Tuesday, January 18, 2011

Kisah Asrama #1- S.P.E.N.D.E.R

Aku budak hostel. Dari form 1 sampai ke Diploma memang aku duduk hostel.Time degree je duduk umah sewa. Bila duduk hostel, byk la kisah2 suka dan duka lara terjadi. Sebelum aku kena penyakit nyanyuk Alzheimer, baik aku tulis siap2 dalam blog. Boleh jugak buat kenang-kenangan di hari pencen.. (kalau aku hidup lagi laa..)

1.Spender dan tiang gol
Kedua2 benda di atas memang xde kombinasi yang sepadan langsung.Cuma orang2 yang pernah mengalaminya saja yang paham. Aku sure budak2 batch tahun 1997-98 skolah Syed Burn akan terbayang peristiwa nih.Kalau yg tak nyanyuk lagi la kan.Dah kalo bangsa makan semut tu,malas la aku nak ckp apa. Time ni dulu gempar dengan sex mania. Mmg ada sorang jantan gila yang akan pecah masuk hostel kitorang, curi segala pakaian dalam yg bersidai kt luar, then dia susun cun- cun kt tiang gol padang skolah. Time aku aku form 1, sesi petang. Pagi ktorg kena terhegeh2 riadah kt padang. Budak2 laki standed, main bola je lah. Set pompuan joging2 sambil mengumpat. Tu aktiviti biasa batch ktorg. Di satu pagi yang hening tu lah kejadian gempar tu berlaku. Ada jugak yang melalak2 bila tengok underwear dorang kena sidai kt tiang gol skolah. Aku tak sure aku punya kena ke tidak. Tapi kalau ada pun, mampus lah aku nak mengaku. Buat bodo je laa..haha! Yang paling parah, budak2 skema yang stail tulis nama penuh besar2 kt semua pakaian dia. Ko hagak2 laa, takkan kt underwear pun ko tulis nama penuh ko siap nama bapak lagi...Kan ke xley buat bodoh cam aku...terpaksa laa pegi kutip kt tiang gol tu haa...hadoihhhh!! Sex mania ni sangat berleluasa sampai semua budak2 pompuan terpaksa tido peluk kayu hoki. Aku yang tak pernah bersukan ni pun tetiba kena beli kayu hoki, nak belasah sex maniac punya pasal.


2. Spender Brand Badak Air
Di samping ada org luar yg gila bangang curik underwear dan susun kt tiang gol, ada juga puak2 aspuri yang bodoh lagi bahalol yang suka mencuri baju kawan2 termasuk la pakaian dalam. Bodo la ko ni. Ko tak pikir ke org tu ade siplis ke, kurap ke, panau ke?Yang ko gatal2 pegi curi tu buat apa??? Oleh kerana aku ni anak sulung, baru plak puberty time tu, maka mak aku konfem laa eksaited terlebih kan.. So,barang2 dalam aku semua brand Caelygirl wooo! Time tu, mana de budak2 pakai caelygirl tak girl ni..lagi satu, Beedees ke apa, aku tak ingat. Yang gamba badak air tu. Under Triumph tak silap aku. Yang lelaki ingat apa? Korang je boleh kekembang idong pakai buaya korokodail tu??Pestu sibuk longgar2kan suar, nk tunjuk brand spender.Cet! Aku pakai cap badak air rilex jeee..Apa barang tunjuk tunjuk. Cuma yang aku bengang, bila dah duduk hostel ni ada la manusia tangan panjang kan. Stail kalau dah takde, teringin pestu main bedal je. Aku sumpah badak air tu gigit ko punya baru tau. Heh!!!

3. Unisex
Aku pernah jumpa underwear lelaki kt hostel. Member aku tengah sidai. Aku kaget. (pe hal ayat cam novel nih?) Dia kata dia mmg pakai underwear lelaki time period. Sebab selesa. Ooo...baru aku tau rahsia keselesaan ko..Maka aku berjanji dengan diri aku, bila dah kawen nnti aku nak terailah.Sebab time jadi awek,pe kejadahnye aku nk duduk pilih2 barang kt section underwear lelaki.Jatuh saham okey. Dan sekarang.. ooo...baru aku tau.....huaahahahahahahaa!!!

3 sudeyh kisah aku untuk hari ini. Sekarang adalah waktu membizi untuk memasak.Bagi sapa2 yang nak terai no 3 tu, dipersilakan..Daaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

39 comments:

liyana said...

hehehe lawak la kak anis nih. kena kawen dulu la bru blh tau perasaannn no 3 tu.. heh.
kat asrama sy dulu kes org minyak meraba org. free show je tunjuk die punye tu.. hoh!

Lina Rahim said...

ada juga budak skema takut brg kena curik hantar sume underwear & baju2 anak dia ke tailor buat sulaman nama dia..pastu berlagak sbb konon2 dia anak orang kaya..ditakdirkan spender tu jatuh dari ampaian ditiup angin ke longkang dan dihanyutkan oleh air hujan dan sampailah ke longkang asrama lelaki..hah, budak lelaki siap kaut pakai ranting kayu sidai kat dewan makan..

aNiS tHe BumbleBee said...

liyana~hah?ko sempat ambik gamba org minyak tu tak???kekekekekee!!!

aNiS tHe BumbleBee said...

lina~kah3x!! terbaekkk!! apa ke baghal laaa...kan dah malu sndiri.

liyana said...

hahaha amik gambar? oh tidak la patik ada kamera time itu.. klu tak wa dah letak kat blog. padan muke.. kakakkaa

*org myk tu ada ilmu hitam taw sampai jadi kes polis lagi. tp xdpt dikesan. kena tgkap, pastu lepas balik sbb xde bukti. horror x? hehehehe

aNiS tHe BumbleBee said...

liyana~iye ke?serius tol kan..kt uitm segamat dulu ada gak.budak floor atas ktorg kene.sedar2,dah xde baju.time tu,mcm2 petua kuar.letak penyapu kt pintu la,kene tidor terbalik2 laa..puh!ngeri tol!

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..hang biaq betoi..no 3 tue aku tak cayalah huhuhuhu..ader kajian saintifik ka jhahaahaha

liyana said...

hoho serius! same la kitorang dulu kena tido pakai baju terbalik la. letak penyapu depan pintu la, attack dorm tengah la. ade kakak senior dulu sampai patah tgn sbb berlanggar dgn org myk tu kat pintu. org myk tu nak masuk dorm, kakak tu nak kuar dorm, blanggar kt pintu. patah tgn. org myk tu hilang camtu je. time tu penjual eskrim ke roti ke sume kena boikot. sampai pak guard pun kena boikot jgk. mencurigakan je msg2.. (pjg lak tulis) hehehe

|| NaFiRaa || said...

aduhai~ x dapat nak try yg nombor 3 tuh.. sebab My hubby nye saiz x sama ngan i nyer saiz..muahahahaha.. rugi ookkk~

memumme said...

adik2 beegees tu mmg comel2 menawan kalbu kan Anis..

memumme said...

adik2 beegees tu mmg comel2 menawan kalbu kan Anis..

julietchun said...

tak perasan ke org masuk curik spender dlm hostel? :D

AngahSayang2314 said...

kah..kah..kah.. anis...anis.. angah sendiri pun tak pernah try..pegang tue pernah la... semasa basuh & lipat jer hahhaaa

~cik tiram~ said...

kelakar laaaa...hehe....rindunye zaman dok hostel....

Chik Att said...

kenang terindah kan...

Time CA dulu 80an..... ada la mamat ni suka duduk kat tepi pagar belakang hostel , pas tu buka dia punya , dan tunjuk2 kat kitaorg ...... kami bg nama dia TAMRIN maksudnya "latihan" dlm bahasa arab ....

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

hahahaa...

ko takyah suruh cuba sebab memang aku biasa pakai !..memang selesa. ndaknya yang ada nama sikit ..


pastu laki aku lak usik spender dia dah kembang sebab aku selalu pakai.
hahaha...

nyampah aku !

ainiayu said...

hahaha...lawak laa....tajuk spender pn sampai 3 cite....akk pn dok asrama dr form 1 sampai abih itm....huhuhu....mmg byk kenangan...mcm2 hal..yg seram,yg panas,yg menyakitkan ati,yg hepi2...yg notti2 pn byk...maklumle...skolah sume pompuan...tk payah nk kontrol ayu bagai....kekeke....

miss said...

anis...peristiwa kat smtjs apa plak???hg jd tok moh ingat dak wei????heheehe...aku hantunyaaaaa.....

cik_ah82 said...

weh, siyes no 3 tu selesa ka?la ni mmg la xpiyed sebab tgh memboyot, tp kalo time pantang ni boleh kot terai noo..tak pun balik satgi aku nk cari spenda laki aku try tgk sebab dia pun xdak kan..hahahaha..

- GC - said...

penah tgk budak2 asrama tulis nama kat baju. mujur sy tak penah dok asrama. samseng skolah mana dok asrama, takleh wat jahat. haha

ARC™ said...

keh3....teringt zaman aku skola dlu spender ilang sgt xselesa g skola xpakai spender.

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~hahahaaha!xpe..nnti suh hubby belikan saiz yg sama..hihihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

mumme~ooo beegees eh nama badak air tu?hihihi! tak ingat dah...tp mmg cutie cutie kann..

aNiS tHe BumbleBee said...

sahrom~ betul laa wei..design die mmg sesuai beb.cer suh wife ko lak terai..kekekkee!

aNiS tHe BumbleBee said...

liyana~mak ai!sampai patah tangan..fuuu!! nak saman pun,org minyak.tak tau sapa pulak..huu..tp mmg kena hati2 dgn sesapa la pun kan..mmg kena saspek sume org.

aNiS tHe BumbleBee said...

juliet~mana nk perasan der..sume org tido time tu.dah tu,dia pegi kt ampai curi khazanah tu sume.sedar2 je dah tersidai kt tiang gol.gilos betul!

aNiS tHe BumbleBee said...

angah~cer laa try...bestt!! hahahahaha!!

aNiS tHe BumbleBee said...

cik tiram~windu betul kan zaman ramai-ramai..riuh rendah dulu..

aNiS tHe BumbleBee said...

CA~wahh..dapat lagi plak nama arab..ktorg dulu lelaki camtu panggil flashman..ekekekee!

aNiS tHe BumbleBee said...

azrina~bwahahahaaa!! aku speckybee pon bising.skang dia da tukar boxer,maka khazanah dia semua jadi reta aku laa pulak...huekekkee!

aNiS tHe BumbleBee said...

kak aini~haha..sebenarnya ada lapanpuluhlapan cerita..stgi pengsan plak org baca suma tu.mmg best laa kan kak..anis dulu xde marka..so,xpayah kontrol ayu gak.bahagiaaa!!

aNiS tHe BumbleBee said...

miss_as~hahahha!yg tu nnti dulu sat...kita masuk segmen lain..siap la aku cerita dari A smpai Z!

aNiS tHe BumbleBee said...

cik_ah~siyes wehh..designnya sgt menyelesakan.lagi pulak kan,undewear lelaki kan slalu kaler gelap2..aku ngelat,xmau underwear aku nmpak kotor kena period,aku tibai la yg lelakiku punya.bijak tak aku?wahahahahaa!

aNiS tHe BumbleBee said...

GC~eleh..gengster konon..dia tu anak mak..kalo dok asrama mesti tiyak nak balik..hahahaaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

arc~uik!! seriau aku denga.tak terkepit dgn zip suar ke weh??bwahahahaha!!

Apit said...

ni 18xx ni...ak bwh 18...bca tajuk ja la..hehe

aNiS tHe BumbleBee said...

apit~alah...18xx..bukan sx..hahaha!ceh,padahal dah khatam smpai ke bawah entry dahh...kalo tak mana ko tau X ke tak X?kakakakaa!

Yati said...

Triumph Beedees tu bukan takat spender, bra pun ada. Akak dulu siap join kelab beedees lagi. Kumpul label, tukor poster artis terkenal, contohnya brad pit. Hehhe....
Betul ke pakai spender laki waktu period lebih selesa? Korang ni, macam-macam la... Hehhe... nanti aku nak try. :D

aNiS tHe BumbleBee said...

kak yati~haah..betul..betul..pestu ada contest mewarna la apa laa..best2! iye kak..betulll...terai laa..nescaya akak akan tersengih sepanjang hari..keh3x!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...