Friday, June 18, 2010

My Water MomeNTs..



Aku kalo cerita pasal detik2 bersama air, mmg excited lebih! Masa aku kecik2 dulu, asal hujan aje, aku meloncat2 kt luar rumah mandi hujan.(time mak bapak aku xde kt umah,pegi keje.Maid aku dah rasuah siap2). Agak time skolah rendah, aku test power mandi dlm tong drum tepi umah,yg mak aku tadah air hujan utk time2 emergency xde air.Masuk skolah menengah pulak, part paling best ujung minggu kt hostel, cuci kolam! Sumpah! enjoy gile weh!! Ujung2 kantoi dengan warden, merah tapak tangan kene tibai! Tp,minggu depan buat lagi! Yeaaah!!!!!

Tapi yg sedihnya,saat2 enjoy tahap setan aku tu,xdapat aku rakamkan.Zaman kamera pakai filem weh! Grek! grek! kene pusing filem kalo nk ambik next pose.Tapi bila aku dah dewasa dan jelita dah ade anak, aku mmg xkan lepaskan peluang ambil gambar anak aku bersama air.Biar nnti bila dia dah besar,dia enjoy tgk gelagat dia dulu2.


Tengoklah...dari zaman mandi besen perah santan....




sampai ke zaman mengenal bath tub...


sampai ke saat first time di swimming pool....


hinggalah ke saat pandai handle pelampung sendiri..

semua yg berkenaan mandi, aku ambil gambar dia....supaya dia tak ralat mcm aku skang ni...Memang tak dapat dinafikan, tanpa air mmg manusia akan mati.Tanpa gambar,blog juga tak hidup,betol tak??Kalo tgk gamba2 yg aku ambil, 1 pun xde dari dalam air.Kan ke best aku boleh rakam aksi Si Uyin ni dari dalam air..sebab lagi mcm2 aksi boleh buat dalam air,contohnye aksi terbang, aksi kentut beramai2 di dalam air..aksi hidung kena gigit dengan ikan pirana...ish! mcm2 gaya dlm kepala otak aku ni lagi!
Justeru itu.....
I'M DYING TO HAVE THIS!!!!!!!!!!!!

Sumpah meleleh air liur tgk dia nih!!!!

Inilah satu2nya camera yg super cute,tp sgt gagah perkasa. Ko terjun tiruk,smpai 3meter dlm air pon, ko still boley rakam aksi2 lemas ko smpai 1 jam! Gile best!! Bentuk badannya yg mengiurkan....slim,ringan dan skrin yg luas...siap ada shock-,dust-,temperature proof lagi,dah tentu2 gambar ko cantik siot walau apapun keadaan yg melanda! Tambah plak dgn anti -motion blur,ko nk ambik gambar Inul tengah goyang gerudi pon sumpah clear! Xpayah nk kecoh2 pakai DSLR. Ko tau ape nama camera yg super canggih ni?? kalo pegi kedai kamera,ckp je, Cyber-shot Sony TX5, konfem tokey kedai tu angkat kening tgk ko..Sebab die tau ko mmg jenis high taste!Classy! Apepun aku malas ckp byk lah....Camera ni mmg superb! Kalo xcaya, korang boleh pegi tnye tokey kedai kamera, tak pun, cara paling senang, lepak je kt website ni,
aku konfem,mlm ni mmg korang tak ley tido, tak pun mengigau2 angau dengan Sony TX5 ni!

dah,aku nk berangan2 kejap...camne laa rupa aku sambil jalan jinjit Sony TX5 ni,siap dengan casing sexy camni...

berjalan ala baywatch di tepi pantai... Walllaaaah!!! Mesti makhluk2 situ jaki tgk aku kan.hahahaha!


Yang baywatch nye,yg pakai bikini tu, aku dishwash aje...huekeke!

BUBBYEE!

8 comments:

ainiayu said...

weewiiittttt....shekshinyer uyinnn...kekekeke....:P

miss said...

uyin lebih2 plak buat mulot cmtu...gerammm seh...cm hg jugak la anis....seksi baju uyin..smpai tertanggai...mujur dak kecik lg kn....;)

aNiS tHe BumbleBee said...

kak ainiayu~ hihihi..bia uyinla yg seksi,kalo mak dia yg seksi,harus kena flag blog ni..kekeke

aNiS tHe BumbleBee said...

as~ hihihi! seb baik kecit agi kan..kekeke!

NURUL IZZA said...

huaaa uyin dulu tembam betul.comey ahhhh..muka xmcm mak dia pun.comey sgt!haha

gmbr last tu sexy betul uyin..

vivavogue said...

suka suka suka.....camera tuh mmg best! tp jgn beli kat colombo...mahal! ngee....

aNiS tHe BumbleBee said...

izza~ abis uyin comel cam sape?abah die???tak logik..tak logik...haha!

aNiS tHe BumbleBee said...

kak yani~ hahaha!tulah!tambah2 pulak camera ktorg tgh rosak nih.tp ni entry peraduan.kalo menang dpt cam tu.kalo laaa dapat.....dunia ni ana yg punyaaaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...