Thursday, July 22, 2010

ELAUN COLA UNTUK KAKITANGAN KERAJAAN DAN SWASTA

Hari ini aku dapat email yg mengujakan dari bestfriend skolah aku dulu..Gee...

FW: PENGUMUMAN BARU OLEH PM (Elaun Sara Hidup) PEKELILING 09072010 - Kerajaan bersetuju memberikan Elaun Sara Hidup (COLA) tanpa mengira pangkat dan tempat bertugas semua pekerja awam dan swasta sebanyak RM500.00 sebulan berkuatkuasa Ogos 2010 bagi menampung kenaikan harga minyak dan barang-barang.

Elaun COLA ini boleh dituntut di semua Pejabat Pos dan BSN di seluruh negara mulai jam 1 pm hingga 4 pm pada setiap hari kecuali hari Jumaat, Sabtu dan Ahad serta hari-hari kelepasan am.
Kakitangan awam & swasta perlu menunjukkan kad pengenalan diri Jabatan untuk mendapatkan borang permohonan dan wang akan dibayar selepas penyerahan borang yang lengkap beserta dengan syarat2 berikut :-  
1. SuratPerlantikan Kerja - Original
2. SuratPengesahan Kerja- Original
3. SuratAkuan Majikan - (Tempat terakhir masih bertugas)




 

4. 80 penutup botol Coca-Cola... ...... Baru sesuai dengan namanya Elaun Cola!


HAHAHAHAAHA! Hampa ingat gomen murah hati sangat kaa nk bagi elaun2 ni???Nak perah lagi adalaaaa...

Dah..pi buat keja...Tingkatkan prestasi, kurangkan kontroversi.Kuang!kuang!kuang!


notabulukaki~ ampunkan patik,penunggu gua...ampunkan patik penunggu gua...


20 comments:

MAMA AIZARA said...

sicomel/jelita ini hampir terpedaya membaca artikel ini....

ainiayu said...

hahahaha.....dh agak dah....kekeke...sib baik tk keje so tk amik port la pasai cola ni....coke cola pn dh lama tk minum...(ada kaitan ke?)

aNiS tHe BumbleBee said...

mama aizara~kih kih kih..saje buat propa kt sini skit..xpe..janji comel/jelita..kekeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

kak ainiayu~haha...angan2 ja la kalo senang2 nk dpt elaun camtu.tihi.coke xyah minum,jaga kesihatan...haha.

liyana said...

hoho.. dah lama dah tkena pasal elaun cola ni..gigih nak bace sampai abes.. hehehe

|| NaFiRaa || said...

adessslaaa..baru nak melompat happy sebab nak dapat elaun.. skali propa laaa..

tapi kalo betol... kaya tokey kilang coke.. muahahaha

aNiS tHe BumbleBee said...

liyana~ tihihi..saja je..sempena harga barang naik kan..

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~muahahaha!i mula2 baca pun cerah bijik mata...

keke..tiba2 kilang F&N yg kat shah alam tu..lama xlalu situ..hihihi.

Kancilbiru said...

ciss kau...tertipu daku...aku baru nak sms member2 cakap berita gumbira ini...huhuhuhu

aNiS tHe BumbleBee said...

kancilbiru~kih kih kih..maafkan patik penunggu gua...mueheheheehe!

GADIS COMEL said...

tak tertipu pun. haha. sebab org dh penah dapat email macam ni. yahuuu...gadis comel tidak tertipu... yebedabeduuuuuu..

aNiS tHe BumbleBee said...

hahaha!tau dah...pasai gadis comel ada email mcm2..maklumlaa org xbuleh ym..main email ja laa..hak hak hak!

lupekanje said...

aduihh....wakenabeb...
heran gak acik...sbb tak jumpa pn tajuk brita kat paper tentang pemberian COLA nih..hampeh tul..hehe

julietchun said...

nasib baik tak gi beratur kat pejabat pos lagik :P

Mario said...

sib baik aku bukan org gomen...haha

aNiS tHe BumbleBee said...

lupekanje~ hik hik hik..sesaje je acik..bg happy 15saat...ampun...ampun...

aNiS tHe BumbleBee said...

julietchun~kalo pegi pej pos,mesti org kaunter tu buat muka blur kan..kekekeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

mario~hahaha..tp COLA tipu2 ni utk gomen dgn swasta...maklomlaaa,harga brg naik 5dlm 1...kihkihkih...

Arena said...

Cheissss keji tau buat propa gitu hahahha...aku dah nak carik surat lantikan bagai tau. hhahahah

aNiS tHe BumbleBee said...

arena~keh keh keh!alaa...skali skala,ape salahnyaa...hik hik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...