Monday, January 17, 2011

TuTan Khamun

Walaupun alahan pregnancy kali ni tak seteruk masa Uyin dulu (xde siri pengsan2 lagi) tapi aku selalu alami sakit kepala gila2. Last-last, aku suruh Speckybee potong rambut aku. Sayang ya amat aku dgn rambut rebonding paras pinggang aku nih. Satu, sebab mahal dol! satu lagi, tak boleh la aku nak feeling2 hantu Ju-on panjat katil. Saja aku nak kasi takut Speckybee. Supaya dia peluk aku ketat2 memalam. Huakakakakaka!!!

Aku malas nk pegi salon potong rambut kt Galle ni sebab entah, mcm geli2 je. Maka dengan itu, aku merelakan la si Speckybee potong rambut aku. Mula2 aku suh potong bentuk V. Bagi ngam-ngam kt tengah belakang je. Tak sama, dia potong lagi, dan potong, dan potong! Last sampai ke bahu je dah ha rambut aku. Sampai baju2 aku skali dia gunting. Ya ampunnn!!

Tengok je cermin, rasa mcm nak melalak kt situ jugak!!! Huwaaaaa!! Speckybee boleh gelak2, kutuk2 rambut aku mcm Tutan Khamun.

Topeng Tutan Khamun

Huwaaaa!! menci! menci!!!

Skang aku tengok rambut Speckybee panjang berjela-jela. Ini adalah waktu terbaik untuk sesi balas dendam..Tutan Khamun eh??? Nanti ko, aku tarah rambut ko jadi the real Tutan Khamun!!!!!


Encik Tutan Khamun

notabulukaki~masa aku kecit2 dulu, kalo aku berperangai brengset, mak aku slalu jerit, Hamunnnn!!! Time tu aku akan menggelabah, terus jadi baik. Aku mmg takut tengok org pakai celak2 cenggini. Tp skang ni, dah jadi trend plak aku tengok.kan?kan?

23 comments:

ab@h_Izz said...

hensem yg amat apa speckybee rambut cam gitu...hi..hi

alaa..Anis, pakai tudung apa? botak pun takpa, kan ada org nak tengok pun..laki hang suka ,kira ok lah itu..kikiii

lillies said...

ala...pasni kan bole simpan balik rambut hang tu..bukan ada sapa nak tgk pun...anak hg dgn pa'ad ja....bawak bersabar yea...

ibu2 ngandung mana bole moody...x elok utk baby...hehehe...

- GC - said...

hamunnn?? dah macam nangnak pun ada nih. haha.

celak fasha sandha nih. haha

- GC - said...

hamunnn?? dah macam nangnak pun ada nih. haha.

celak fasha sandha nih. haha

MrsYusofhussain said...

haha..yg ko berani2 sgt kasi laki ko potong tu bakpe? kan dh merasa..muahaha

aNiS tHe BumbleBee said...

abah_izz~oo,hensem ka kalo dia botak camtu?hari ni gak aku tarah rambut dia.kakakakaka!

aNiS tHe BumbleBee said...

lily~masalah problemnya,aku ni dduk umah.6hari seminggu x 24 jam mmg aku xpakai tudung.pi balik,pi balik,mesti lalu dpn cermin.kalo sehari 40kali aku lalu kt dpn cermin tgk rambut aku cenggitu,buleh mendatangkan meroyan tahu?kekekekeke!!

aNiS tHe BumbleBee said...

GC~kalo stok org arab pakai nmpak cam lawa ja.tp kalo melayu pakai,tarik plak over2 kt ujung mata tu,dah rupa hantu pun ada.huekekeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

lia~aku bajet dia terel.pasal budak2 laki kalo duduk asrama kan cam terel2 potong rambut kengkawan kan.so,aku salah bajet laa jawabnyaa..so rasakanlah rambut tutan khamun..huekekee!

julietchun said...

kenapa ko geli nak ke salon?

|| NaFiRaa || said...

muahahaha.. tak pe laaa.. janji sakit kepala hilang.. i pon suh laki i potong gak.. dia lagi teror.. dia ikat rambut ai cantek2..pastu zazzzz!! gunting.. bila gi mandi..amik ko.. ade yg berjela2 kuar.. x sama panjang.. lantak ler.. janji hilang sakit kepala.. muehehehe..

Yati said...

Laa... nape bagi husband potong? Akak kalau suruh husband potong, mesti kena pi singgah salon muslimah, pi repair balik. :D

aNiS tHe BumbleBee said...

juliet~entah..aku dgn bau2an dorang ni,then bedak2 tu,then syampu tah ape2 kang guna.semacam je rasa.aku apa2 hal mmg balik msia kalo nk buat rambut.ni kira tahap emergency la ni.kih3x!

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~kakakakaka!hebat!hebat! kalo jurai2 tak sama tu kira cam stail rambut jepun laa kan...

aNiS tHe BumbleBee said...

kak yati~kikiki!dah terdesak sgt,kak yati.nk tunggu balik msia lambat lagi.kalo potong kt sini,cam ngeri je.balik bulan 3 nnti la baru repair balik jawabnya..

Mario said...

botak pun best jgk....

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

cantik jer pun.. rambut aku sekarang sentiasa pendek. abang aku kata comel; takyah selak2... huahuahua... jangan muntah..



aku tengah sakit kepala gak ni...mc hari ni. bila bulan mengambang aje mesti kalau tak sakit pewot,sakit kepala macam nak pecah..

tapi sempat layan bw...kekeke..

AngahSayang2314 said...

angah pun sayang kalau dah potong rambut..lagi2 dah panjang...ooo lupa masa pantang nanti balik malaysia ke??

Kancilbiru said...

hensem gak eh bang tutan ni...hahahaah

aNiS tHe BumbleBee said...

mario~haah...jimat sket syampoo..keh3x!

aNiS tHe BumbleBee said...

reen~hahaha!tp pas potong rambut,aku rasa mcm muda 5tahun plak nampak..(jangan muntah jugak oiii!) hahaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

angah~bulan 3 angah..bukan lam pantang..lam pantang xtau lagi kt mana..hihihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

KB~hang nak ka email abg tutan ni?nnti aku bagi.keh3x!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...