Monday, July 26, 2010

BerKiBaR JaLuR GeMiLaNG Di Sri LanKa..

Hari minggu lepas, adalah hari yg super penat kami sekeluarga.Mmg full activities dari pagi,sampailaa ke besok pagi nun. Kitorg ke Colombo pagi tu untuk memenuhi jemputan sambutan hari lahir Alesha.Aku xbape sihat sbnrnya minggu ni.Pening kepala,meloya sume cukup.(aik,apekah??dah,xpayah!aku malas nk berharap lagi dah!) Dalam perjalanan pun aku threw up.

Sampai pun da lewat sebenarnya..thanks to Liza&Akmal sbb tunggu jugak kehadiran we all. :)


Uyin kecelaruan identiti....arnab ke rerama aku nih??hik hik!


Bergambar dengan birthday girl dan tetamu2..

Malam pula, ada Malaysian Food Festival di Ceylon Continental Hotel Colombo.Uyin dan rakan2 akan buat runway show mengenai pakaian kebudayaan masyarakat malaysia.


Uyin memperbakulkan memperagakan Cheong Sam..


Lepas Runway Show tu, ramai2 menyanyikan lagu patriotik, 'Jalur Gemilang'..ngeeheee!


Bergambar beramai2 lepas abis show..


Bluweeekk! heeee!


Da nak balik dah...main2 dgn abg Fazli & abg 'bucop'.


Wif Abg Fazli..
Esoknya, ktorg jalan2 cari barang2 souvenir untuk bawa balik Malaysia...Tapi mkn doluu..


Cenyummm!

Tapi dah 2 hari aku xselera makan..semua makanan aku mkn kt Colombo ni tak kena betul dgn tekak aku..napa tah.


Wink!! Budak Noottttyyy Ibu...!

We all pegi Odel je lah,beli teh serba sedikit...


Ni duta teh Dilmah kt Odel..kekeke!
Dah letih,tekak dahaga....makan aiskrim lah.


Love Choc ice cream!
Pestu, Speckybee ajak pegi Noritake.Dia nk beli stock skit bawa balik.


Jadi duta Noritake plak...!

Dia je lah yg ke hulu ke hilir memilih pinggan mangkuk. Aku xde nafsu bab2 pinggan mangkuk ni..Asal entah. Kalo bawak pegi kedai gadget, ye,terbeliak bijik mata aku.


Pilih cek...pilih....


Yang mana satu idaman kalbu??

Sapa2 yg teringin nk makan dalam pinggan high class,bolehla dtg sini beli Noritake..Tp bagi aku, ko hidang kt daun pisang pon,kalo sedap,mmg aku belasah abis.Kalo ko pegi pinjam pinggan kt Puteri Gunung Ledang sekalipun,makanan tu out,konfem selera aku mati.Tu pasal aku tak heran pon dgn pinggan2 mangkuk nih.

Kalo korang nak tau, harga set tableware Noritake boleh dikatakan murah laa di Sri Lanka.Kalo pegi tetempat lain,berganda2 mahal. Cer lah pegi langkawi tgk.huhuhu! Tu sebab sapa yg datang sini, konfem hangkut kurang-kurang 3-4 set Noritake.Price range, dalam RM 500 - ribu riban per set.(Depend kt grade gak laa) Nk tgk design2nya, boley la lepak kt website ni: NORITAKE. Selalunya pompuan2 ni bernafsu laa tgk pinggan mangkuk ni, kecuali aku laa kot.haha!

Nak pesan?? Boleyyy...no hal...tp CASH hokey??? Stail main pesan2 air liur,aku bawak balik air liur je lah...Yg stail nk bayar 4-5kali pon,sorila ye..aku budak Islamic Banking...tak main riba2 ni.lalalala!

Notabulukaki~Nisfu Syaaban...dah tutup dah buku lama tahun lepas punya...Ya Allah...semoga tahun baru ini lebih baik untukku dan seluruh hambaMu...

16 comments:

liyana said...

uyin comel bangat! hehe

julietchun said...

seksi le lengloi pakai ceongsam :P

ainiayu said...

wahhh....serius tul encik fuaad memilih noritake...kahkahkah....siyes nih...apsal kita tk bernapsu tgk mende tu hah...adekah kita berdua ni dikategorikan sebagai pelik???...

Kujie said...

tak pernah kumpul pinggan mangkuk...semua barang dlm rumah adalah utk praktikal hidup bkn for display only.

bab bendera...org jauh dah sambut...kat tanah tumpah darahku - sunyi sepi lagi

GADIS COMEL said...

mujuq uyin ada baju cheong sam, buleh gak melaram. kak anis pehal tak pakai kostum suku sakat kadazan? haha. meriah sket kan.

itu la, tak payah der nk beli vantage bagai, letak atas pinggan acorox (ntah cmne nk eja nih) yang zaman tok pakai dulu pun licin gak pinggan. haha.

ramadhan bakal menjelma. ;p

|| NaFiRaa || said...

semangat sungguh hubby u memilih pinggan mangkuk.. ai x beli sgt pinggan kaca yg berat2 nih.. lagi selesa beli pinggan kedai 2 ringgit.. pinggan lawa2 masa kawen hari tuh masih tersimpan elok lam kotak..mueheehehe

aNiS tHe BumbleBee said...

liyana~ hehehe...maceehhhh...

aNiS tHe BumbleBee said...

julietchun~hahaha...lama xdgr word lengloi tu sejak2 duduk sini...sini panggil nanggi..kekeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

kak ainiayu~tulah kan kak...cam booooring ja beli pinggan mangkuk.baik beli makanan ke kan..kekeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

kak jie~kan??kt msia org kalo beli noritake ni mmg buat display je lah.tp kt sini,kami sidai kt rak pinggan jugak.mmg pakai habis2an.

mungkin semangat bendera tu tak naik sbb harga barang yg naik kut noo..tihihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

Gadis comel~hahahah!tu kak pakai baju apa pon xtau.nk kata baju kedah dgn kain batik pun bukan.hantam sajalaa..

rasa mcm merepek beli pinggan mahal2 tp mkn still kt kedai jugak.tol tak?pakai pinggan dpt free fresh and white pon,kalo lauk sedap,habis gak makan.tihihihi!

ramadhan....syahdunyaaaaa!

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~ ktorg pakai pinggan plastik je sonang.nk hempuk ke,nk lempar ke,pestu boley pakai balik.kalo nk gaduh baling2 pinggan pun boley..huekekekeke! haah,ktorg punya hadiah kawen pun,ada yg xbukak2 lagi smpai skang..tah2 dah naik busut agaknye.kih kih kih.

Mario said...

baru nak kirim...huh!!

aNiS tHe BumbleBee said...

mario~hahaha! kirim ape?teh boley laa aku bawak balik..aku pon tgh dintis..kekeeke!

Kancilbiru said...

sapa yang gila pinggan mangkuk kalau tgk noritake ni sure meroyan...:P

aNiS tHe BumbleBee said...

kancilbiru~aa,mmg pun.yg gila2 dgn pinggan ni mmg la angkut mcm nk rak.sbb hanya jauhari mengenal manikam kut..kekeke..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...