Tuesday, July 6, 2010

SeMBiLaN NyaWa...

Maybe ade sesetengah je yg tau aku ada ambil anak angkat kt Sri Lanka ni...Baby boy...baru umur 2minggu gitu....Jadi ini lah dia, anak teruna aku..

Tadaaa!!!


Adik Cat nama nye....

Masa first Speckybee bawa balik umah,dia terketar2,takut,lapar semua ada.. Dah seminggu dia duduk dgn aku, dia dah mkn whiskas dan minum susu dgn penuh berselera.. Buncit2 perut dia.Berlari sana sini..hepi sgt2...Time aku menulis blog,dia main2 dekat kaki aku. Ada si kecik comel ni, xdelah aku terasa sunyi lagi kt rumah sementara tunggu Uyin & Speckybee balik.

Tapi, pada harini, 5hb July 2010, sesuatu telah berlaku.......


That could blast my heart!!!


What happen????

Aku tgh kt dapur masa tu...tiba2 aku dengar bunyi bising kt hall...aku berlari tengok,baby kucing aku tgh bergelut dengan sekor kucing besar kaler putih.Darah tersembur2 dari leher Adik Cat. Aku mcm nk pitam tgk.aku halau kucing besar tu.Then, adik Cat lari sembunyi dalam Mag cabinet. Sambil mengiau2 sakit. Aku dah terketar2 cari talipon, call Speckybee.Tp ofis dia jauh, so dia hantar staff dia dulu untuk tgk. Aku mmg tak berani nk tengok apa jadi kt Adik Cat. Meloya2 pening semua ada.Sejuk medi kaki tangan aku. Bila staff Speckybee sampai, dia bawak pegi Vet Clinik. Kena injection and vet dah letak ubat kt Adik Cat. Tapi keadaan dia dah jadi mcm aku jumpa dia mula2 dulu,even worse! Shivering,weak,then, macam trauma skit. Langsung xnak minum susu.


Sgt kasihan tgk dia...

Aku terpaksa pakai syringe untuk bg dia minum susu dan juga mkn ubat.
Kalau tak paksa, mmg dia akan mati sebab tak makan.Syukurlah mmg dari kecik aku dah biasa bela kucing.Bab nk bagi kucing mkn ubat mmg aku boleh handle.Cuma kes ni,aku takut sebab ada luka kt leher dia.Nanti menyakitkan dia.Apapun,mmg kena paksa jugak2 dia makan.


Vet bg ubat..next week ada appointment untuk injection lagi.


International Vaccination Certificate...cam cute plak buku dia..Kalah buku rekod cucuk Uyin.

Ya Allah...
selamatkanlah adik Cat!
Kami sekeluarga sayang dia sangat2.
First time aku tgk Speckybee sayang kucing sampai mcm tu.selalunya asik menyiksa kucing je keje
Kelam kabut balik jugak dari ofis walaupun tgh bz gila baban.
Dialah pengubat duka selepas aku kehilangan baby dulu..
sob! sob! sob!


Benarkah kucing ada 9 nyawa???

notabulukaki~ siaplaa kucing besar tu,aku jumpe dia,aku bakar sume bulu dia.hinsss!!

25 comments:

miss said...

anis..sedihnya tgk adik cat hg...teringat kat arwah kuceng aku jugak...mati kena langgar...

*my hero aka my hubby pon x ske kuceng....ntahla...tp fmly aku di kampung mang ske kuceng...dia dah slow2 suke kuceng..dulu klu nampak kuceng...teranjang je tao...skrg...kureng dah sket...hihihih..

liyana said...

kelaka la notabulukaki tu..hehe abisla kucing besar tu..togel la die..haha

ainiayu said...

tragis sungguh....sian dia....semoga dia cpt sembuh....:(

Anonymous said...

kesiannya..nasib baik hidup lagi.

vivavogue said...

nanti nak bwk blk msia caner??

miss lolly a.k.a luvfareda said...

alaaaa keshiannya :(

|| NaFiRaa || said...

eeeee.. ai pon geram tgk kucing jantan yg besar2 tuh.. dah lah suka pancut merata2.. kalo ade anak kucing suka suki jek dia nak makan..

SyAkuRagi said...

ko anta kucing tu masuk gym..kasi gagah..

shikin said...

cian kat adik cat..hg jaga la dia elok2..huhu

shikin said...

cian kat adik cat..hg jaga la dia elok2..huhu

shikin said...

cian kat adik cat..hg jaga la dia elok2..huhu

alinac lover said...

9 nyawa??

aNiS tHe BumbleBee said...

as~hihi..cian dia kan...harap2 okeylah nnti..

aNiS tHe BumbleBee said...

liyana~hahahaaa! biar dia rasakan..!

aNiS tHe BumbleBee said...

anon~kan..nasib baik tak mati...

aNiS tHe BumbleBee said...

kak aini~huhu...smpai skang terbayang2..

aNiS tHe BumbleBee said...

kak yani~tihihi...xde der nk bwk balik..nnti die xbiasa dgn cuaca kt msia..tihihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

miss lolly~ cian kan...cedih....

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~ tulah...i pon nk asah parang siap2,datang je,i nk sunatkan dia.hinss!

aNiS tHe BumbleBee said...

syakuragi~ aku memula nk anto die pegi martial art dulu.kasi jadi cam kungfu panda tu.huhu!

aNiS tHe BumbleBee said...

cikin~ akan kujaga sepenoh hati...hihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

alinac lover~ hikayat ajelah kut..hihi!

Che Mid said...

salam perkenalan anis... jaga elok-elok anak kucing tu ya

aNiS tHe BumbleBee said...

che mid~ salam kenal...insyallah....sy jaga sebaik mungkin..cian dia...

Lizzie Yasmin said...

Saya x minat dalam erti kata lain takut kucing.. tp saya turut simpati pd adik cat.. moga cpt sembuh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...