Tuesday, October 19, 2010

KiSah Ber TuK TuK pada Hari Ini...

Pagi2 buta tadi Speckybee pegi meeting kt Colombo.So,hari ni aku xyah masak utk lunch.Weehoo. Aku nk kuar jap pegi beli brg2 dapur+ ubat selsema uyin.Ktorg berdua ni dah 2 hari dah demam.Nk tgk muka org demam??



Miahahaha!! Ni la muka 2org pompuan yg demam,tp gagah pi soping gak.Yg sorang budak tu,tak pegi skolah arini.Aku kejut dia bangun pagi cepat2 sebab kalau lewat2 kang, terserempak lak dgn cikgu dia kt supermarket.keh3x!


Uyin nak sgt makan kek dari minggu lepas.So,bolehlaa..makan laa...sebab demam kan...cian...


Hasil sopengan hari ini.Beli buah oren sebab kami berdua kena selsema.

On the way nak balik, Tuk2 buat hal plak.Minyak abes.Apa daa pakcik.Meter minyak xdak ka??


Muka Uyin berkerut2 kena tunggu pakcik tu isi minyak.


Cemuih laa woi tunggu lama2.Dah la panas.Ish!


Pakcik Tuk Tuk tengah isi minyak...


Ha,Tuk Tuk kalo korang nk tau,kena start pakat tangan.Tu batang tu.Kena tarik2 baru enjin hidup.


Uyin yg hepi.Xde benda lain dia nk beli.Balik2 teloq Kinder Joy tu laa jugak.Teloq yg ibu rebus pagi2 tu lagi berkhasiat hg tau Uyin oi?

Dah sampai rumah,aku hulur 1oorupees kt pakcik tu.Pakcik tu kata 12o rupees. Nah,jari tengah!(dalam ati ) Amboih2 pakcik...pakcik ingat saya ni pelancong ka,nak cekik darah?? Saya ni dah beranak pinak kt sini tau tak?Takat nk hamun dalam bahasa sri lanka,celah ketiak jee...hish! Dengan org demam pon nk cari pasal pakcik nih!

41 comments:

Lina Rahim said...

tak macam muka orang demam pun..meh aku report kat cikgu Uyin mak dia soh ponteng sekolah! hahahhaha.

GaDis CoMeL said...

uyin sgt comel dengan muka berkerut macam tu. dah la muka dua2 orang takdak rupa macam demam pun. tipu je nih. hihi.

aNiS tHe BumbleBee said...

Lina~hahaha!alah,aku tatakut..ko bukan ade no tipon cekgu die pun...muehehhee!

aNiS tHe BumbleBee said...

GC~woih...kami stail demam super power punya org..bila nk masuk blog,muka kena buat2la ceria...hahaha!

Lizzie Yasmin said...

uik... yeke celah ketiak jer nak speking... tkut bunyi lain cm, jer lar....

mario said...

abis...ko bayar berapa? ko ni citer tak abis laa...

aNiS tHe BumbleBee said...

lizzie~hahaha!tau xpe..bunyi dia masam2 skit laa..hahahha!

aNiS tHe BumbleBee said...

mario~ala..ko ni mario..aku punya slogan,"sekali kuhulur,xde hal nk tambah2 agi.."hahaha!

Pakcik tu terpaksa redha dgn 100rupees tu,smbil buat muka termalu2 pasal aku ckp aku dh 4tahun kt sini.kui3x.

ezzati said...

weihh...x muka org sakit pon due2 :p...aku tingin tul nak naik tuk tuk...ermm

aNiS tHe BumbleBee said...

zati~kekeke..ktorg malam baru start sakit weh.ni dah mula dah tekak berpasir2 ni,hidong berair2.hadoilaaa!

Che Mid said...

Ha ha sapa nak tiru tips anis.. kalau demam cepat-cepat g shopping, mesti cepat baik kan kan

abah_izz said...

waaa...bestnya dpt naik tuk-tuk....hi..hi2, klau dpt kt mat rempit cni habisla....mau di 'welly' & kona smbil terbaring kot...ha..ha2

aNiS tHe BumbleBee said...

chemid~hihihi!time soping tu lega je demam,balik je rumah,makin menjadi2.sok nk g soping lagi lah.muahahaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

abah izz~kekeke!tuk2 ni xley lari laju pon.tp kt sini,dorang suka modify tuk2,smpai boleh jadi lori,jadi rupa kereta.gilos tol.

mrs.spicy said...

muka demam segar bugar..awat x maki jer pak cik tu?

sahromnasrudin said...

salam..aku tengok hang anak beranak muka riang ria je..takdaq langsung ciri-ciri kedemaman pun huhuhuh

julietchun said...

cara stat tuk2 ni mcm mesin rumput ye.

Tijah said...

cer ajar sket caner nak maki org? mak nak maki nepal car wash nih.

kak ina kl said...

ooo mcm best naik tut aka auto ni..tak sabar nak merasa pengalaman naik benda ni. lama gak ek beraya kat malaysia..akak belum habis selak lagi ni.

hamzah ian said...

demam pergi jalan2.. hahaha

Amri Rani said...

biasa la..
dia tngok muka bukan dr spesies dia..
dia pun semelih laa...
120 rupee brapa RM..?

hamzah ian said...

skali lg dtg sini.. hehehe

kakyong said...

ari tu ade baca pasal tut tut ni kat blog student yg study kat india... heheh... suka2 jer depa nak cekik yer..

en_me said...

ingatkan selipar jepun tuh guna tuk penyetat.. ahaha

CouLeur de Chiqu3 said...

ahhah...cam org sehat shooping..hohooo...

|| NaFiRaa || said...

hahahaha.. salah orang dia nak paw.. jangan kasi can k~ hahaha

AR ikang said...

penyetat pntu pling praktikal..hoho

aNiS tHe BumbleBee said...

mrs.spicy~kekeeke..cas cun tu...nk maki.tp eish,budibahasa budaya malaysia..kih3x.

aNiS tHe BumbleBee said...

sahrom~haha,ala,ko nih..demam didalam,siapa yg tahu...wakakakaa!

aNiS tHe BumbleBee said...

juliet~aku syak,enjin tuk2 tu modify yg mesen rumput punye laa...tihihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

kak tij~hahahaaa!mana sy reti bahse nepal kak.alah,pe susah,jarikan je kak tij..keh3x!

aNiS tHe BumbleBee said...

kak ina~best kak...nnti akak pegi india,try la naik.eh,kak ina selak ape ni?kain sy ke?keh3x!

aNiS tHe BumbleBee said...

hamzah~saje,moga2 kebah.tihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

pakwi~hihi,tulah.120 tu dalam 3ringgit lebih..lebih 60sen gitu kut.

aNiS tHe BumbleBee said...

hamzah~mentang2 ko boley terbang,kejap je ko dtg sri lanka ni eh?

aNiS tHe BumbleBee said...

kak yong~tula kak.dulu2 slalu gak kena dgn dorang nih.tp skang,heh,berani la nk sembelih2.

aNiS tHe BumbleBee said...

en_me~kih3x.selipar tu buat baling kt anjing.dorang kt sini,malas tul pakai selipar kalo nk g mana2.asal tah.

aNiS tHe BumbleBee said...

coulur~hihi!terapi kesihatan namanya tu..

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~hahahaa!dia salah org.sian pakcik tuh.hes!

aNiS tHe BumbleBee said...

AR ikang~ko boleh gak nk pasang penyetat tu kt motor ko.unik skit.mueheheh!

Yati said...

Aritu masa Amazing Race Asia, dia ada pergi Sri Lanka. Teringat kat Anis. Kuat betul korang ni. Demam-demam pun sempat shopping. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...