Saturday, October 2, 2010

aMPoN! (edisi selamat kembali ke alam maya)

Heeehoooo! selamat hari raya!!! (masih??) aku br nk posa 6.keji tak? tp bak kata omputis, better late than never, ye dak. byk cita aku nk cita.Tp Slow2la kan. Pelan2 kayuh, org Uganda kata.

okey, mana satu nk start dulu. oh, sebelom tu, aku nk menyusun sepuluh jari tangan siap dgn kaki2 skali, nk mintak ampun, sebab lama tak update blog.muehehe.. Tu la, aku da bgtau, aku tgh bahagia kt bumi malaysia, mana sempat nk hapdet2. Sorga weh sorga!! Mana ley lepaskan peluang soping-sopingan dan makan-makanan.

aku nk cerita pasal pengalaman aku diinterview aritu, tp next entry lah. Kasi spesel skit, utk korang2 yg nk buat rujukan camne interview kerajaan ke kan nnti.

Ni kira cam entry warm up laa sebelum aku pegi ke story2 yg hot.Hot la sgt! Jadi, sebagai permulaan, aku tempeklah gambar2 kebahagian kami sekuarga bersama makanan.hahahhaaha!

Di Kenny Rogers Bukit Raja Klang...hum, bukan taste aku!

Uyin tgh nyanyi lagu besdei sambil nk potong muffin tu. Mood besdei dia ada lagi.tak abes2.


Gambar kasih sayang ibu dan anak...sesuai letak kt botol ubat batuk cap ibu dan anak.

Di Restoren Ayam Penyet Shah alam...

Restoren ni hasil godaan si Kancilbiru laa ni. Balik intebiu ritu, trus we all terjah shah alam cari restoren ni. Sonang je pun nk cari, kt Seksyen 9.Tambah plak seksyen 9 mmg kawasan jajahan aku dulu.Oh,memoris!!

Uyin bersama anak member we all, Qasrina..


Tempe for sure mmg kena order. Mai peberet weh!


Ikan keli penyet, ayam penyet mcm2 lagi laa..

Aku sebenarnya tak lalu sgt bila dengar nama restoren ayam penyet ni... Sbb imaginasi aku membayangkan sekor ayam yg telah penyet setelah dilanggar lori sayur..hahahaa! Tapi, sedap sebenarnya makan kt sini....Murah lak tu. Not bad laaaa...asal laa tak bukak zaman aku duduk situ dulu. Boleh jugak jadi port berdating aku. Ni tak, asek2 kena dating Hakim Seksyen 7.Cezzz!

Di Secret Recipe Kulim...

Pegi Secret Recipe..Kali ni Mak Tok belanja. Yaay!!

Medan ikan bakar, Lenggong, Perak.

Tapi dalam semua2 tempat makanan di atas, inilah yg paling best bagi aku. Restoren ikan bakar kt Lenggong. Walaaaweeiii!! Meletopppsss!!! Ikan dia bakar fresh2, air asam dekat 100 jenis. Tu blom agi lauk pauk yg waaaallllahhh!!!!Bagi sesiapa yg nk ke utara, atau dari Utara nk ke Selatan, aku cadangkan pakai je jalan bawah. Skang jalan kt Baling-Pengkalan Hulu-Grik- Perak dah lawa gila. Keta tak banyak, tol xde, jalan tak jam, masa pun lagi singkat. Dan yang paling best, bley singgah kt restoren ikan bakar ni. Berbaloi2!!

So, skang aku da balik Sri Lanka balik. Tengah ambik mood nak jadi surirumah balik. Baru 2hari balik sini, dah boring tahap gaban. Tapi xpe, aku ada lagu ni. Adik bongsu aku letak kf FB dia. So, ni kira cam peransang laaa utk mulakan hidup balik kt negara ni.kah3x. Terimalah......

Lepas digoda....dia kena petir......Zassssssssssssssssssss!!



Lirik mcm sial.hahahaha!!

P/s: aku hapdet blog ni dengan henpon baru.ececece!! tp aku tak bape reti sgt.Terkial2.Maka aku sambung hapdet kt laptop.kah3x.Korang hagak2, talipon apekah yg Speckybee adiahkan kat aku??

16 comments:

zuar said...

nokia x6?????

sahromnasrudin said...

salam ziarah...Nokia E5 ke? huhuhuh

GaDis CoMeL said...

cehhhhhh.. hapdet pakai henpon tu.....

Lina Rahim said...

Gambar bahagia ibu dan anak tu tak komersial la letak kat ubat batuk cap ibu dan anak, letak kat majalah PaMa lagi glamer..hik hik hik

abah_izz said...

selamat kembali ke 'tanah air' yang....( sambung sendiri dengan ikhlas hendaknya) hu..hu2

|| NaFiRaa || said...

kakakakakakakakaka... giler ciskek lirik..muahahahahaha senak perut ai..

uik.. balik mesia dapat hp??? x aci nih!! dapat nokia E7 ke??? errkkk.. ade ke tepon nokia model tu??? belasah jek laaaa...

aNiS tHe BumbleBee said...

zuar~oo,ada eh model tu?hahaha!nampak sgt ketinggalan kan.kekeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

sahrom~ haa,adik skit lagi dari e5.kehkehkeh!

aNiS tHe BumbleBee said...

GC~hapdet sekerat ja pakai henpon.tak kosa aih.payah nk menaip.

aNiS tHe BumbleBee said...

lina~hahaaha! cun gak gak kan.letak kan bihun pama pun cam okey gak.keh3x.

aNiS tHe BumbleBee said...

abah izz~ yang indah permai serta pesat membangun...wadepek!hahaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~tu arr...benci tau dorang ni buat lawak melampau camtu.sakit perut.hahaa!

ader eh model tu?kekeke..skit agi..skit agi.nk dekat dah tu.wahahaa!

Kancilbiru said...

wahh henpong baru...blekcurrent ka nokia e5..jeng jeng! weh p makan tak ajak...ni bila p ni?

aNiS tHe BumbleBee said...

kancilbiru~alah,henpon besa2 jaa weh.hihi! ang tak bagi no tipon.ingat nk kontek mai makan skali.nnti bagila no tipon kt aku.senang nk ajak deting.ngeh3x.

miss said...

p secret recipe kulim...ampeh x mai jmpa aku yg dok ada kt kulim niohhhh....:P

aNiS tHe BumbleBee said...

miss as~aku p umah sewa mak aku ja pun.malam dah time tu.malas nk kaco time2 romen-tik hg.kekekek!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...