Tuesday, January 11, 2011

Gini gini Je Laa...

Time kasih pada yg masih sudi tanya khabar aku..perkembangan aku.keh3x.. ada yg email aku, tanya aku hidup lagi ke tidak? Kojaaqqq!! Tau la aku dah jarang update blog skang ni.

Yes, aku sememangnya lembik ya amat amat amat skang ni. Muntah hijau tu jgn cakap laaa, sampai dah xde apa yg tinggal lam perut aku ni ha. Dulu masa uyin, aku nyaris2 jadi arwah, sbb dehydrated. Merangkak2 aku masuk bilik air.(masa tu aku tinggal sensorang kt putra height) Nasib baik laa tiba2 Speckybee tergerak hati nak balik shah alam padahal hari tu hari rabu.Jumpa aku pengsan lam bilik air.Kalo tak, mesti korang dah baca paper tajuk ibu mengandung 2bulan dijumpai mati dalam bilik air dalam tahun 2007.Haishh..nauzubillah...

Tu kisah cabaran mengandungkan si Uyin. Yg second ni, aku rasa kurang skit alahan dari yg dulu.Tapiii...tapii...cabaran pulak sebab aku kena masak dan jaga si Uyin. Nak kupas sebijik bawang tu, mau 3-4 kali lari pegi toilet. Gila meloya. Skang pulak, aku langsung xboleh nk tgk, apatah lagi nk telan ayam dgn daging. Ikan je lah skit2. Padahal sebelum preggy, aku ni bangsa jarang sgt laa nk makan ikan. Tak lalu! Selama tak update blog, aku melepek je atas katil. Tenaga langsung xde. Dah makan, muntah, makan muntah. Makan la roti2 bakar gitu je.Org kalau mengandung naik berat, yg aku makin menurun.Bagus laa jugak.Ada can badan aku slim pas bersalin nnti.

Kadang ada la selera aku nk makan. Tapi ko tau la kt negara sengal ni. Mana laa nk dapat, kecuali masak sendiri. Aku dah la xde tenaga, lagi plak nk suruh aku masak. Speckybee pegi keje, Uyin tinggal dgn aku. Kejap nak itu, kejap nak ini. Lunch kang, nak jugak sediakan makan. Kadang tu aku tak masak pon. Makan je lah megi.

Kadang2 tu air mata ni menitik tak sedar. Kadang2 tu aku melalak sampai jiran korea yg hujung tu dengar. Kadang2 macam sedih gila la plak. Macam yatim piatu kt sini. Xde mak bapak. Org lain, mengandung, boleh la mengada2 suh mak masakkan itu ini. Aku terkial2 laa masak sendiri. Aku nak balik! Tapi Speckybee tak bagi. Lagipun ye laa, baru nak masuk 3bulan. Tak lepas zon selamat lagi. Tapi kadang2 tu aku bengang lah jugak. Speckybee still balik kul 9 malam hari2. Aku sakit ke, tak sakit ke, mcm tu lah jugak. Ni, bos dari Msia datang, lagi best. Hari2 meeting, makan kt luar. Aku jugak terkial2 kt rumah. Benci ah! Nak cari maid pun, buat sakit otak je nanti. Aku nak balik!!!!

Kadang2 aku berjaya la motivate diri sendiri. Tapi kadang2 aku melalak jugak sorang2 kt rumah. Aku nk mengadu kt sapa. Mana aku ada kawan2 kt sini. Pas solat, melalak. Nak tido melalak. Lapar melalak. Nak masak melalak. Camne tuh? Mata pon dah bengkak2. Ni camne nk jadi artis besok nih?? kakakaka!!

Besok kul 4.30 pagi buta halam nk kena pegi shoot. Tak boleh awal lagi ke? Grrr...Seb baik esok je. Then 27hb. Camne laa org yg keje artis ni. Tak penat ke? So,kesimpulan yg aku dapat buat kt sini, keje artis lebih kurang cam keje kilang la jugak kan..cuma keje artis glamer la skit, buleh masuk paper, buleh masuk majalah. Pakai seksi kena kutuk.Hahaha! Padan muka!

Ah, xpelaa..at least aku dpt pengalaman. Dari takde buat pape kt sini. Besok2 dalam resume buleh gak aku tulis, "pernah berlakon dalam filem German" Huakakakakakaka!!!

Aku nak tido dah. Sok kena bangun awal. Bagus jugak. Bangun awal aku besok.Sok aku tunggu azan subuh laa...Slalunya, subuh aku, bila tok bilal dah lipat sejadah sapu masjid dahh..

Sok aku hapdet citer pengalaman aku jadi org gaji.Kakakaka! Babai!

26 comments:

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kesiannya kat ko..kalau dekat, boleh jugak aku masak pastu bagi kat ko.. tapi ko kena balas dgn mangkuk penuh jugak! haha...

opsss.seyes.

jaga kesihatan ko elok-elok..

selamat menjadi artis!

Anonymous said...

alahai sedih la pulak.. tapi takpe. at least ko ngandung.. kalu jadi macam saya ni tak ngandung2 lagi wlpun dah bertahun kawin lagi teruk... syukur la dengan apa yang ada. jaga diri n jaga kandungab bebaik

ejan sara said...

saba ye nokksss...dugaan 2..besar pahala ko kan?? aku xsaba nk bc entry org gaji..kekeke..

cik_ah82 said...

sedih kan..kalo la aku di tempat mu, mmg kejeku melalak je.tapi kuatkan semangat noo..aku lak hari2 melalak sebab tgk cite korea..isk..isk..yg tu namanya xde penyakit cari penyakit..

aida zain said...

alaaa cian nyer kat anis...sahdu la plak tetiba cam nak nangis sama ...waaaaaaaaaaa..sabar ye..dugaan ibu2 ngandung mmg mcm2..InsyaAllah 2-3 bln lg ok laaa tu...take care ye :)

|| NaFiRaa || said...

sedih plak~ tetiba terasa diri ini begitu bertuah..sebab masih boleh request nak makan ape kat mak..n boleh balik umah mak bila2 ade cuti jek..huhuhu..

semoga u tabah hadapi dugaan.. jangan tensen2 k.. jangan makan megi banyak sgt..naik BP naik..hehehehe

take care!

- GC - said...

rilek arr.. nnti kita makan ketam lagi.. haha

julietchun said...

melalak sikit2 sudah la,keh!keh!keh!

MyStory said...

pregnant gak ye..best2...hmmm sama ler kita masal 1 trimester jgn harap le nak update blog...melepet aje...tido aje..bangun muntah tak kuase!!

btw, congrats ok!

makdara TERdiva said...

wow!! tak kisahla jadi org gaji..janji title artis tu yg pnting..haha!

tk cre dear :)

Yati said...

Sian Anis. Makan roti atau biskut la. Roti takde ke kat sana? Tak elok makan maggi selalu time peknen.

aNiS tHe BumbleBee said...

reen~hahaha!ni yg rasa nk berjiran dgn ko ni...aku balas mangkuk penuh laa jugak.tp buah2 laa...boley?ahahahaa!

aNiS tHe BumbleBee said...

anon~alaa..asal xletak nama..sabar..lepas sy gugur pun mcm tu juga rasa.ingat dah xde harapan.cuma doa aje lah yg boleh tenangkan hati ni... :D

aNiS tHe BumbleBee said...

ejan~tu laa..dugaan betul laa..tak sabar aku nk balik msia ni...huwaaa!ha tu dah aku dah post entry org gaji.tihihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

cik_ah~kalo mu melalak tgk citer korea,aku plak melalak tgk citer hindustan.kekekeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

aida~tu lah..harap2,bulan depan dah okey laa kut. cepat laa lepas zone 3bulan ni...aduihh...

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~huwaa..sedih kan...kan..fuh,cepatlaa bulan 3 nak balik msia nih!

aNiS tHe BumbleBee said...

GC~nnti kak pi lumut jgn lupa blanja ketam naaaa...

aNiS tHe BumbleBee said...

juliet~jom laa kita melalak secara pukal wehh...hihihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

mystory~tulah dianya..mmg melepet jee laaa..tak sabar betul nk tunggu time berselera makan nih..

aNiS tHe BumbleBee said...

MDT~haah..artis tempelan..kekeke..maceh MDT..:D

aNiS tHe BumbleBee said...

kak yati~roti ada..tu yg buat roti bakar je tu.megi bukan anis yg makan,tp spekybee bila dia balik anis xlarat masak.masak megi je la...tihihi!

Anonymous said...

take care anis, kuatkan semangat k..ermm anis susah sikit masa pregnant x pe..nanti masa bersalin mesti senang punye..AbyQaira~!

AngahSayang2314 said...

yg pelik macam mana leh dapat watak org gaji yee.....

aNiS tHe BumbleBee said...

aby~harap2 pregnancy kali ni xde masalah dan mudah la bersalin kan..huu,takutnyaa!

aNiS tHe BumbleBee said...

angah~asal pelik pulak angah?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...