Tuesday, October 26, 2010

Apa Yg Di BeLi??

hai! sambung lagi!

Bagi sesapa yg xtau or tak perasan,Galle Fort yg aku pegi semalam tu adalah lokasi pengambaran The Amazing Race Asia 4 di Sri Lanka.Ala,yg kena pegi teka tahun bila Ceylon tukar nama ke Sri Lanka tu.Padahal jawapan sah2 dah ada dlm blog aku.Kalaula peserta2 tu baca blog aku,kan ke da bley jawab.kekeke!

Ni sebenarnya Speckybee nk beli.Pendant! Since ulangtahun perkahwinan ktorg dah nak dekat kan...Dia dah lama usha benda ni.Dah berbulan2 dah.Cuma tak berkesempatan utk tunjuk kt aku lagi.Terus terang aku cakap pada dia, aku tak suka dia beli utk aku.Bukan aku perempuan yg patut dia belikan benda2 ni. Ada lagi sorang wanita yg special dalam hidup dia.Jadi aku harap sangat dia faham isi hati aku ni.Bukan tak sudi, tp aku rasa tak layak jika nk bandingkan antara pengorbanan aku dgn yg seorang lagi.

Bila dia janji beli untuk 2-2,okey.aku senyum.Aku sayang dia,dan aku xnak dia masuk api neraka.And, aku tau dia sayang aku,sebab tu dia minta aku pakai tudung & baju kurung. :P


Ini antara pilihan2 yang ada..


Yang aku punya,dia dah pilihkan. Nak cari yg lagi satu...hum....



Aku xbapa pandai menilai manikam...pasal aku bukan jauhari...aku anis.kekeke!


Mine...yg bertajuk 'ko kunci cintaku dalam hatimu'...ahahahaaha!
He's the real half of my soul.Dia tau aku xminat batu batan sgt,jadi dia pilih yg simple.
Emas jenis Rossy Gold yg pada pandangan aku sgt cute!


Uyin wif anak2 tokey batu permata, Amina & Amana.Kawan2 skolah dia jugak.hehehe!

And the best part was..............I found this!!


Percaya atau tidak, Si Ken Bates pun dtg beli kt sini.Fuyoh!


Ni sebenarnya tempat yg aku nak pegi, Orchid House.

Kedai ni kepunyaan adik kepada tokey batu permata tadi.Aku xpernah masuk sini.Sebab tu rasa macam teruja bila ramai mat salleh yg masuk situ.kekeke!


Dorang ni jenis yg menjaga flora la aku rasa. Pokok2 dorang xtebang suke suki.Sebab tu dlm bangunan ni pun ada pokok kt tgh2 ni ha.rilex je pokok tu hidup kt situ.


Aku rasa mcm suka tgk benda ni..mcm ada sumthing yg menarik.tah, xtau nk ckp.


Aku beli tea infuser ni.Comel gila aku rasa mende alah ni.Satu bentuk duck,satu lagi bentuk rumah. Lepas ni,kalau bancuh teh serbuk,xyah pakai penapis2 lagi dah.yeewww!


And...some postcards. Tempat2 yg pernah aku jejak.Yg gambar memancing tu antara keunikan Sri Lanka.Yg gambar puncak gunung tu, Adam's Peak.


Aku ada cerita senduk aku patah kan?Tapi aku tak sempat beli lagi dari hari nk balik Malaysia haritu. Harini baru dapat beli. Yg ni aku beli mcm cute skit.kecik comel je.boleh buat souvenir balik nnti.heee!


ni beg kedai Orchid House.Cutie Pie! Kt belakang tu ada Galle Fort Map.So,anda takkan sesat lagi.hehehe!

Tu je lah barang2 yg dibeli.Saja aku nk feeling2 tourist kan.Rupanya,best jugak bandar yg aku tinggal ni.Omputeh skit punya menggelabah datang,smpai tong sampah,peti pos pon dorang ambik gamba.Yang aku buat donno je.Batu permata kt sini pun jauh lebih murah dari Colombo.Pasal dia ada lombong& kilang sendiri.Padanlah Ken Bates tu borong sakan eh...huuu...

39 comments:

liyana said...

wah cantiknya pendant die... nak senduk 1. sekian tima kaseyy! hehehe

|| NaFiRaa || said...

wahhhh.. memang soping tahap pelancong nih~cantek2 dia punye batu permata kan~

CouLeur de Chiqu3 said...

wahhh cambest..ni rasa nk p sana nih...ishhh..



(psst..buleh la k.anis brgmbar skn...klo kck g sane....ehehh)

aNiS tHe BumbleBee said...

liyana~kelekuk! nak senduk.hahahaha!



(nnti email lah kak anis alamat.next2 month kak anis balik msia,kak anis pos)

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~hum..cantik batu permata sini.org kata world class.tp ai xreti tgk.kekekke!

aNiS tHe BumbleBee said...

KCK~wuuu!! best2!meh la sini.kalau ambik gamba pakai kamera canggih,mmg lawa laa sini.akak pakai henpon je pun..tu pun mcm kagum2 dah.kekekekeh!

bubblesphoto said...

waaaa...
best nye anis dpt present!!

happy anniversary yer..semoga sllu di lindungi allah..

alamak..sgt cantik tmpt2 yg u pegi, jeles2... :-(

miss said...

anis....senduk lawa...bg kt aku...wat souvenir dr sana...huhuhuuh....

Lizzie Yasmin said...

aku rasa aku prefer senduk tue lar, coz ada peminat senduk dalam umah aku.. nanti kalu rajin aku stori dlm blog..

aNiS tHe BumbleBee said...

bubblesphoto~mekacih..meh la dtg sini..ambik2 gamba...hee!

aNiS tHe BumbleBee said...

lizzie~kih3x...ye ke?sapa peminat senduk tu?ke ade kaitan dgn kak senduk?kekekeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

miss as~nak ke?nnti aku wak balik key?

R I N I . R A N I said...

happy anniversary anis.
lawo2 lah pendant tuh. mcm2 jenis batu ada. tuh laa kan, dgr gak citer, permata2 kat sana lawa2. tp harganya camner plak eh? murah tak? leh wat niaga tuh anis..

AngahSayang2314 said...

wah.. best tue...

angah datng sini jadi kwan terus jom kita tukar2 link jom

aNiS tHe BumbleBee said...

rini rani~waah,dah lama xnmpak.bercuti eh??hihihi..haah,yg da penah pegi maldives pun bgtau,batu2 yg jual kt maldives tu,dari sri lanka.kt sini murah.berganda2.

nk bisnes,hihi,xbape pandai la bab batu2 ni.nk kena stadi dulu background de alah ni.kih3x.

aNiS tHe BumbleBee said...

angah~hi angah!thanks singgah sini ye..boley..no hal..selamat berkenalan.. :D

Lina Rahim said...

tu la..sapa cakap Sri Lanka tak lawa..ok what, orang luar lebih pandai menilai keindahan..kalau keluar duit melancong pun tak rugi..Cantiklah tea set tu..belila..sweet dan unique

Lina Rahim said...

tu la..sapa cakap Sri Lanka tak lawa..ok what, orang luar lebih pandai menilai keindahan..kalau keluar duit melancong pun tak rugi..Cantiklah tea set tu..belila..sweet dan unique

Lina Rahim said...

tu la..sapa cakap Sri Lanka tak lawa..ok what, orang luar lebih pandai menilai keindahan..kalau keluar duit melancong pun tak rugi..Cantiklah tea set tu..belila..sweet dan unique

Lina Rahim said...

tu la..sapa cakap Sri Lanka tak lawa..ok what, orang luar lebih pandai menilai keindahan..kalau keluar duit melancong pun tak rugi..Cantiklah tea set tu..belila..sweet dan unique

aNiS tHe BumbleBee said...

lina~mak ai!! smpai 4kali komen nk puji sri lanka yea?kih4x.

tea set tu cantik kan...tp rasa cam belum lagi kut.pasal harga dia dlm 300++.kalau dah betul ujung2 nk balik nnti,duit rupee ada lebih baru beli.tihi..

miss said...

tudia...komen angah smpai 4...pnya nak cakap sri lanka lawa ngat..huhuhu

anis....nanti bwa balik tao senduk tu untuk aku....tea aku xmao dah...huhuhuhu

Mr PenyuBiru said...

seme barang² rare dan ade nilai autentik aa.

aNiS tHe BumbleBee said...

miss_as~bukan komen angah laa..komen lina laa.hahaha!

byk la cikadak hg.nnti bila2 aku lepak kulim,kita jumpasssss...yeaah!

aNiS tHe BumbleBee said...

mr penyubiru~haah..peminat brg2 antik mmg suka tmpat ni.mcm2 jenis brg ada.best gak nengoknye.

izyanty collection said...

suka batu permata yg colour2...banyak pilihan kat c2...mahal tak harga kat c2?

aNiS tHe BumbleBee said...

izyanty~takdelah mahal sgt banding tmpat lain.depend pada jenis2 batu gakla..kalau ikat pakai silver,lagi murah harganya..

Sidratul Muntaha said...

untung ko nis..
speecky nak belikan aku punyer anni dekat2 juga dah nih.
tpi aku nak diam.
aku ank tgk org tua ingt ker tak..
klu tak ingat...
aku tumbuk sambal.
hauhauauuah

aNiS tHe BumbleBee said...

sidratul~kekekeke! ko kalo tumbuk sambal,jgn lupa tambah tempoyak.tambah sedap tu.


kelaka lah ko ni.alah,mesti dia ingat punyelah.tips:ko spray perfume kt bilik byk2 beb!kekeke!

sahromnasrudin said...

yg pasti, pemilik kedai itu bukan anak tokey dari jeniang yang nak kawen pas raya aji nie kan??? hahahahah

aNiS tHe BumbleBee said...

sahrom~yg jeniang tu tokey lemang bai...hahaha!

darkbatman said...

cantik gile pendant 2.. bleh wt rabun mate..heee

Pnut said...

ehhhh cantiknya tempat rendam teh tu??? benda tu rendam sekali dgn bekas tu ke???
ke cemana?? demo sikit...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

tak puas hati lahh...

malam ni aku dtg baca lagi.

kat ofis ni pepaham ajelah..

Mario said...

wah,,,tahniah dpt hadiah...hehe

Sharinginfoz said...

wow macam2 ada

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

baru puas hati aku dapat baca dengan tenang..

selamat bertrip esok !
dan selamat jugak menahan idung ..

hahaha...

GaDis CoMeL said...

cantiknya pendant kat sana. hurmmmm...

ainiayu said...

wahhh...akk mmg gilo batu batan...ops....batu batan ye bkn emas...huhuhu..geramnyer tgkkk...~~@@~~pitam~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...