Saturday, June 26, 2010

KaLau BiNaTaNG ada FaCeBooK..


Kalau binatang ada fb, agak-agak begini lah ya komen-komen binatang tersebut kat STATUS yg mcm korang selalu post tu.......


Cicak :
Tuan rumah baru beli reket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ mlm nih...

Nyamuk : Baru habis ronda rumah Ajoi... kenyang burp, Alhamdulillah. ..

Aedes: Baru jer selamat bagi injekan maut, yeah!!!

Ayam: Tidaaaaaaaaaaaak, Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembeliiiiihhh! ...

Cicak : isteriku tersepit pintu

Kucing Betina: "Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa."

Ayam : Kawan2...kalu esok guwe tak update...bererti guwe udah di goreng....I luv u all... jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa...

Nyamuk: Siot, sekali drug addict gua hantam daaaa. Gua positif HIV AIDS... uwaaaaaaa

Cicak : Mau ke ke bilik air anak tuan rumah jap ... baru beli videocam baru ...

Kucing: Baru je add awek sebelah umah... keturunan PARSI beb!!!


Tikus: Operasi malam ni... selongkar kitchen kabinet... sape nak ikot?

katak : malam ni nk wat konsert la..da lama x ujan ni..hangat oii..

ular : rasa mcm nk makan lauk telo la malam ni..mana nk cari ek..

Anjing: Aku tension bila ada mat rempit berkumpul tepi rumah aku tiap malam. Nak tido pun x senang hanjeng punya org.

Kuda: Patah kaki; Rider aku bangang salah timing bila nak lompat pagar, sekarang rehat kat kandang.

Kura-kura: Aku sakit hati bila bini aku berjalan. Lembab mcm siput babi

Siput babi: Aku sakit hati bila bini aku bergerak. Lembab mcm kura2

Gagak: Tadi jumpa ayam KFC. Jangan jeles

Burung Kakak Tua: Penat betul nk ubah stigma masyarakat. Walaupun aku Burung Kakak Tua, tapi aku burung Jantan!!!

Babi hutan: susah betul nak cari makanan halal sekarang ni.

Kera: semalam GF aku bagi bunga. Sedap jugak kunyah

Tikus: Aku makan mee goreng mamak kat Al Naz maju@precint 9. Meh la join sekali.

Lalat: Asyik hurung bangkai je. Alhamdulillah hari ni jumpa nasi bungkus.

Sotong; Aku bengang bila tapak sulaiman ejek aku si lembut

kucing : update petang karang tepat jam 5.00pm slow ngendap ala2 pink panther nyurik ikan bawal kepunyaan kak lela majnun. ..

lipas : merasmikan pengunaan kepak baru sekali bila dikembangkn. ..gerun tengok mmber aku kene tarik dgn jeli2 panjang kepunyaan cik cicak..eee seram nyeee....

itik serati : hahahhaa lawak2 ayam serama tu ade hati jalan tersengguk2. ...nk tiru aku le tu.. lol....

Ikan laga: Boring sey, duduk sorang2 dalam tanki ni.

Ikan parang; Kurang asam punya manusia, letak gambar aku kat depan bekas keropok

Ikan Jerung: Kenapa x de sorang pun nak add/approve aku. :-(

Ikan Sepat: Terkenang jiran sebelah yang dah dijadikan ikan pekasam. Al Fatihah

Ikan Bilis: Wah ramainya kawan kita. Tahniah remy, ko kawan aku yang ke 5000.

Ikan Arowana: Cantik tak sisik I? Cantik kan ?

Ikan Mas Koki: macam mana nak kurus nie?

notabulukaki:cam meriahkan kalo binatang ley facebook gak..baru ada komunikasi seimbang antara manusia,flora dan fauna..haha!

credit to:rizal.posmen@gmail.com

20 comments:

ainiayu said...

klu suma makhluk tu ada fb....anis nk add derang ke???

mar said...

hahaha..
kalo binatang ade fb..
mesti line lagi busy sbb
asyik binatang je konker line..
hahaha..
lawak la akk nie..gelak je saye bace komen2 binatang tu..hahaha

aNiS tHe BumbleBee said...

kak aini~haha!mestila nak kak..sebab anis nk menyelami perasaan binatang2 tu semua..aniskan wanita jelita yg penyayang..hahahaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

mar~haha!cambest kan kalo dorang ade FB.barula kita rasa xgamak nk bunuh even nyamuk semut skali pun..tihihi!

shininghepiness=) said...

best giler r yunk...mmg gelak hbs...dah ler kiter demam,,,,adoiyai, nk terkeluar mukus segala time gelak....huhu

lupekanje said...

best gak kan...mesti meriah lagik pesbuk dibuatnya....hahaha.

Sidratul Muntaha said...

arnab jer takde.
ahaha.
klu ade arnab,konfirm status dia gini:
mana nak cari pil perancang?!

aNiS tHe BumbleBee said...

shininghepiness=) ~hahahaha!ayookk!! sedia tisu!sedia tisu cepat!hahaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

lupekanje~kan...every second ade je update..ikan bilis,lalat dah la ramai kan..hahahahaa!

aNiS tHe BumbleBee said...

Sidratul Muntaha~kah kah kah!pestu mesti ramai yg jawab kan..ko nk jenis IUD ke,implan ke,cucuk ke camne..cer pegi kt bla bla bla..hahaha!best!

aS_c0mei said...

lawak sungguh.haahhaahhahaha.nak pecah perut dok gelak sorang2.kuikui.

salam anis,dah beberapa kali saya baca blog anis...tp tak tinggal jejak.hiks.saya klik dr blog rini yg duduk qatar jugak tu.hehehe.best duduk sri lanka?

anis uitm dungun gak ke dulu?tgk entry bawah tu ada tulis uitm dungun dulu....:)

aNiS tHe BumbleBee said...

hai as_comei..hik hik!

salam..ye ke..oo,kawan rini eh?erm..xtaulah nk cakap best ke tak kt sini as..kadang cambest,kdg tu down pulak rasa.hihi..

iye..anis UiTM dungun time buat degree dulu.sama cam as ke?hik hik.tahun bila?best sungguh bila dpt buat jejak kasih kt alam cyber ni.tihhi!

|| NaFiRaa || said...

hahahahahahha... adoilaaaa.. haru gak kalo binatang ade FB nih.. senang dorang nak bagi info kt kawan2 dia.. contoh.."oiii..kawan2 kg baru sila selamat kan diri anda.. ade kenduri next week" haru oiiiii... mana nak carik daging lembu ke ayam.. haru2..

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~hahah! kalau kes yg camtu,binatang2 yg buta IT ajelah yg
kena sembelih.kih kih kih!

sue said...

Wahahahahah..mau bikin kecoh la gamaknya...

aNiS tHe BumbleBee said...

sue~hahaha!abih riuh rendah FB.silap2 boleh jam!

*cilipadi=hafizah* said...

a'ah ek...mungkin satu hri ni jd kenyataan!hahaha!
kasik gegar fb!

aNiS tHe BumbleBee said...

cilipadi=hafizah~kakaka!sy tgh latih kucing kecik sy tu main FB.xlama lagi,nk latih dia update blog pulak.kekeke!

ziha said...

haha kelakar bile bace entri ni..pandai betul sape y buat ni.

aNiS tHe BumbleBee said...

ziha~hihi..kan,tak terpikir kan kalo binatang main FB...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...