Monday, November 29, 2010

Shabasss Mere Bethi!!

Hihihihi!! Ari Jumaat lepas adalah hari Annual Concert skolah Si Uyin.Tu pasal aku bz mcm mak lebah.Ke sana kemari mencari bunga.Bunga ape ko tau? Bunga rosssss...

Cikgu cakap,baju Uyin plain sgt..So, aku bergegas laa cari bunga ros utk tampal kt baju dia.Tapi xde jual okeh?? So, mcmana?? yaa!! buat sendiri. Kau kt Sri Lanka anis.jgn lupa.semua kena buat sendiri hoi!



Seb baik laa jiran aku tukang jahit. Dia ni bukak kedai runcit sebelah umah aku. Darshini namanya.So,petang kamis tu, aku dgn dia terkial2 laa buat bunga ros tu.satu hari suntuk aku melepak kt umah dia.maceh laaa darshini...eh,okey pakai bahse ko...istuti laaa...


Jeng!Jeng!Jeng!!! Ni la dia bunga2 ros yg telah siap ditampal..weee!!


Pestu aku jahit manik2 skit kt skirt dia...


Then, hairband plak.asal dari besi itam tu je.aku tempek2 bunga ros, kecik besar...


Pestu tambah riben skit. Ni laa dia hasilnyaaa....

Tiba hari persembahan....Uyin dipilih jadi ketua pelajar..kena bagi bunga untuk dif2 kehormat..sebab tu dia kena pakai baju ni dulu...bila nk buat persembahan nnti, baru cikgu akan tukar baju persembahan dia.


anak dara aku...isk,da besar dah....


Anak dara dan mak dara...ngeeheee!


Anak dara dan pak dara...

So, nilah dia persembahan uyin...much better dari tahun lepas.Tahun lepas skit punya kejung laa dak kecit ni..skang dah besar..dah umo 3tahun..Dah terel dah..



Bila budak2 besar buat persembahan kt atas stage, dia menari kt tepi stage tu.Cikgu cakap, semua persembahan dia boleh buat. Sebab hari2 dia tanak masuk baby class.Dia nk masuk kelas budak2 besar. Apa barang bebi2 kan?? kita dah anak dara laaaa...hak!hak!hak!

p/s:Ni maybe persembahan skolah uyin yg last kt Sri Lanka ni..sobs!sobs! tahun depan maybe skolah kt Malaysia pulak...aku takut dia rasa blur+confuse bila balik Malaysia nnti.Selalu persembahan bersari2 bagai. Kalo balik Malaysia belajar nasyid laa pulak kan..hihihi!

53 comments:

nora said...

comeinyeeee.... kiter takda anak dara... tak merasalah nak pakaikan baju cenggini... :P

Atiqah said...

cutenye uyin..mesti die plg menyerlah..hehe

suriati said...

waaaa...cantiknye baju uyin tu...terpegun kite tengok kat cni....uyin pun comey sgt2 dgn baju tu....comey mcm mamanya.

mar said...

comelnye uyin..
geram! rase cm nk cubit2 jer..

mast@work said...

pandainye anis jahit.. cantik

Arena said...

Kreatifnya mak Uyin. hehehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

waaaaa...
seyes cantik dan ekslusif !

ko brutal2 pun tangan ada seni laaa.


khoobsurat si Uyin tu.. eh..Sri Lanka tak cakap hindi kan ?

hehehe...

fara said...

comelnye uyin!!!
cantek sgt akak tambah2 ros kat baju die! :)

|| NaFiRaa || said...

kiutnye persembahan dorang..kikiki.. nampak lah uyin paling kecik antara mereka..kikikiki

cantek ar baju tu~ cekak rambut tu pon cantek lepas tambah bunga.. syabas2!!

Lizzie Yasmin said...

Ala comel nya uyin.. napa video nie tak dak sore.. or pelan...

Rasanya uyin nie nnti cepat pick up.. best nya... hehehe

Lizzie Yasmin said...

chop, skeaker aku lar wat hal.. hehehe

Kancilbiru said...

comeinyaaaaaa la hai baju dia....pandai la mak dia kan kan...

makdara TERdiva said...

haha! tergelak2 hakak baca yg bab pak dara tu.. :P

Sitisifir10 said...

anis, ko balik malaysia nnt bole buat bisnes tacap baju ni anis...adui ape punya sahdu la lagu uyin narik

julietchun said...

tahun depan uyin pakai jubah nasyid :D

miss said...

anis...hg pon sepesen aku jugak noh...main lekat2 ja...teringat time skolah masa dulo2...cikgu soh menjahit buat baju...aku main tampal ngan gam UHU ja...aku spesis tak reti menjahit...huhuuh...mai kawin nih la baru nak blajaq....keh..keh...

CouLeur de Chiqu3 said...

alahai..chomeii bebeno si uyin...wah2 syioklah dia yer...segalanya wat sendri..terbaek nih...!

Apit said...

Org kedah kn..mmg terbaek r blog hg..ak nk cucuk angin ja pasni latest n3..hehe..

-eSPi-

kakyong said...

mak aiii.. memamng chomel sgt2 bila dah dihias dgn ros2 comel2 tu... siap hairband lagi... terbaek la... baru 3 tahun jer... nampak cerdik cam 4 tahun... ;)

Pnut said...

comei dah kreatif jugak emaknya uyin neh....
simpan baju tu buat kenangan tau. esok dah beso tunjuk balik mesti dia malu-malu...eheheh

aida zain said...

marbelles laa gown uyin tu..cantik..pasni balik m'sia bole ler anis buat bisness yek..aida pun tgh teruja nak jahit2 dress ni, nak beli mahal tu..dpt jahit sendiri puashati...Congrats uyin..dah besar!! pandai 'skiping' bollywood?

AngahSayang2314 said...

cutelah anis dia punya baju hand mate yg anis jahit tue.... cantik jer dia pakai kena ngan muka dia.... cute..cute

sahromnasrudin said...

salam ziarah..lama aku tak melayang minda disini

The Sharkox said...

ALOLOLO

comeynye uyin...

ANis, why no suara??

aNiS tHe BumbleBee said...

nora~ kite xde anak bujang....moh ler berbesan.kekekeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

tiqah~haha!menyerlah apenye..lebih kurang je dah rupa dgn org2 local ni ha...

aNiS tHe BumbleBee said...

suriati~hihhi...xpe,nnti kita kasi adiah senduk kt suriati ye...hik!!

GaDis CoMeL said...

alololo.. tomeynya uyin.. rasa macam nak picit2 je pipi..

aNiS tHe BumbleBee said...

mar~huii..ko jangann...budak2 skang dah pandai call talidera tauu??hhahaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

mast~haha!buat bunga2 ros tu je..tp tu pon satu hari suntuk.terkial2 tgn.ya ampunnn....

aNiS tHe BumbleBee said...

arena~ko ndak tempah??hihihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

azrina~ aku berseni time aku menggelabah puyuh je weh..pasal esok tu dah nk perform dah..kalo tak,aku rilex2 je..buat2 pikir,nk buat camne..apa suma..haha!

tum pyar ke he tum hotak hang.(tah pape jadah aku merapu)

haha! tak2..dorang ckp singhales..kekeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

fara~keke..ikut ati,nak je tempek bunga ros tu kasi penuh baju..maklumlaaa..baru reti buat bunga ros...ngehehe!

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~keh2.lawak plak tgk budak2 kecit tu buat persembahan.besok2 uyin da besar,mesti dia gelak guling2 tgk vid dia kan.hahaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

lizzie~hahaha!cer ko rendam speaker tu lam air sirap.

aNiS tHe BumbleBee said...

KB~okey,hg nk apa?cakap jaaa...nnti aku wak balik kt hg..haahaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

MDT~hahaha! bapak kepada anak dara laa kan...bukan bapak ada dara.choi.

aNiS tHe BumbleBee said...

kak sitisifir~hahaha!bisnes apa laaa kak..terhegeh2 nk buat seketul bunga pon.syahdu kan lagu?hahahaa! rasanya tu cerita pasal lumba lari kura2 dgn arnab kot...tgk ada arnab dgn kura2.

aNiS tHe BumbleBee said...

juliet~haah...dgn telekung skali...boleh berlakon pegi haji sambil nyanyi lagu 10zulhijjah.hihi.

aNiS tHe BumbleBee said...

miss_as~hahahaa!ecececeh...aku okey skit kot...aku dh pandai pusing2 kain organza tu jadi bunga ros.wawawa!

aNiS tHe BumbleBee said...

cdc~haha...harusss...dah duduk srilanka..buat laa sndiri.kalo kt malaysia jgn laa harap.

aNiS tHe BumbleBee said...

apit~yaaa...org kedah..hg jgn cucuk2 angin dekat sgt,pasai aku kuat kentut.hahahahaha!


~ba-ling,pung-ggai~ :D

aNiS tHe BumbleBee said...

kakyong~tihi.dia dh jadi cam otai kt skolah tu.dari umo setahun lebih masuk,smpai skang tak kuar2 lagi.org lain umo 4tahun baru masuk,umo 6tahun da skolah rendah.tu pasal dia tak heran kt org tu.

aNiS tHe BumbleBee said...

kak pnut~ni kalo ada adik pompuan sok,kira recycle la terus.kalau ada 10adik pompuan,10-10 tu laa pakai baju tu.pasal mcm nk mati mak dia buat bunga ros tu.hahahaah!

aNiS tHe BumbleBee said...

aida~hihihi...anis nk gulung bunga ros tu pon dah satu hal.nk buat gown kang,jadi baju sari laaa pulak dah.tak reti.tp tgk website...uuuu...rasa mcm nk try jee buat kan.superbb!!

aNiS tHe BumbleBee said...

angah~bukan jahit baju angah..jahit bunga2 tu je..ekekek...

aNiS tHe BumbleBee said...

sahrom~aku pon sama wehh...melayang2 dah badan aku..bz mcm tenuk goreng ko tau?

aNiS tHe BumbleBee said...

the sharkoax~keke!ha,ni lagi sorang kena rendam speaker lam air sirap.keh3x..mana cek nk tau..cek tgk elok ja..

aNiS tHe BumbleBee said...

GC~amboihhh...nk picit pipi dia noo..nnti nk tnggu anak hang,kak nk picit gak.hahaha!

ainiayu said...

siyes nih...baju tu mg comei....ank dare akk langsung tamau pakai baju camtu...tatau apsal...

aNiS tHe BumbleBee said...

kak aini~ni pasai time mengandung anis dok tgk cita hindustan sgt kot.sri dewi la,juhi la dok pakai baju kembang2.tu jadi kenan tu.keh3x!

EJAN MAPET said...

berseni gak eh!!!! leh menjahit langsir walaupn senget..seni 2 kan indah..kah..kah..kah..

aNiS tHe BumbleBee said...

ejan~hahaha!tau xpeee....hnya org2 seni je yg reti menilai seni.ye dak????koh3x!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...