Tuesday, October 26, 2010

JoM LePaK GaLLe Fort!

Ni cerita hari minggu yg lepas. Aku ajak Speckybee pegi beli barang dapo.Pasal aku nk beli satu kuali tu.Nnti lah aku cerita kt next2 entry. Pestu tetiba dia hajak pegi Galle Fort. Ada sumthin' dia nk beli. Aku folo je.Boley amek2 gamba, buat tempek kt blog. Sebelom ni asek omputeh je ambik gamba kt situ.Aku pat tahun duduk sini,harem tak teringin nk ambek gamba.So, weekend lepas, aku feeling2 jadi tourist laa kan.amek gamba tu,amek gamba ni.Peghak gaban!


Ni mahkamah majestret.Bapak buwok!Tp xley buat apa,semua bangunan kt sini adalah dibawah kekuasaan kerajaan Belanda.Dikawal rapi sampai langsung xboley nk ubah apa2..sian...



Ni kt depan mahkamah tu.Tu budak2 tu tgh lepak la tu.Baru pas main kriket.Aku cam suka plak tmpat ni.redup,byk pokok besar2.Tapi, kalo malam, mungkin tempat ni jadi horror.Pokok2 kt sini mcm stok tempat pontianak bergayut je.


Ni District Court.Aku rasa mcm nk ambik berus gosok je segala lumut kt situ.haih!


Ni rupa bentuk sebenar bangunan tu. Tapi aku tabik la.Bangunan beratus tahun ni,berdiri kukuh kt sini.Tak macam kt negara kita zaman skang nih..penjara pudu kena runtuh.Surau pon slamber je rodok kasi runtuh.huh!

Pestu ktorg teruskanlah ke tempat yg hendak dituju. Pegi kt belah seaside.


Ni lah permandangan Galle Fort.


Hujung minggu kalu, penuh org dtg mandi kt sini.


Rumah api.Ni kira cam landmark la utk Galle Fort.Aku rasa cam lawa plak gamba ni.Tahniah pada photographer, iatu diri aku sendiri.wakakakaa!


Ni ha tempat sebenar Speckybee nk pegi.


Nak beli apakah???? Tungguuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!


Aku nk pegi sini.

Nanti next entry aku sambung.Da pukul 12 tgh malam waktu Sri Lanka. Ada suara memanggil2 aku.O,Speckybee rupanya.ajak aku tido.babai.selamat malam. :D

17 comments:

sahromnasrudin said...

wah!!! mesti nak beli emas untuk hang kan..tahniah!!!!

liyana said...

wah seronotnyeeee!

abah_izz said...

Mesti nak pi beli batu permata ni..hi..hii, wahh, lepas ni nampak merlit-merlitla hang no..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

saja nak bagi saspenslah tu ...

GaDis CoMeL said...

cakap kat abg speckybee, tak payah la susah2 nak beli hadiah kawin kat sy.


har har har

julietchun said...

mahkamah tu sangat rare :P

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

cantikdan classic tempat 2

|| NaFiRaa || said...

sonok2!!! rasa cam ngah bercuti kat sana jek..

mesti nak belikan subang untuk uyin nih..kikikiki

aNiS tHe BumbleBee said...

sahrom~haha!awat tahniah la pulak?

aNiS tHe BumbleBee said...

liyana~meh la sini...hihihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

abah izz~hahaha!mmg dah merelit dah pun...sama naik dgn kaler kulit org sini dah ha...

aNiS tHe BumbleBee said...

azrina~hahha!saja je.bg jadi 2 entry.jimat skit idea aku yg len2.kekekeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

GC~p.e.r.a.s.a.n.g!


hahahahaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

juliet~yeah...dan jugak buruk.kakakakaa!

aNiS tHe BumbleBee said...

brutalsolo~kalo stock photgrapher,tmpat2 ni mmg superb ah...

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~hahaha,subang dia ada 2pasang dah ra...tp still lagi skang ni pakai yg subang sementara tu.dia xbagi tukar lagi.seriau.

Anonymous said...

alaaa lupa lah aritu nak kumpul postcards sana..huhu ~ abyQaira

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...