ tak tau nk buat apa kan...Bersih2 kan dengan Dettol, then sapu je lah minyak gamat.(ye,medic laa sgt cara ko tu!) Oleh kerana takut yg lubang tu kang jadi bontot ayam (terkambus balik) aku suruh Speckybee pegi petik sebatang pokok kemucup. Aku nak pasang kt telinga budak ni. Mmg aku masa kecik2 pun cenggitu. Dah aku bangsa tak boleh pakai barang kemas, pakai batang kemucup je lah jawabnyaaa..




Maka, telinga Uyin, sebelah pakai subang kemucup, sebelah pakai subang Mak Tok. Hahaha! Sebijik macam aku dulu2.


Sila cari perkara aneh..

Atas ni gamba aku time skolah cina dulu. Rilex je pakai subang sebelah. Mmg dah nampak ciri2 lanun aku dari kecik. Subang uyin skang pun sejibik mcm subang aku dlm gamba ni...aissshh...memori daun kari betul laa..

Lepas2 je aku pasang kemucup tu kt telinga Uyin, dia lari pegi tengok cermin..

"Napa telinga uyin ada pokok?? aaaaa!! Nakmo telinga pokok!!!"

Gyahahaa! alah, sabar la kejap. Besok2 telinga ko dah elok, ibu pasang la telinga Mak Tok ko tu balek..hesshhh!!

Last but not least, "Ibu, Uyin bagi tantek tantek Adik Cat, okey??"

Pengsan aku!! Nasib baik ko kepit telinga kucing. Kalo ko kepit telinga adik ko besok camne?? Ni yg aku seram sejuk nk beranak anak baru ni...Isk!!


Redhooo... mangsa keadaan..

14 comments:

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

hahaha...

kever sungguh si Uyin! Jenuh kucing tu pejam mata menahan sakit...

Si adiq pun dah mintak anting2 jugak tapi aku selalu ngelat.

hehe..

Atiqah said...

ada iras akak la uyien tu..haha..mmgla kn x kn nk iras sy pulak..ekeke

SyAkuRagi said...

macam macam hal la ko ni..hahaha

bubblesphoto said...

hahaha...

sian kucing tu, nasib uyin tak cucuk jarum suh pakai anting anting jugak,

ejan sara said...

hahahahaha....uyin..kelakar betoi la ko ni...ko wat auntie gelak2 kontrol nafsu je kt opis...
pehal ko kepit adik cat..cian adik cat..

mast@work said...

kalau kucing tu leh nangis sure banjir sudah.. huhuhuhu

uyin, telinga pokok best juge.. hihihi

Lina Rahim said...

telinga pokok ok la tu..dari aku dulu mak letakkan lidi tak nak bagi lubang tertutup balik sbb salah satu subang hilang

kata kila said...

okay gambar last tak leh blah.HAHA

makdara TERdiva said...

haha! memang nampak ciri2 medic kat uyin tu..redha jer kucin tu..

julietchun said...

ada juga kemuncup kat sri lanka tu ye :D

AngahSayang2314 said...

hehehe rasa jenis tak tahan kotttt telinga dia... cian uyin hehehe

- GC - said...

kesian adik cat. tak pasai ja kena mekap dgn uyin.

aNiS tHe BumbleBee said...

besok aku balas komen.Aku tgh meloya mata berpinau skang ni.Cermin mata aku tah mana hilang tah.

|| NaFiRaa || said...

muahahaha.. sian adik cat.. hahaha.. baik jek.. biar jek walaupon tinge kena sepit..

My anis dulu pon luka jugak lubang tindik dia.. luka time dia bukak baju..subang sangkut kat baju.. pastu My hubby letak kemuncup.. masa nak masukkan kemuncup..dia letak minyak gamat kat kemuncup tuh.. alhamdulillah.. luka dia elok terus..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...