Monday, October 4, 2010

Oh, ini Dealova...Lambang cinta kamek!

Sebenar2 kisah aku kt Malaysia sampai tak sempat nk contact sesapa dan hapdet blog, adalah aku sgt bizi gilak. Kalau boleh kt Malaysia nk ada 40jam untuk satu hari. Sgt tak sempat nk buat apapun. Aku dgn Speckybee sibuk menguruskan rumah kitorang laaa.. Beli dah 2 tahun, brg hape pon xde lagi. Dengan lalang naik macam hutan rimba. Maka, balik kali ni, ktorg bertekad untuk buat improvement skit kt umah tu. Keh2x.

Terima kasih pada family kakak ipar dan adik2 ipar yg baik hati tolong ktorg bersihkan rumah tu.Baru lah nampak mcm rumah org skit.Bila dah bersih2 kt dalam tu, baru lah ada hati nk letak apa2.

Mula2, ktorg fikir mcm nk sewakan rumah tu. So, pegi kedai letrik, beli kipas+ lampu. Dah la umah ni ada 5 bilik. Agak rabaklah jugak poket. Tp takpe, tu kira cam langkah pertama laa kan.kah3x.


Ha, tengok2!! Umah ktorg dah ade kipas dgn downlight.-jakun!-

Pestu ktorg pegi Putrajaya untuk interbiu. On the way balik Kedah, kami singgah pegi IKEA. Nk mencari brg2 rumah yg termampu je lar. Benda pertama yg aku beli adalah bekas tempat letak baju2 kotor. Rege RM8.90.hahahaha!! Yg lain2 tu nk beli camne, dtg pun naik keta sedan kia je pong.Nk sumbat tang mana??

Bila dah turun sampai ke warehouse IKEA tu, wah,wah,wah!! dah start nafsu setan datang. So, kami decide nk beli 1 rak warna putih, 1 rak besi dan jugak set meja makan. Wahahahha!! tadi kata keta tak muat???? Ahhhh!! itu bisa diatur!!


ha, sudah ada meja makan.tp untuk 4 org je lah.yg lain kena duduk bersila kt lantai dulula jawabnya.kehkehkeh!


Benda pertama yg aku pegang kt IKEA.Tempat letak baju2 kotor yg kaler putih tu.Pestu rak besi tu.Nk letak hape pon tak tau lagik.


Master bedroom.tulah dianya kabinet putih tu.Mcam nk mati nk memasangnye.bilik ni tade katil2.ada tikar je.tido atas tikar dulu lah buat sementara ni.hahaha!


Girang!Bila dh letak barang skit2 ni,rasa cam tak sabar2 plak nk duduk umah ni. Xpa..pelan2 kayuh...besok2 tambah lah skit2 barang lam umah ni..kasi meriah2 skit,ye dak?

Suratan atau kebetulan, nama rumah ni adalah Dealova.Ececeh,tak sangka2 plak Kebetulan plak lagu dalam vcd kawen ktorg mmg lagu Dealova.Loba loba tol lah!


p/s: aku rasa,besok2, doorbell aku nk letak lagu dealova lah.wokey tak?kahkahkah!

26 comments:

|| NaFiRaa || said...

wahhhh... sudah deco2 rumah!!! nak balik mesia dah ke??? rumah nih kat mana??? 5 bilik lagi tuh~

Lizzie Yasmin said...

ramai orang dok angkut meja makan tue.. tgh murajh ke?? tak silap rm399 jgk kan...

Kalu doorbell pkai lagu tue, kot ingat radio bnyi je.. penat orang tekan tuan umah dok sebuk layan lagu.. ....

julietchun said...

pelan2 kayuh nanti penuh ler rumah tu kan :P

ainiayu said...

walalalala....tu rupanya set dining yg dibeli...hehehe...ok la....cukup utk anis,fuad,uyin & adik cat...hahaha....balik lg nnt nk beli apa lak??

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~insyallah..kih3x.ujong tahun ni kut balik.tu pun harap2laa kan..umah ni kt sg.petani.jempotla dtg raya tahun depanj.jahahaha!!ye ye je.

aNiS tHe BumbleBee said...

lizzie~399 eh?rasa RM259 kut.Pasal murah giler,ktorg hangkut gak.kekekeke!

tau xpe.nak2 time raya.budak2 dtg nk mintak duit raya,tuan umah tak bukak pintu kan.cet,kedekut!hahaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

julietchun~tulaa..slow2..slow2 dari dulu,dah 2tahun umah cam umah hantu.hahaha!skang kena kayuh kencang skitla.ujung tahun harap2 bolehlah duduk dah.

aNiS tHe BumbleBee said...

kak aini~hahaha!tulaaa..tu ja la yg termampu pun kak ui..smlm kami beli skit lagi brg2 nk letak kt umah.imported dari sri lanka.kah3x.nnti2 anis ambik gambar letak kt blog.kekeke!

eRiNsZ said...

wahhh sudah cecah kaki ke dealova... kmi ni dok tggu tiang letrik tak naik-naik... tak sbar plak nak masuk cutecastle..

jeles wehhh org tu dah start shupping bagai

Mario said...

bestnye....

zuar said...

dah baca doa halau hantu ke belum??kekekke

Tihara said...

wahh seronok tengok org deco2 rumah..besar yer ada 5 blk :)

sahromnasrudin said...

salam..hang beli uma kat seri astana erk?????

GaDis CoMeL said...

nak sewa umah tu lepas kawin buleh dakkk???? haha..

Lina Rahim said...

besarnya rumah 5 bilik...semalam pun saya g IKEA, mula2 tak nak beli barang banyak sebab nak bawak balik Miri macam tak larat je sorang2..lepas da turun markethall tu, tak tahan la pula..sbb murah..pas2 bila mak tanya macamana nak bwk balik Miri, terus balut dengan brownpaper - pakai pos..hehehe..

aNiS tHe BumbleBee said...

erinsz~anede shoping mende pun.brg2 basic pun tade lagi.kih3x.

aNiS tHe BumbleBee said...

mario~agakla...hehehe!

aNiS tHe BumbleBee said...

zuar~siap buat tahajud lagi dah aih.kekekeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

tihara~tade deco mende pun la kak..baru je beli 2-3brg.kekeke!umah ni bukaan dia yg besar,tp tanah kt depan tinggal skit je lah.

aNiS tHe BumbleBee said...

sahrom~ seri astana tang mana pulak?ni dealova ambangan height tu.ala,dekat2 tesco sg.petani tu ja pun.tihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

GC~hg nk sewa ka?kena kira mahai skit,pasai hg stail ganas.hahahhaa!

aNiS tHe BumbleBee said...

lina~tu la pasal kan.jalan2 dlm tu cam xde bende nk beli.turun je kt bawah tu,haa! tudia!! terbuntang mata masing2 nk membeli.hihihi!

abah_izz said...

ooo..beli rumah kat situ...dekat ngan tu erkk..( macam tau..) kwang3x

aNiS tHe BumbleBee said...

abah_izz~hahahaha!! cit!mcm tau jaa...

miss said...

aku pon dok deco umah sewa aku gak lani...tp umah sewa je la...tngu nk beli umah gak nih....sonok dpt deco2 nih...huhuhu

aNiS tHe BumbleBee said...

miss as~ tolong mai deco umah aku skali weh.aku xda harapan nk mendeko2.kerastangan.kekeke!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...