Thursday, June 24, 2010

KaLau Tak Boleh BerHenti Ketawa,Tengok Kuku


isk..kuku tangan kiri pulak tu buat ukir buah2..pengotor tul.

Masa aku skolah dulu,
ustazah tak kasi gelak banyak-banyak..
Nanti ilmu keluar,kita jadi bengap.
Tapi selalu kalau kita dah gelak,
mana boleh tahan kan..
tambah2 pulak tengah lawak yg pankreas kita sendiri pun tak mampu nk accept..
Mana ley kontrol.
Ustazah aku cakap, kalau tak boleh berhenti gelak,petuanya tgk kuku jari tgn sendiri.
Aku dah try, menjadi gak.
Tapi kadang2 tu aku lupa tgk kuku,sebab aku bangsa ketawa berguling2 sambil pejam mata.
Mana sompek sambil ketawa guling2 pejam mata pestu nk tgk kuku.
Tapi,err..korang cer try tengok.berkesan ke tidak petua ustazah aku tu.
:P

16 comments:

Mario said...

apsal lak kiri weh...ekeke

SyAkuRagi said...

macam tak berkesan je...makin terbahak bahak aku gelak..hahaha

vivavogue said...

wahhhhh....perghtua bagos nih...

mar said...

tgk kuku tangan je kew??
kalo kuku kaki?? hehe =D

aNiS tHe BumbleBee said...

Mario~sebab...er..sebab...entah!hahahaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

Syakuragi~oo..kalo cam kes ko,ustazah aku pesan,ambik healer,kemudian azan/mengucap kuat2 kt tinge ko..cer ko try yg tu pulak.

aNiS tHe BumbleBee said...

kak yani~ahaahaha!cer try! cer try!

aNiS tHe BumbleBee said...

mar~ tak pasti pulak mar..tp kalo kuku kaki bercagu,better tgk kuku tgn je lah..ekekekekeke!

ainiayu said...

mana dan nk tgk kuku bagai....gelak sambil pejam mata,tgn kanan tutup mulut,tgk kiri kontrol perut....tk pe la...try gak la nnt...:P

ika honey bunny said...

Ohh.. yeke kak? Nanti nak try lah tengok kuku. Selalu cubaan nak tahan gelak tak berjaya depan lecturer especially bila dia salah cakap / tersasul cakap benda tak patut. Memang gelak sampai habis lecture. HAHA

aNiS tHe BumbleBee said...

ainiayu~kakaka!akak try la kak..rasanya akak gelak cam lagi sopan dari anis kot..tihihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

ika~try la...ade lg 1 petua dlm bilik lecture,kalo kita tgh menguap pestu lecturer nampak,kita teruskan dengan buat batuk! haahhaha!

|| NaFiRaa || said...

hahahahaha... nanti nak try lah..muahahaha

Kancilbiru said...

tgk kuku...tak sempat kot sbb terlupa ja...hehe..btw sy dulu suka lepak resak sbb geng2 dok sana. mc Ah, mc Ba, wafaa, mahida...kenal tak? dorg dok atas sekali...

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~ haa! try,jgn tak try!kekeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

kancilbiru~mmg slalu xsmpat punye.haha!mcm kenal! sy pon slalu lepak tingkat 3.beriang-ria buat lawatan susulan kt bilik member2.haha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...