Thursday, July 15, 2010

GeLi GeLi BoNToT..


aku heran tgk org bela cicak2,iguana2 tu..sekali die lompat atas badan ko..yarkkhh!geliii!!!

Aku tak tau laaa kenapa keluarga cicak suka sgt menganggu hidup aku..Betul laa org kata, kalau kita benci something tu, dia akan datang lg dekat dgn kita...isk!!

Aku start geli cicak time aku form 5.Tengah buat keja2 komputer aku kt aspura.
Bila aku bangun,aku nmpak cicak kt kerusi aku dah cedera parah.
Aku terduduk atas cicak tu.
Tiba2 dengar suara pompuan melalak kt tengah2 aspura tu.haha!
Sumpah geli weh..cicak tu dah patah tengkuk dan nyawa2 ikan kene lenyek dgn bontot aku.
Sampai skang aku geli bontot bila teringat cicak tu.eeeiii! yek!
Mungkin sebab tu lah kut keluarga cicak semua sumpah aku.
Sampai kt Sri Lanka ni dorang kejar aku.

Baru je 2-3hari lepas aku shout kt FB pasal cicak suka masuk dlm jug air kt umah aku.
Hari ni masuk lagi! Berenang2 kuak lentang kt dlm jug tu.
Eiiiii!!!! Geliiiiii!!
Selalunya Speckybee akan tolong aku buang cicak tu kalau aku
terjerit2 histeria.
Tapi tadi Speckybee dah pegi keje.Sapa nk tolong aku nih??
Aku pon lari2 laa cari pakcik tukang kebun umah ni..
Ish, ilang pulak pakcik ni.
Last2 aku jumpa kerani owner umah aku.
Haha! Dia laa yg jadi mangsa tolong buang cicak dlm jug air aku.
Mekacih laaa Dilusha...Tanpamu siapalah aku..mueh mueh mueh!

Negara ni satu laa...byk sungguh spesis ni.Dengan bewak laa...cicak lak..sumpah2 laaa...
Geli aku..!
Tapi ular aku tak geli plak.Tak tau lah sebab apa.


see??

notabulukaki~skang aku dah bela anak kucing.Aku harap,bila kucing tu dah besar besok,boleh la dia tolong aku tangkap cicak kt umah ni...tolong mak ye nak....please....mak takut...!

19 comments:

Anonymous said...

beraninya pegang ular!

alin said...

1st time dtg sini.menarik baca blog anis.salam kenal.alin.

faiq said...

hehehe..bgs2

I want to lose weight said...

akak lak forever geli kat katak..
jgn kata yang real..
gambor dalam buku pun geli

lifeofaku said...

salam ...
saya ada experience, lebih dahsyat ... waktu di kedai minum, sementara isteri tggu ambik kat stsn bas, oderlah segelas teh suam, tiba2,

kplupppp .... !1

ada percikan air terkena kt tgn saya, sy tgk kat syiling, nampak cicak .... sy tgk gelas, nampak cicak jugak, tapi cicak pnya najis, saya apa lagi, nerves la .... saya pn bangun , bayar kat abg kedai ...dia pelik je, pada hal air dlm gelas tu p;enuh lagi,

nasibla.....terngiyang-ngiang je ....

liyana said...

sy pulak geli dgn lipas. sbb tgk dlm ripleys believe it or not, yg org tido dgn lipas byk2.dah la bushuk.. hoho goli geloman acik

aNiS tHe BumbleBee said...

Anon~mungkin sayalah pompuan dlm citer nagin tu.haha!

aNiS tHe BumbleBee said...

alin~thanks alin..salam kenal.. :)

aNiS tHe BumbleBee said...

faiq~ apa yg bagus,faiq?

aNiS tHe BumbleBee said...

kak zel~haah!katak pon!eeii..geli!geli!suka duduk dlm kasut!

aNiS tHe BumbleBee said...

lifeofaku~yek!yek!

aNiS tHe BumbleBee said...

liyana~haa,ramai pompuan geli dgn lipas gak kan.tp akak jumpe,mmg pijak smpai kuar isi perut punyalah.haha!

gadis comel said...

cicak pun takot? bak sini nak buat sate cicak.! haha.




.

|| NaFiRaa || said...

rasanye kalo org suh ai dokong ular sawa cam tuh.. mmg menggelupor lah kat situ.. boleh terkencing sebab takut+geli...

tapi binatang paling ai fobia adalah katak.. mmg musuh ketat la tuh~

ainiayu said...

hahaha....cicak duk ikut cicakman la tu...:P...
akk adalah spesies manusia yg tk reti nk geli ngan cicak,lipas,katak,ulaq atau apa2 menatang berbulu....syukur di situ....tp..tp..tp...akak amat geli kt ulat beluncas yg berwarna coklat yg melekat di dahan pokok jambu umah mak akk,yg mana masa tu nyaris terpegang masa nk panjat pokok jambu tu...rupa dh nk sama ngan dahan pokok...besaq ibu jari,panjang sejengkal..eeeiiii...geli giler....sampai skang meremang bulu tengkuk bila ingat...tu la alkisahnyer...ulat lain tu tk le geli sgt @ leh la kontrol kegelian...hehehe....

aNiS tHe BumbleBee said...

gadis comel~ huii..cicak sini besaq lengan tau xtak? (tu diaaa,bohong.haha!)

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~hahahaha! I pun cam geli2,tp geli2 manja je dgn ular tu.sbb dia bergerak slow2 je kan.kalo cicak ke katak ke,stail terjun2 lompat atas badan,tu yg menggelupur gak tu.

p/s:speckybee mmg konfem terkencing kalo pegang ular gitu.hahaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

kak ainiayu~hahahaha!bapak punya berani dgn binatang lain,dgn ulat bulu akak tewas??lintah bulan geli tak?eeii..yek yek!

ainiayu said...

lintah bulan tk geli sbb selalu jumpa masa amik buah nyoq tua kt tanah...suka sgt menyorok bwh nyoq tu....ulat bulu tu je akk geli...ulat bulu lain ok je...:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...