Friday, November 12, 2010

Rumah Baru Untuk Encik Kacak & Puan Kipasssss

Cak!
Alhamdullilah...aku dah sihat dah..dah boleh makan dah..(slim siot time sakit2 ni.baju xs pun slambe je muat.wuuhuu!!)
Darah kt hidung pun dah stop dah.
aku syak, otak aku la kot bergegar2 time batuk tu.
Pagi,petang siang malam aku batuk
Sampai rumah sebelah pon bergegar sekali aku batuk (tudia punya pembohong!)

Sakit tu kan kifarah..
biar kuar skit dosa2 lam badan aku ni..
Dosa mencarut kt org local, dosa buat lawak bodo kt suami, bagi terbakar baju suami hape sume tu kan...koh3x!

Pas dah baik sakit ni,
mari buat dosa balik
Aku ada la beli something kt penduduk2 dlm rumah aku ni.
Aku xde la jemput dorang duduk, tapi slambe je duduk kt sini.
Aku ta kisah sebenarnya.Tapi aku agak bengang la jugak sbb dorang suka gigit plastik megi aku.
Megi kari berapi, megi asam laksa,mee sedap.Yg fav2 aku dgn Speckybee punya lak tu.
Tak hagak2.
Nah,aku kasi hadiah rumah ni kt korang,wahai encik kacak dan puan kipassun!


Jeng! jeng! jeng!

Mari kita lihat siapa yg kenaaaaa....


hasilnya..eeeiii haii..encik kacak.Ni laa menatang yg aku paling geli skali. Cicak tu kengkonon nk putuskan ekor,so dia boleh la larikan diri.Masalahnya dia xperasan badan dia pun skali melekat kt kertas tu.Berdarah2 ekor aku tgk.Yek! Sumpah geli!


Yg lipas aku xgeli.Kalo aku jumpa,aku pijak smpai kuar taik kaler putih.Tp aku bengang sbb dia suka ajak aku main kejar2.Aku dah la xsuka bersukan.Nah,hambik ko,melekat la kot kt situ.

Aku skang tgh bz dgn satu projek. Aku namakan projek aku sebagai "PROJEK PENGANTIN LAMA. Miahahahaa!
Korang rasa2 apakah itu??Meh aku kasi clue;



Next entry aku akan kisahkan tentang projek aku ni.
Dah,korang xpayah nk pikir yg bukan2.
Ini blog suci.
^-^

29 comments:

mario said...

ceh...klu setakat cicak tu...bunuh pakai gundu lg best weh...ko tau tak gundu tu hape?nnt aku kasi tau klu ko tak tau...

aNiS tHe BumbleBee said...

mario~amende gundu?aku google kuar gambar tahape2 je.ko biar betik??

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

aku pakai produk cosway utk cicak tu..satu bekas dapat 5 hekor ! Letak dua tiga tempat. Total yg mati 5 + 3 hekor. ternak apa aku ni kan ? haha..


ko nii...aku mmg dah draft n3 tu tau.. huhu..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

aku tak nampak sebenarnya sebab yg citer abg aku. Kan dia vacuum rumah, bila dia jumpa mendealah tu bawah sofa terus dia buang. Petang2 baru dia citer... huhh.

aNiS tHe BumbleBee said...

azrina~hahahaha! nama pun geng melaka.kemistri laaa kan.mana aku tau ade lam draft entry ko.kekekeke!


rajin laaa abg ko vacuum umah.aku pun jap lagi nk suh speckybee jadi bahan gak.nk suh dia buang bekas cicak tu.aku main tolak2 dgn ujung penyapu je tadi.geli.kang kalo aku pengsan,sapa la nk masak nasik ye dak?hahaha!

MrsYusofhussain said...

aku baru je nak wish ko, "get well soon!!", tapi alih2 ko dh sihat..huhu

ainiayu said...

makhluk2 yg suka menggigit bungkusan megi febret mmg menyakitkan ati terutamanya klu jumpa masa tgh lapaq gila....:P

akk tk sabaq tunggu entry selanjutnya...ngeh..ngeh...nk tgk menda apa yg jd...hehehe...:)

|| NaFiRaa || said...

muahahahha... kesian~ konfem 'mereka2' yg terperangkap tu buat meeting tergempar.. cam ner nak lepaskan diri..muehehehe..

i pon nak try jugak lah.. nak letak bawah singki dapur.. untung2 melekat 10 ekor..kikiki

sahromnasrudin said...

salam anis..mesti ko renovate bilik tidur ko kasi romantik kan heheheh

Lizzie Yasmin said...

nk calebrate aniversary ke??... mcm pelik jer ejaan tue..

aNiS tHe BumbleBee said...

lia~dah..aku dah baik dah..tp kalo ko nk ucap pun,boleh jugak..ehehehe!

aNiS tHe BumbleBee said...

kak aini~kan kak?time tgh berangan2 nk masak megi letak cabai dgn teloq byk2 tu,tgk plak plastik megi kena gigit.haihhh! terus naik darah.


hihihi!sabar kak sabar..tengah berusaha keras laa ni..

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~hah!kt bawah sinki mmg best.superb barbadosss!! tu la tempat tido paling nyenyak puak lipasss...gerammm tul tgk kan??

aNiS tHe BumbleBee said...

sahrom~kkekeke!idok ler smpai renovate.umah sewa mehh..nnti aku story mori.hihihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

lizzie~anniversary lambat agi..bulan doblas nun.tp okey gak kan.celebrate awal2.cepat skit uyin dpt adik.eh!

AngahSayang2314 said...

hehehe nie mesti project imbas kembali zaman kenangan kegemilangan kan?? hehehe

Yati said...

Anis ada pi shopping cadar baru ya? Hik hik... :)

Amri Abd Rani said...

hehe... Gundu tu getah bulat (getah yg buat ikat rambut), diaorg jalin2, jd besar dan berat, pastu guna utk melastik cicak..pecah perut kalau kne...

GaDis CoMeL said...

pengantin lama? hahaha. geli je.

ezzati said...

projek baby ke 2 ke weiii..kikiki..dah cluenya katil!! :p

cintahati said...

tukchup bilik beradu ke?meh sini blk kemas umah aku anis oiiii....penat nie....

fndrocka said...

Aku x penah jumpa pun benda nak perangkap cicak tu..kat supermarket pun x pnah nampak..jadi unur cicak kat umah aku lebih pnjg..

aNiS tHe BumbleBee said...

angah~hahaha!alah,kalo nk mengimbas,dlm bilik air pon bley jee..wawawawa!

aNiS tHe BumbleBee said...

kak yati~waaah..skit je lagi kak..pegi soping kain je..sini xde jual cadar cam kt msia tu..

aNiS tHe BumbleBee said...

Pakwi~ooo..yekkk!! geli! pas pecah perut,sapa la nk bersihkan perut cicak yg pecah tu?yarrrkkh!

aNiS tHe BumbleBee said...

GC~geli saipa? Sapa keletek?hahaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

zati~amboih ko zati,mementang dah dekat2 nk kawen,itu je ko pikir eh?keh3x!

aNiS tHe BumbleBee said...

zack~haha!make over skit.naik sasau dah aku duduk sini.asik tuuu je permandangannya!

aNiS tHe BumbleBee said...

fndrocka~mesti cicak2 kt umah ko syg ko kan?mesti ramai2 pakat tido sebelah ko mlm2.tp ko je xpasan.koh3x!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...