Saturday, June 5, 2010

SaYa XpeRNaH PanggiL SuaMi Saya, 'AbaNg'

Hehehe....tajuk!
Selalunya, masyarakat majmuk kt malaysia ni, kalau dah kahwin, wifey2 akan panggil suami mereka 'Abang'.
Aku xbape faham.Why?why ye kena panggil abang?
i thought abang is for elder brother.
Tapi maybe dah jadi kebiasaan..custom.

Aku rasa aku ada byk reason utk tidak memanggil Speckybee abg:

1. Kami sebaya.
2. Aku kenal dari sekolah.Ape ke hal nk panggil abg2..eeii,geli siot!
3. Aku xde abg.So,perkataan tu xbiasa kt mulut aku..tekak aku kelat2 nk menyebut.
4. Aku rockers,bukan minah jiwang.Tak seswai!
5. Ade sorang minah yg dah panggil 'abang' kt speckybee padahal umo sebaya.kurang kasih sayang mungkin. *merajuk!!!*

Di awal perkahwinan, aku slamber badak panggil nama je..."oi,fuaad,nk pegi mana tu?" *contoh*
Then,ade org tegur,asal xpanggil 'abang'.aku cuba.Tapi gagal! huhu! Agak geli bila tetiba nk tukar nama pulak.Speckybee paksa aku.aku melalak kuat2! Jadi ambil jalan tengah, aku panggil die SAYANG! tihi! Aku memang syg die,so better lah panggil ape perasaan aku kt dia,betul tak?

Lagipun aku xnak anak2 aku salah sangka.Nnti diorang ingat Speckybee tu abg aku pulak.budak2 skang kalo tanye soklan,maut2 punya.Payah nk explain nnti.

Jadi,pada aku,panggilan sayanglah yg paling sesuai dgn diri aku.Bila dah tua2 nnti pun,biar anak cucu tahu,nenek die sayang bangat sama atuknye...huekeke

Mode: Dalam hati ada taman.

Notabulukaki: But above all the reasons,faktor utama aku adalah aku maluuuuuuuuuuuu! haha!

13 comments:

merdhieya said...

kelakar lah akak nie..
tp kan walau minah rockers pon, dlm hati tetap ade taman..
~~hihihihihi =D

ape2 pon semmmpoiiii..

|| NaFiRaa || said...

muahahahaha... abes tuh hubby u panggil u ape??

*saja nak korek rahsia~

aNiS tHe BumbleBee said...

mar~ hihi...akak...err..akak...akak malu sebenarnya...kekekeeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~ hihi..die pon panggil sayang..sayang menyayang..!cinta dikenang!(azura) tihihi!

Kim Hyun Joong's Lover said...

aku pn x penah panggil hsbnd aku sayang..rs loya tekak..aku pnggil dia wak@awak je...kakak aku ckp bnyi dh cam indon dh....hahahaha....aku sdng berusaha la ni nk pnggil sayang tp perlukn ms....hahahahahahaha.....

mrsyusofhussain said...

kakaka...aku mula2 pun cmtu gak..lelama ok jek

blackroses said...

saya xsuka bila suami nak decide nak panggil nama je pada saya..x-bf semua panggil panggilan manja..bila dapat suami macam ni plak...adusshhhh

blackroses said...
This comment has been removed by the author.
aNiS tHe BumbleBee said...

kim~ hahahaa! wak wak la pulak ko nih..xpe..usaha tangga kejayaan..huekekee!

aNiS tHe BumbleBee said...

lia~ ko xpe laaa...aku ni pemalu lebih...segan ah.

aNiS tHe BumbleBee said...

blackroses~ maybe encik suami berpendapat,nama u sgt2 cute dan da cukup manja kut..mana tau kan?

en_me said...

sayang kanns.. ehehe

aNiS tHe BumbleBee said...

en_me~ yeeee...hahaha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...