Wednesday, October 13, 2010

Dhukah..

2tahun pertama aku kt Sri Lanka, hidup aku cam bengong2. Xde internet, xde TV siaran luar. Hadaplah siaran local yg sekupang pon aku tak paham kebende.Bila Uyin da besar skit, aku pun pindah rumah yg mcm cantik skit, Speckybee belikan aku broadband. dengan laptop.Dia suruh aku buat blog.Sebab sebelum ni, apa2 jadi pun aku tulis dlm buku.Dia kata tulisan aku buruk,so susahlah dia nak baca apa aku tulis.keh3x!

Jadi,inilah blog aku.Semenjak2 aku berblog, aku rasa macam ada hidup baru.ada refreshment. Ada kawan2 walaupun dalam alam maya je.Buat blog ni masing2 punya niat.Ada buat blog nk cari duit lebih,ada buat blog nk cari gf/bf, ada buat blog utk cari populariti.Masing2 punya keinginan dan pendapat. Aku, benda pertama org tanya sebab apa aku buat blog, adalah sebab lakiku yg suruh.Second, sebab aku sunyi.Freaking lonely org Zimbabwe kata. Sambil tu, letak nuffnang, bolehlah dapat duit sikit2 habuan nk beli spenda+bra Sloggi.hahaha!

Tapi bila dah lama berblog, aku dapat lebih..dan lebih!! Bukan saja kawan, tapi segala macam hadiah.Ni benda pertama aku dapat dari seorang sahabat blog, Kak AiniAyu. Pencil case ni sebenarnya utk Uyin bawak pegi skolah.Tapi cam sayang plak,kang ilang ke ape ke kt skola, rugi je.So,aku amek buat beg mekap aku.kekeke!Tima kacih kak aini!!!!!



Aku ingat bila dia dah masuk tingkatan 1 besok baru aku pulangkanlah.hahahaa!

Lepas tu, ni hasil iklan kt Nuffnang. Aku nampak iklan AmAssurance tu siyes menarik.Aku klik, ada game.Main2 game, dapat jadi pemenang mingguan.Walaawehh!! cun giler dia punya casing diary tu.Rugi sapa xmain game tu weh.




Siap ada calculator khas utk org2 lembab mencongak cam aku.keh3x!

Sambil2 tu aku join jugak contest2 kt blog org.Ni antara hadiah yg aku rasa sgt bernilai.Dah la dari blogger otai, Kak Jie.


Buku ni aku usung time pegi interview aritu.Sebab dia ada ringkasan dan bahasa mudah mengenai muamalat dan islamic banking.Sempoi, bahasa aku pun kuar seketul2 menerangkan perbezaan antara perbankan konvesional dgn islamik.Thanks kak Jie!!!

Ni lagi satu kebanggaan.Dapat tempat pertama slogan merdeka dari izyanti blog. Hadiah ni aku bawak smpai ke sini.Masker tu dah selamat pakai. Duit raya ada lagi.Gelang pun aku simpan elok2. Al-Mathurat dgn tasbih, insyallah tiap2 lepas solat aku guna.Tima kasih banyak izyanti ye.. :D

Ada lagi 2-3 hadiah yg aku tak smpat snap gambar. Aku ucap terima kasih banyak2 pada yg murah hati bagi aku hadiah.Lebiuuuu sgt!!

Aku kenal blog, dan hidup aku bertambah bahagia.Aku dapat ramai kawan dan lepas tu jumpa betul2 kt depan mata. Tima kasih sangat!!! Korang memang betul2 menceriakan hidup aku.Aku xtau nk ckp betapa sunyinya hidup aku tanpa blog ni.Tapi lepas ni, maybe aku akan slow down. Aku nk tumpukan hidup kt rumahtangga aku.Aku nak lengkapkan diri aku dengan kemahiran yang lain. Aku nk baiki diri. Nak belajar jadi perempuan.Yang betul2 perempuan. Nak menjahit, nak masak and whatsoever yg pompuan buat. Sebab tiba2 aku rasa aku dah tak cukup masa. Jadi biarlah masa yang ada aku gunakan utk serve sebaik2nya utk diri aku,untuk keluarga aku, dan untuk agama aku.

So, kawan2,I'm not saying a goodbye to you,but au revoir, perhaps.Panjang umur, kita jumpa lagi.Sobs! sobs! Sedih tak????
*err..tajuk entry ni adalah dalam bahasa Sinhalese, maksudnya sedih,or berduka.korang pon cam ley agak gak kowt??

p/s:make sure hingus anda tak meleleh2 kt keyboard.Geli, pengotor dowh!!babai...

24 comments:

makdara TERdiva said...

akak pun nak slowdown gak pasni..family first! :)

ape2 citer..roger2la yerk!

Kancilbiru said...

betul...ppuan susah sikit..family must comes first..aku pun kena slow down tapi kena turun gear satu satu la...tak bleh brek mengejut...hehhe

sahromnasrudin said...

selamat menjalani kehidupan berkeluarga ya..semoga ilmu kekeluargaan awak terus meningkat :-)

|| NaFiRaa || said...

huhuhu.. tetiba sedih plak baca n3 nih.. hope jangan lah terus stop yek~

izyanty collection said...

patut arr lama dah xnampak,sekali skala leh tulis blog hehe..semoga happy for new life..

sape2 nak freegift dari izyanty collection spa leh masuk my blog k.
yg kat sri langka xleh heheh...jauh sgt nak pos huhu

GaDis CoMeL said...

kak, tak sangka betui. ada member p intviu yg sama dgn kak ritu.dia konpem2 takleh jawab.hahaha.

betui lah kak, lepas ni kalo dah menikah, nak kena slow down lah. takkan nak layan blog cam zaman bujang lak kot. hehe.

Mario said...

ok...samala kita...

Suhana Shahril said...

ohw..nk btapa ke?kekeke...

MamaAqil said...

lor, pasaipa anis, hg nak tambah anak ker? heheh..aku slalu jerk masok blog hg, patotla baru2 ni aku buka takdak ntry baru...aku mmg dh slow giler blogging nie, dr mula start smpai skang tak masok2 gear...hahhahahah...fmly 1st...

miss said...

lor..awat plak nak stop blogging...aku lg sunyi, dah la slalu aku la pengunjung tetap kat blog hg dok bc ntry hg....sedih plak aku...yerla...apapun suami & keluarga comes 1st....

Lina Rahim said...

tapi janganlah stop terus ye..seminggu 2 kali pun takpe, asal jangan stop terus..sebab melalui blog inilah, kami tahu mengenai kecantikan & keunikan Sri Lanka..

ainiayu said...

alololo...jgn la benti trus....sekali sekala bg la kabaq berita....akk pn jarang update blog la ni....sibuk ngan mcm2 hal...pape pn thanks sbb simpan lg pencilbox???(makeup case)tu...

selamat menjadi pompuan sejati...kekeke...belajaq la apa2 yg patut ttg ilmu keperempuanan...klu nk tau pape tu jgn segan2 tanya akk walaupn akk ni tk tergolong lam kategori pompuan sejati...yg ptg jd diri sendiri....

aNiS tHe BumbleBee said...

MDT~kena slow down la skit kan kak.ada masa baru roger.ehehe!

aNiS tHe BumbleBee said...

Kancilbiru~hihi!aku buat drift skit.tengah laju,tarik handbrek.jalan tetap jalan.kekeeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~ala,jgnla sodeh2.ade je ni.cuma xbyk masa dah kut.

aNiS tHe BumbleBee said...

sahrom~heheh..maceh..semoga pasni jadi org berilmu la agaknye kot.

aNiS tHe BumbleBee said...

izyanti~haaah...sekali2 bolehlah kut.hihihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

GC~laaa..yaka?nama apa?org mana?cewah,cam polis plak.

aNiS tHe BumbleBee said...

mario~sama eh?hihihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

pikah~kekeke!pandai puan pikah.lebih kurang gitula kot.ahahaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

as~ekekeke!alah,gatainyaa..!

aNiS tHe BumbleBee said...

suhana~hihihi!haa,bertapa kt gua sri lanka ni..ekeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

lina~kih3x..dah rasa cam blog mari melawat sri lanka pulak,ye dak?eheheh!

aNiS tHe BumbleBee said...

kak ainiayu~huekekeke!susah tul xde tmpat menuntut ilmu pompuan melayu kt sini.kalo ada cam kursus2 tu best la gak kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...