Saturday, July 10, 2010

NiKmaT MaLaM JuMaaT...

Aku kalo malam2 jumaat ni...treat diri sendiri special skit...
Scrub muka...scrub satu badan..
pakai masker, toner,pakai moisturizer..
sapu losyen 1 badan.

Pastu solat maghrib..baca yassin kalo rajen,3round,kalo tak, 1round dah ler..
mintak doa lebih2 sikit...
bukak baju......

Tukar baju lawa skit...
pakai bedak...
blow rambut...
spray perfume..
check bibir nampak basah ke tak..
kalo tak,pakai lipbalm skit..
muncung2 mulut kt cermin,test seksi ke tak..

Tin! Tin! (bunyi hon kereta Speckybee)
Hah! dah balik!
Kelam kabut pakai tudung,
heret uyin kuar umah..
Heheh!
Slalunya ktorg kuar beli brg dapur ari kames mlm jemaat..
sebab sayur fresh2 baru sampai dari Kandy..huuu!

Sampai2 je supermarket,tengok ada durian pulak.Fuh! Dah la kepingin dah lama.Hangkut 2bijik sudah..takut tak cun ke karang,xdelah rugi sgt.Durian Sri Lanka ni betul2 pure kampung punya durian.Xde menikah2 campo...


Aku jumpa anak org asli Mahmeri ni tgh melantak durian kt dapo...heee!


Pulun cek..pulun...!

Isi dia mmg mantap! Pasni boley buat acara kentut berirama 3-3 beranak!



Durian kecik je..besar t*t*k Dolly Parton lebey kurang. Tp okeylah..janji ada..syukurlah.Tu,kulit doyan tu,bleh buat baling kucing besar yg gigit Adik Cat haritu...mueh mueh mueh!




Harga dia pun...erm...not bad lah kot..Rs 566 tu lebey kurang dalam 17hinggit gitu2 laa..Kalo beli tepi2 jalan,sebijik dia ketuk Rs300(10hengget),tu pon xtentu elok isi dia.So,nnti bolehlah beli lagi kt supermarket kt Galle ni je.Oyeh!oyeh!

Fuh, sungguh hangat malam jemaat lepas...maklomlah,dah lama xmkn durian..panas pulak badan jadinya.

Nah! Dolly Parton!

notabulukaki~Yg otak stock rendam nila tu, aku nasihatkan bancuhlah clorox dgn air gula,selawat 3kali,mengucap 7kali,minum.moga2 otak ko tak biru sgt, choooii!!

18 comments:

Kancilbiru said...

laaaaaaaa potong stim btoi hang ni..hahahaha...cait poodah...sian budak tu kata dia anak orang asli.. dah makpak dia asli, dia pun asli la...hahahaha...

aNiS tHe BumbleBee said...

amboih boih..laju sungguh komen aih..xdan aku nk preview skali lagi..hahahaa!

ya laa..org asli laa..bukan buat dari getah sekerap..hik hik hik!

mar said...

bestnyer mkn durian..
saye paling xsuke org yg benci mkn durian nie..sbb saye hantu durian..~~hiiiii =D

aNiS tHe BumbleBee said...

mar~hehehe...best..walopon sikit je.asik tgk dlm blog org lain citer mkn doyan je..last2 boleh gak makan...pheww!

bubblesphoto said...

anis...

haaa, best kan mkn durian, i hantu durian,kalau i ade kt umah u time tu..msti x cukup..i mkn sorang jer..

aNiS tHe BumbleBee said...

bubblephoto~hahahha! hadoi..bahye bahye...kalo nk ajak U kena ajak tokey durian skali kt sebelah..suh die supply 3-4 bakul doyan..thihi!

aS_c0mei said...

hamboi hamboi hamboi...mak baca entry ni mcm nak luruh jantung.bukan apa,teruja tgk durian mcm tetek dolly parton!hahhahaha.confirm sedap durian tu kaaannnnnn?kalau tak,takde la mcm dolly parton???akakakkaka

murah jugak ek durian tu.kat sini,koyak wallet nak bayar klu beli durian.ahhahhahaha....

balik mesia nnt,mesti musim buah dah abih..ampehhhhhh

aNiS tHe BumbleBee said...

as_comei~hahahhaa!nk bg gambaran,doyan tu xbesar sgt der..hui..kaw kaw isi dia.

sini not bad la harga sbb dia tak import.Kandy mari..

bila maw balik msia??hari raya kah?

|| NaFiRaa || said...

kira besar jugak lah duyan tu.. sebab ai tgk tetek minah tu pon besar..muahahaha..

kira murah jugak lah duyan kat sana kan~

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~ besar eh?tgk minah tu bawak rilex jee..kalo besar tembikai maybe problem skit kot.hhaa!tp seyes,kecik je sbnrnye.kulit je tebal.

boley tahan laa harga die.boley laa dari xde kan..hihi!

Mario said...

eh...sama eh musim durian kat sana ngan kat cni...perghhh...best2...murah pulak tu ek...

Rainbow said...

fuh title masyukkkk kak!! hee..

Wana Yusuf said...

Salam kenal...
Dah 2 kali singgah sini... baru kali ni berkesempatan tinggalkan jejak!!!anyway thanks sbb link Potret Kasih ada kat sini...bila baca blog anis cam best je life you kat sini kan!!! apa2 salam ukhwah dari kak wana!!!

aNiS tHe BumbleBee said...

mario~ sama kut musimnye..rambutan manggis pun ade..boleh lah..buah tempatan sini pun..xdelah die nk ketuk rege import.hehe.

aNiS tHe BumbleBee said...

rainbow~ hahaahhaha! masyuk beb...layan ja lah...hihihi

aNiS tHe BumbleBee said...

wana~macih sudi datang....hihi..xde best sgt life kt sini..tp bila hidup sendiri2,byk gak benda boleh explore. :D

gadis comel said...

hmm.. tak merasa makan duyan lagi nih.. tak tahan bau. haha. rasanya dulu lahir kt london kot. haha.





petai ada juai dak kt sana? hehe

aNiS tHe BumbleBee said...

gadis comel~hahaha! lahir kt london no..tihihi..petai xde kt sini.terpaksalaa bawak dari malaysia.aritu try tanam,tp bila tahun laa boley mkn hasilnya.kakakaka!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...