Saturday, July 17, 2010

Gaji Seorang IsTeRi..

Khas buat suamiku....



Gaji bulanan sy dulu : RM 4000 x 3tahun =RM 144,000
Sakit bersalin : =RM 5000
Jaga anak : RM 500 x 3tahun =RM18000
Buat Lawak :RM 200 x 3tahun = RM 7200

Itu belum masuk elaun2 kritikal dan elaun luar negara spt; kecederaan2 yg berlaku pada diri saya, kesusahan saya menemani awak berjuang kt negara ni,tekanan perasaan dan lain2.

Saya tak pernah minta apa2.Saya juga bukan pompuan yg high maintainance.Saya ikhlas menjadi isteri awak.Segala bayaran adalah percuma.Cuma saya harap awak tetapkanlah hati untuk menyayangi saya seperti dulu2 walaupun kita dah jadi atuk & nenek dan berbaktilah pada orang tua kita selagi mereka masih ada.

Doakanlah saya jadi isteri solehah dan redhakanlah saya kalau umur kita tidak panjang.

30 comments:

gugurl said...

sebaknye baca tulisan anis..betul kan..kita ikhlas buat semua tu,harap2 suami kita dapatla hargai..

iqbalsyarie said...

ganjaran seorang isteri solehah pastinya ialah utk menjadi ketua bidadari dalam syurga kelak.insyaAllah Taala
Latest post:Ingatkan saya sorang je malu,tapi semua org malu!!

Anonymous said...

best!best! nk suruh asben sy dgr ni.

aNiS tHe BumbleBee said...

gugurl~bukan minta balasan,hanya ingatan sbg penghargaan,kan?

aNiS tHe BumbleBee said...

iqbalsyarie ~ayat itulah yg buatkan sy dpt bertahan bertahun2 kt negara ni..

aNiS tHe BumbleBee said...

Anon~semoga menambah ingatan dan kasih syg suami terhadap pengorbanan seorang isteri..

fawwa said...

lelaki patut tau tanggungjawab masing kan..jgn asyik nk mengarah aje..

aS_c0mei said...

hihi..aritu ada kawan upload video ni kat fb.saya bukak & pasang kuat2 volume nak bg hasben dgr skali.saiko kan dia je.ahhahahhah...

skrang ni dok buat lawak,gaji saya gaji minggu...akkakakakka.seronok je tiap2 minggu dapat gaji!=D

Razman said...

nasib baek tak kawen lg, xyah byar gaji.

Lina Rahim said...

Aduhai jauhnya merantau Anis..tapi yang bagusnya meluaskan pandangan & pengalaman..

ainiayu said...

tk pernah dpt yg dinamakan gaji dr hubby tp terima & bersyukur dgn apa yg ada.....klu redha insyaallah kita takkan pikir kekurangan yg ada.....jgn ingat org yg dpt segalanya tu bahagia....:)

aNiS tHe BumbleBee said...

fawwa~hihi..betul2..da salah konsep.dia ingat buat keje umah tu mmg tanggungjawab isteri.huhu!

aNiS tHe BumbleBee said...

as_comei~uiii..bestnyaa laa dpt gaji everyweek..pegi soping la tu..hihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

razman~hahaha!besok2 da kawen,siap laa..

aNiS tHe BumbleBee said...

lina~camnilah nasib jadi perantau..ada yg best,ade gak yg tak best..hik hik..

aNiS tHe BumbleBee said...

kak ainiayu~syukur kan kak,cukup makan pakai semua..alhamdulilah..dia pun syg kita,xde pukul2,kasar2 ke apa.kalo kaya raya pun tp asik kene pukul ja,xguna juga.

Mario said...

ekeke...elaun buat lawak paling tak menahan tu...mahal pulak tu...wakaka

aNiS tHe BumbleBee said...

mario~huii..mesti laa.kalo upah badut buat belon kt bday party pun dah bape...elaun buat lawak tu mahal sbb termasuk lawak bodoh dan lawak seksi.mahal tu beb.jgn memain.wahahaahahaaa!

gadis comel said...

kena bgtau ni kt dia.bukan duit ringgit yg jd taruhan kebahagiaan, tp kasih syg dan rasa terima kasih dia utk kita. ada missed apa2 lg tak selain kasih syg dan rasa terima kasih?

-menghargai??
-menghormati?
-mengasihi?


.

Che Mid said...

Kita ni tak dibayar gaji tapi alhamdulillah bahagia disisi suami masing2. Kesian pada isteri2 yang tak digaji tapi didera dan dihina suami sendiri. Semoga Allah memberi kesabaran pada mereka ya.Amin

aNiS tHe BumbleBee said...

Gadis comel~err...kalo boley,nk tambah,ipad dgn iphone..ahak ahak ahak!

aNiS tHe BumbleBee said...

Che Mid~ betulkan,kasihan bila baca paper,kena curah asid,kena pukul dgn besi&mcm2 lagi..semoga mereka sentiasa dibawah kasih sayang Allah..amin..

vivavogue said...

adat berumahtangga...u scratch my back...i scratch urs....tapiiii....bercakaran tuh perkara biasa....ngeh3...

abg! maapkan dindaaaa...

MrsYusofhussain said...

huhu, banyak sungguh baktimu selama menjadi isteri en.fuad.....

aNiS tHe BumbleBee said...

kak yani~ahahaha!biasaaaa........

aNiS tHe BumbleBee said...

lia~ alah,sume isteri2 sama je..tul tak?

|| NaFiRaa || said...

aminnnn.. semoga kita sama2 jadik isteri yang baik untuk suami2 kita..

cintahati said...

heehee...right!i like ur post anis.kalo aku yg tinggal berjauhan ini,mmg la xminta gaji dr somiku,tp mengharapkan semoga ALLAH mempermudahkan kehidupan kami. Mengharapakn ganjaran dariNYA adalah yg tebaik...heehee

cintahati said...

heehee...right!i like ur post anis.kalo aku yg tinggal berjauhan ini,mmg la xminta gaji dr somiku,tp mengharapkan semoga ALLAH mempermudahkan kehidupan kami. Mengharapakn ganjaran dariNYA adalah yg tebaik...heehee

aNiS tHe BumbleBee said...

zack~heheehe..kan..hati senang ja dah cukup.xpayah harta byk2..harta banyak= pening kepala.tui tak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...