Thursday, June 10, 2010

BerTeMu Tun Dr.Mahathir Mohamad..Tok Det..

aku punyalaaaa syiokkkk semalam....! Ditakdirkan tuhan Dr.Mahathir dtg melawat Sri Lanka..Jadi kami expatriate di Sri lanka ni berpeluang lah nk berhi- tea dengan Tok Det & isteri.(baca:Tok Det adalah nama manja Tun bagi org2 Kedah,just like PakLah for Tun Abdullah Badawi)



Pes skali kena posing gediks dulu lam keta...sbb kejap agi kene cam ala2 sopannnnnssssss.


sebelum Tun sampai,posing dulu..huhu!


Di Rumah Malaysia...rumah Duta Malaysia di Sri Lanka..


Anak dara segak berkebaya, tapi kena tinggal dalam kereta, dengan dreba.. ewah,cam pantun pulak!

Engineer kebanggaan negara...dia ni la jurutera bangunan 14 tingkat kt Galle nuuu...Org2 kampung jalan baru,guar cempedak, sila bangga.... o_0


Tok Det sedang menandatangani buku pelawat..


Ooo...macam ni rupanya tulisan Tok Det...


Dia mai dah...Dup dap! Dup dap! nak salam nih!


Engineer negara tengah bincang dengan Tok Det pasal isu2 global..


aku xde masalah global...aku nak ambik gamba aje..tihihi! manja tak pose aku dgn Tok Det?? seb baik tak duduk atas riba je..hua hua hua!


Lagi pose manja...dengan Tun Hasmah pulak...tp die xperasan..sebab mamat Sri lanka baju putih tu menyibuk nk meniaga batu...hempuk batu atas kepala baru dia tau.hinsss!


Bergambar dengan geng2 pesatuan perniagawati dari Malaysia..sume pakat terpejam mata..termakan asam boi rasanya time nih..hihi!


Tun bersama keluarga Duta Malaysia

Tun dah nak balik...


Babai Tok Det....ilebiu....

Honestly, Tok Det ni sgt2 lah friendly orgnya...humble,simple..cam org kampung kita lah jugak..nk bersembang dgn dia pun xrasa segan.Dia pun still dgn loghat Kedah dia..bila Speckybe tanya tak balik kedah ke, dia kata lama dah xbalik...xdak sapa dah kt sana...dia pun tak sihat sgt.Kalau dulu2 time nk raya, Tok Det mesti p soping kt Kompleks Pekan Rabu..skang ni dia pon xlarat dah nk soping moping ni..tp aku salute la sbb dengan usia camtu, fikiran dia,penglihatan dia,mmg superb! Genius malaysia!

Dalam majlis2 camni,ramailah yang hadir dgn motif masing2..nk besarkan bisnes ke ape ke kan..adelah agenda tersendiri..ramai yg datang2 perkenalkan diri pada aku...then,buat2 tnya kenal tak dato' itu, dato' ini...tp sebenarnya nk cerita dia yg kenal dato' tu semua...keh keh keh! Minta mahap laaa....aku ni kabinet menteri pon tengah terkial2 hapal..tu pon sebab takut kena soal time PAC gred 41 nnti.Kalau takat2 dato' suam2 kuku tu,mmg aku tak kenal lah...Datuk K pon aku kenal sebab die kawen dgn Siti Nurhaliza aje...Koh! koh! koh!


Hi Datuk K....I kenal you....tp U tak kenal I pun...hahahahaha!

notabulukaki~ time kasih Tok Det...dengan kehadiran beliau,terubatlah skit duka kehilangan babyku itu...

11 comments:

Wanie Azeera said...

hahaha bestnye kak anis!! btw, kak anis, nk balik malaysia bile?

aNiS tHe BumbleBee said...

wanie~ best!best!tak tau agi dik..tgh tunggu panggilan spa lah ni..dlm masa terdekat ni lah jugak kut..sbb ptd punye dorang da panggil dah smlm..

Anonymous said...

Ya allah bestnyeeee!! kite yg kt malaysia ni susah betul nk jumpe Mahathir...ish ish..!

hans said...

bestnya dapat jumpa Che Det depan2
haih
den juga tak ada peluang

p/s : Episod 31 Siri ADKDA Boleh Dilayari Sekarang http://hanspunyablog.blogspot.com/2010/06/antara-diakau-dan-aku-episod-31.html

SyAkuRagi said...

baru aku tau speckybee tu seorang engineer..huhu

|| NaFiRaa || said...

wahhhh... sonoknye!!! ai yang duk kat mesia nih pon x pernah dapat posing manja2 gittu ngan tun mahathir..jelesnye!!!

aNiS tHe BumbleBee said...

anon~tu lah..ditakdirkan tuhan..tiba2 nk mahathir dtg sri lanka..

aNiS tHe BumbleBee said...

hans~ seronok...memori yg xdpt dilupakan..hihihi

aNiS tHe BumbleBee said...

syakuragi~ tak ah...die baru je apply keje engineer tu..sblm ni dia keje kutip daun teh aje kt sini...hehehee!

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~xtaulah..cmne ai naik sheikh gile pegi posing gitu...kekekke!

vivavogue said...

argghhhh jeles...huhuhuhu.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...