Monday, November 15, 2010

PRoJeK PeNGaNTiN LaMa..

Sori. Ujong2 tahun ni mmg bz.Korang ingat, company korang je nk bz time closing2 ni. Aku pon bz woo..!!

Berbalik pada kisah Projek Pengantin Lama aku, mula2 aku nk tunjuk korang gamba nih.



Ni langsir bilik aku. Dah 2tahun, celik je bijik mata, mesti terpandang langsir ni. Dull gila! Rasa mcm duduk spital.Bangun je tido,rasa mcm nk tido balik. Xde semangat doww.

Jadi sebagai surirumah, terpaksalah aku mengambil inisiatif sendiri, yakni menjahit langsir sendiri. Dan, ye, memang la aku xtau jahit.Tapi aku kenala berusaha kan.kih3x. Nilah hasilnya...
Yang dah terel2, sila xpayah nk gelak!! Lempang laju2 kang!


TADAAAAAAAAAAA!!!!


Langsir, cadar, sumer aku jahit wehhh!!! Sarung bantal je lom jahit. Kak Aini ada bagi website pasal menjahit2 ni.Aku cam nk buat sarung bantal yg mcm sampul surat tu.Yg ada button kt tetengah tu. Bila tgk website tu,mcm senang.Bila aku pandang kain aku, terkebil2 pulak.Nantilah, bila ilham tu datang, aku buat.Keh3x!



Yang xsama panjang tu...errr..err...anggap je lah stylo okeh????

Itulah dianya projek aku.Tu pun berpeluh2 aku buat.Nk jahit tepi tu pun sikit punyaaa laaaa!! Tapi xpelah.At least aku mencuba. Baguslaa jugak duduk Sri Lanka ni ye tak? Kalo aku kt Malaysia, sampai tua laaa aku xkan menjahit benda2 alah ni. Main beliii jeee...Speckybee pun tersengih2 tgk hasil karya agung yg julung2 kalinya ni..haha! Redha je lah...

Semoga dengan langsir dan cadar baru ini, akan bertambahlah ahli keluarga kita pada tahun depan ye, kanda?? *kelip-kelip mata*

50 comments:

Tijah said...

isk. isk. cantekkkknyer...

aNiS tHe BumbleBee said...

Hamboih kak tij...laju tul mengomen yer?kekeke!cantik keee???macehhhh... *hidong kembang*

Tijah said...

ye la...ingat apa? temengah2 kita lari dr mesia ke swilangka

Sitisifir10 said...

Fuyyoh...stylo gila ah.....mmg hangin pengantin la tu

aNiS tHe BumbleBee said...

kak tij~kekeke!ni mesti kes xley tido ni...waktu kt sana da kol 11 lebey.akak minum neskepi pekat kot tadi.hahahahaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

kak sitisifir~hahaha!syloo kak...mmg sengaja tu buat senget2 gitu.wawawaa!

abah_izz said...

ingatkan gambar 1st tu pakai langsir cap tuala goodmorning..kii..kii2

Apa2 pun memang ada perubahan..baru semangat kan!

Kancilbiru said...

nampaknya, aku pun kena p dok sri lanka baru pandai nak menjahit kot...hahahaha

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

asal ko tak mintak speckie bee buat..Kan ke dia pandai bab-bab menjahit ni..

hehe..

eh, dia baca komen2 ni kan?

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

hazab bagi orang yg tatau menjahit..

kira ko lulus lah tu...ko nak credit ke disttntion ?

aS_c0mei said...

akakakkakaka.nampak mcm towel goodmorning gak yg gambar 1st tuuu.ya ampoonnn....

tp ok la tu,blaja jahit langsir dulu,lepas2 ni jahit lain plak.hehe.sama la,kalau duk mesia,jgn mimpi la nak menjahit!ni sbb dok negara org,susah payah perit jerih tu tanggung la sendiri.semua kena buat sendiri.nasib belacan tak kena buat sendiri.haha

aNiS tHe BumbleBee said...

abah izz~kah3x! tu tuala good afternoon tu,pasal bgn pagi je,rasa nk tido smpai ke tgh hari.tensen!

ya la..kena gak ubah2 skit.motivasi laa konon kan..kekeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

KB~hahahaha!mai..mai..tiba2 ja jadi manusia serba boleh kalau duduk sini.keh3x!

aNiS tHe BumbleBee said...

azrina~haha! mana ley..aku kan surirumah..kena la blaja jahit2 ni.kang kalo asik dia je yg jahit,itu mendatangkan kemaluan beb.

dia bacaaaaa...dia manager besar blog aku ni haa..hahaa!

aNiS tHe BumbleBee said...

azrina lagik~hazaaaab..dgn benang tu kang tercabut la,bersimpul2 laa..kejap kang,mesin tu tanak jalan laa,kaki aku kejang laa..(padahal pakai letrik!)

oleh kerana itu, aku nak semua!semua!aku tamak!!hahahah!

aNiS tHe BumbleBee said...

as_comei~hahahaa!ko xpelah terel menjahit.belacan ada jual sana eh?sini ada oo..pas ni aku ingat,nk belajar buat tempe sndiri laa beb.haha!

Kyuubi said...

hahaha nakal2! hik3. lawa gak buat sendiri. kalau dh pandai baik buat sendri kan, lebih jimat :)

MumMe said...

anis,mumme ni ada ler beli mesin jahit 2nd hand kat kedai 2nd...masalahnya...buh benang pun x lepas...terus merudum smgt...tgk anis nyer post ni...smgt melonjak naik...

sahromnasrudin said...

salam..aku pun kena duk serilangkat la baru tahu buat jalan dengan bina bangunan huhuhuhuh

MrsYusofhussain said...

aku paham usaha2 ko utk kasi uyin kawan kak...buruk ke lawa ke langsir ko tu...asalkan tercapai azam ko laki bini..ye dak?

cik_ah82 said...

org msia yg dok merantau suma pandai serba serbi kan?pandai masak, pandai jahit..yg dok msia yg tgh taip ni dok beli siap ja la!huhu

Nadia Abdullah said...

kak anis..tahniah, berjaya gak buat langsir sendiri..superbbbb. Nti dah lama2 teror arrr kak anis menjahit he3

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hihihi...

yang langsir tak sama panjang tu GKSB anggap seni ok tak?

AngahSayang2314 said...

hhehe.. ok la la tue dari tak tahu langsung.. mana ada org baru belajar terus2 cantik macam pro menjahit tul tak?? tapi kan?? bolelah kongsi2 ngan angah kan web tue leh gak angah menjahit gak.. hehehe

kakyong said...

anis,
jahit langsir ni basic jer... ;)
janji kain cantik.. sure hasil pun cantik...

tahniah... mesin jahit beli kat sri lanka ker??

aNiS tHe BumbleBee said...

Kyubi~hak!hak!haah..jimat...dah tu plak,xde jual kt sini..jadi ini adalah keterpaksaan dalam pasrah namanya..hahaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

Mumme~kih3x! Yaaaa!!Marilah kita menjahit!!Ayoh!Ayoh! ayoyoooo!!! ekekeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

sahrom~alaa...ko main je lego..boley gak bina jalan dgn bangunan tu..tihihihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

Lia~Wawawawa!ko xpelaa dah berjaya.Tahun depan, aku mesti berjayaaa!! Cayoookkk!!!

aNiS tHe BumbleBee said...

cik_ah~hahaha!ni kes terdesak ni..Dh naik sasau dah dok sini.kalo kt msia,senang ja cerita kan.start keta,pi kedai terooos.

aNiS tHe BumbleBee said...

Nadia~hihi..macehlaaa..harap2 semakin elok la mutu jahitan akak yg kendian2 tu..takut kang,semangat taik kambing jeee..kikiki!

aNiS tHe BumbleBee said...

GKSB~ha laaa..mmg pun.seni tu..mmg saja buat senget2 tu..org seni ja yg reti menilai seni kan,kan?kah3x!


*padahal kain xcukup,silap ukur,caittt!!!*

aNiS tHe BumbleBee said...

Angah~tihihi..ala,cuba2 laa kan.Kang kalo org tnya,ko penah menjahit,boley la jawab,penaahhhhh...(sambil kembang idong,muka konfiden)ahaha!

ha,nnti anis godek2 balik FB,tgk link kak aini bagi aritu.

aNiS tHe BumbleBee said...

kak yong~hehehe..tula kak yong..yg basic pun merambu2 peluh nk membuatnya.yg tak basic,xtaulaaaa..hahaha!

mesin beli kt malaysia..ala,yg kecit tu.yg boley pakai bateri tu..tiga puluh hinggit jee..tihihi!

makdara TERdiva said...

skrg jgak akak puji..

cantikkkkkknyeee :)

cintahati said...

isk!isk!santiknyer....sungguh x tipu....aku puji ikhlas nie...

p/s:apa kata hg amik tender jahit tudung umah aku wehhh....

AngahSayang2314 said...

ok roger nanti bagi tahu yer

aNiS tHe BumbleBee said...

MDT~ahhahahaha! puji kak..puji..tu yg bg semangat nk menjahit lagi tuu...wawawa!

aNiS tHe BumbleBee said...

zack~maceh laaa zack...sok aku wak balik teh seguni kt hg key..

aik,rumah hg pakai tudung kah??alim sungguh noooo....tihihihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

angah~haa nilah dia:
www.youcanmakethis.com & www.sew4home.com. Lawa2 betul dia buat.Tp tgk aje lah..nk buat,tak reti2.nk kena tenung lama2 lagi ni..tihihi!

Lina Rahim said...

projek pengantin lama memang tak akan berkesudahan...sampailah menopaus..hahahhaha..

Yati said...

Tahniah, Anis. Orait la tu. Buat pakai rumah sendiri. Kak Yati ni, langsung tak pernah jahit langsir. :)

aNiS tHe BumbleBee said...

Lina~hahaha!betul betul...!!

aNiS tHe BumbleBee said...

kak yati~alaaaaaaaaaaaaaaa kak yati...malu anissss!!kak yati tu dah tahap master dah jahit menjahit ni...

|| NaFiRaa || said...

muahahahaha.. stylo sungguh langsir tuh.. awat x sama panjang?? silap perhitungan ka???

u~ jahit tangan ka langsir2 tu??? isk!! nih buat rasa malu nih!!!!

aida zain said...

walaupun senget ke,buruk ke, tp mesti anis rasa bangga kan dpt jahit langsir sendiri..xper lama2 nt terorr lerr...

ainiayu said...

hadoiii...dh berkurun br leh komen...sabaq je la...pape pn tahniah sbb jd gak langsir tu(dan cantik)....belajaq pelan2...nnt terer la...pasni nk jait apa lg?

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~pasal tak cukup kain...ngehehehee!

aNiS tHe BumbleBee said...

aida~tihihi..bangga laa jugak..tp kalo mak tgk,lagi bangga+terharu kot.wawawa!

aNiS tHe BumbleBee said...

kak aini~xtau la kak.xmai lagi semangat jahit tu.hahahaa!sarung bantal pon tak jahit2 lagi.dok menung 40hari dah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...