Wednesday, June 16, 2010

Siapakah Subkhidin???

Okey...mari kita berehat sebentar dengan Kit Kat!

Lately,aku selalu post entry sedey2 je kan...so kita take 5 mengenai perjalanan hidup aku..Marilah kita bincang berkenaan topik semasa yg skang ni menjadi kegilaan ramai iatu World Cup 2010..(aku tak minat bola=aku tak gila)

Oleh kerana aku seorang surirumah dan perempuan melayu terakhir yg gojes,obviously, aku tak minat pun la dengan bola2 ni..ape barang kejar2 bola,pestu sepak...masak nasi goreng lagi baik.Tapi oleh kerana aku tidak mahu dikatakan ketinggalan,aku tetap cuba untuk post entry berkenaan bola ni..tihihi!

Aku tak nak cerita pasal pemain bola,sbb kali ni punye world cup player,mostly xhensem..xde nafsu aku nk tgk.Aku nk citer pasal referee. Kalo kaki2 bola,mmg kenal lah dgn Subkhidin ni...satu2nya manusia yg berkerakyatan Malaysia yg dipilih jadi pengadil FIFA.Bagi sapa2 yg tergolong dalam kategori aku iaitu buta bola, inilah rupa Subkhidin..


Agak hensem dan kelihatan agak gagah perkasa..

Rupanya,aku pun ada kaitan dengan Subkhidin ni...eh,bukan2..! dia bukan bapak aku,bukan jugak bapak sedara aku..haishhh! Actually dia ni cikgu skolah aku dulu...Haaa...! Skolah Teknik Jalan Stadium tu....Dulu2 ramai gak player2 Kedah dtg melepak kt skolah aku.Tapi malangnya,tu zaman kejahilan aku.aku tak kenal pon dorang2 tu sume..dulik hape aku..janji aku boleh mkn pau daging abang Joe sebelah skolah tu sudehhh..

Jadi sebagai rakyat Malaysia,aku rasa bangga sebab ade jugak rakyat Malaysia yg terlibat dengan FIFA ni...nak harapkan player...hurmm....dah la tak hensem,main pon tak reti...menguap aku.Tapi xpelah....harapan aku,(walopon agak pudar) Malaysia akan buat comeback cam zaman Mokhtar Dahari dulu..Walaupun akan jadi lauk kt FIFA,sekurang2nya merasala ktorg ni nk kibar2 bendera Malaysia.

Apepun, tak dpt dinafikan,aku juga menerima kesan dari Worldcup ni...tiba2 pulak ade org Brazil yg dtg lepak kt blog aku.Ola' La Brasiliaaa! eceh!..aku syak ni mesti Ronaldo yg da pencen tu.Tu laaa,time ko glamer dulu,ko buat xtau je kt aku.Skang bila ko nmpak Cristiano Ronaldo dating dgn aku kt Baskin Robin aritu,baru ko nk menggelabah.Ah,sudahlah!Perkara yg lalu usah dikenang.


notabulukaki~dah aku bgtau tadi,aku mmg buta bola.So,xpayahlah harap tajuk tu sebagai informative sources utk korang..haha!

4 comments:

Sitisifir10 said...

wah...anis kamu memberi idea kepada akak utk menulis pasal subkhiddin ni....dia adalah customer yg beli spek paling mahal di kedai akak :D saje nk tumpang glamerama

|| NaFiRaa || said...

hahahaha..janji ade n3 pasal bola... ai nih langsung x nampak lagi nak wat n3 pasal bola nih... kalo bola mesia tuh layan ar jugak~

aNiS tHe BumbleBee said...

kak sitisifir~ wallaah!subkhidin pegi kedai akak...besh!besh!marilah kite tumpang glamer die..kekkee!

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~kekekee...ni sbb request dari Speckybee..die yg nk sgt i buat entry sal bola.sj nk test pengetahuan i yg sedia cetek nih..keke!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...