Wednesday, July 21, 2010

Aku , nuffnang dan nurul gersang...

Aku kan...sebelum ni xtau laa apa pun pasal nuffnang..Orang dok riuh rendah cerita cash out laa,buffered earning laa,event2 laa..yg aku nganga...! Tapi aku boleh buat alasan aku duduk Sri Lanka ni, jadi xde pendedahan pasal tu..hahaha! (ceh!)

aku sebelum ni xpernah2 bukak yg bahagian earning kt nuffnang tu.aku letak cursor je tgk bapa hinggit,pestu buat muka 'ceh-byk-ni-je'.Layaklaa,blog pun mcm hidup segan mati xmau kan.kakaka!

Tapi ada 1hari tu, aku jalan2 kt blog org,dia citer dia dpt 4 buffered earning kalo dia update hari2.oh,ya kah?Pestu aku pun gatal2 la tgn nk check kt nuffnang,aku ade ke tak buffered2 tu.rupanya, laaa....byk rupanya buffered earning aku.Sudi jugak nuffnang ni bg buffered kt blog aku yg mcm menanam pokok kesum di tanah kerikil nih.(mana dtg perumpamaan ni tah.adik2 skolah jgn ikut) Maceh laa nuffnang..jgnla segan2 bagi buffered lagi.Buat mcm umah sndiri je ye.. :D


ada 6 bijik!! Yg lagi 3 bijik aku xperasan sampai dah jadi metered earning dah.

Jadi mulalah aku rasa cam nak active nuffnang ni skit.Aku cuba2 masuk contest Water Moment tu.First time laa aku terlibat dgn contest montest nuff ni.Lagi pulak dah memang camera aku rosak.Aku memang nak sangat2 camera baru yg superbest.Jadi,aku fikir,kalau dapat duit nuffnang nanti aku nk buat beli camera.(wahahaa! bajet mcm byk je cashout.)

Sedang aku ghairah menghapdet blog, aku tengok, buffered earning aku semakin susut..Huwaa!! dah masuk metered earning.metered earning tu pon apo bondo tah.aku pon tak tahu.(please la ajar aku,pacal yg hina ni). Rasa mcm down gila. Then, beberapa hari lepas tu....Yeyeyeyee!!!

Buffered muncul baru!! 2biji pulak tu!


Barulah semangat pun berkobar2.Aku akan cuba tulis byk benda2 berfaedah walopon aku tau blog aku byk meracau2.haha!

Pagi tadi aku cuba membuat perkara berfaedah dan tidak meracau2 sgt.Aku tampal keratan akhbar yg aku baca tadi.Tajuk Nurul Gersang memang laa ngetop. Mencanak2 trafik aku naik..baru aku tau,rupanya ramai betul orang2 yg gersang dan mencari Nurul gersang ni kan...kah kah kah!


Yg eja Nurul Gersang xbape nk betul pun sibuk nk search jugak.haishh!

Jadi nasihat aku:
1.kalo ko dah rasa comfort dgn satu2 advertiser company tu, setialah.
2.Yang dah ada bini pun, setialah jugak.Xpayahlah mencari2 Nurul gersang yg tak tentu wujud tu.(duit tu sedekah kt anak yatim lagi baguih!)
3.Yg xkawen lagi,tapi menggelabah jugak cari Nurul gersang tu, kawen la cecepat.Best oo kawen ni.
4.Yg Cik Nurul Gersang, pi la menikah cepat2 skit.Buat malu org Aloq Staq ja...nk kena sepak dengan Gadis Comel kot??

Kepada pengkomen2 blog aku,follower2 aku, silent2 reader, xde perkataan aku nk ucap..Aku sayang korang semua.Walopon follower aku tak ramai,tp aku sgt2 hargai u all.Yg sudi teman2kan aku dalam online ni, thanks byk2..You have no idea how lost am I without you.Orang yg huha huha mcm aku ni,kena kurung kt rumah,kt negara orang pulak lagi, forsure mmg xde life!(ko bayangkan laa monyet,ko kurung die dlm kotak.Menggelupur beb!Tp aku lawa skit laa dari monyet tu)

Tapi terus terang aku cakap, aku tulis blog semata2 untuk meluahkan perasaan aku je.Dah aku pulak cam lonely kan,so mmg ramai kwn2 yg aku boley dpt kt blog ni.Bab2 duit tu pun aku tak pernah pikir.(Tu pasal dah setahun berblog,aku baru bukak website nuffnang.keke)Lagi pulak duit Ringgit Malaysia manalaa nk laku kt Sri Lanka ni.Tp,sometimes,bila dah ada duit kt nuff,mcm jadi booster plak untuk aku menulis.Macam aku baru sedar, laaa,ada jugak hasil blog aku ni rupanya.Kena tulis bersungguh2.Lagipun kalo umo blog aku ni panjang,xdelah aku malu sgt kt Uyin kalo dia baca mak dia meracau2 kt sini.kekekekee!

notabulukaki~skang ni aku tengah berjauhan dgn Speckybee..dia pegi Colombo.Malam ni tidur berdua je dgn Uyin.Oh, rindu membuak2 walopon sehari kena tinggal. Ceh,nk keja kt Malaysia konon.Kene tinggal sehari pun menggelupur.Xbley blah kan?Blah la lu anis!!!!

14 comments:

liyana said...

alololo...cian nye die kena tinggal..hehe

Yunus Badawi said...

Salam kenal. Terima kasih singgah blog saya malam tadi. Awal lagi kot masa tu kat Sri Lanka hahaha

Kalau nak harapkan duit Nuffnang ni alamat kebulurlah famili saya. Setakat suka2 tu bolehlah.

Tapi tak tahulah dgn awak. Mungkin dpt banyak sbb n3 best best.

aNiS tHe BumbleBee said...

liyana~ kekekeke! saje gatal2..padahal 1mlm je kena tinggal pun..hihi.

aNiS tHe BumbleBee said...

YB~Hehe..awal 2jam 1/2 dari Malaysia.Saja merayau2 smlm. Ahahahaha!Mana ada..Nuffnang ni pun suka2 jugak.Sbb sy housewife,so bila blog ni boleh generate duit,rasa mcm berharga pulak blog ni.

GADIS COMEL said...

dah berapa rm kak anis?



hihi.
buleh mintak duit raya kot.

ainiayu said...

huishhhh....bestnya dpt wit....ehem...ehem...leh blanje....

fuad p colombo lama ke?siaaannnnn....berangan nk duk jauh...piiirrrraaaahhhhhhh

aNiS tHe BumbleBee said...

Gadis comel~hahaha...cukuplaa habuan nk beli spender..

nak duit raya??haa,mai raya kt guaq dulu na...

aNiS tHe BumbleBee said...

kak ainiayu~bahahaa!nk belanja kt kedai mapley buleh laa kot duit byk tu.

kekeeke..kena sebijik.tu laa,konon2 nk duduk jauh..sehari kena tinggal pun menggelupur dah.

Arena said...

Salam kenal,
Jump dari blog Di. Uish siap tak sedar dapat bufferred dan metered earning dasyat tuh, hahahha. Will be coming back here..Take care..

Kancilbiru said...

buffered earning tu kalau dah habis kempen dia masuk la metered earning...

aNiS tHe BumbleBee said...

arena~mekacih lompat ke sini...hihi!tu laa..sy xreti pasal nuff2 ni sbnrnye..mekacih..nnti sy lompat kt awak lak ye..

aNiS tHe BumbleBee said...

kancilbiru~hihi..itu patik tahu,memanda menteri,tp xpaham cmne cara earning tu.kalo buffered,depend kt visitor,kalo metered tu camno pulak entah.

Kancilbiru said...

metered tu kempen dari buffered earning yang dah mati...dia dah tak perlu visitor dah...terus terpendam...takkan jalan dah walaupun traffik banyak..yg akan bertambah $$ adalah BE...so takyah la nak down. p up cepat, buat la sit up ka..cecece..kaya nampak?

aNiS tHe BumbleBee said...

kancilbiru~ooo begitu..dah meninggal rupanya BEku..kekeke..cait,kaya apa...kayak laa kut..haha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...