Tuesday, November 9, 2010

SaKit

Hai,
aku tak sihat.
Actually dah sebulan batuk2.
Kepala aku rasa mcm nk meletup.
Start semalam hidung dah berdarah2.
Maybe sebab kepala aku bergegar2 sgt kot time batuk2 tu.
Makanan apa pun xley masuk.Aku minum sup je lah smlm.
Nak pegi spital, mcm malas nau nk menghadapi segala mak nenek kerenah dorang tu.
Kang bertambah sakit pulak aku.
So, aku berehat ajelah kt rumah.
Susun bantal tinggi2..
main game...
walalalala!

P/s:Korang doakanlaaa aku cecepat baik ye..nk raya haji dah ni.Tak sanggup aku raya kt perantauan sambil bersakit2 camni...haii laaa..

40 comments:

makdara TERdiva said...

org sakit duduk diam2..bkn main game.. :P

rajin2 mkn ubat & rest

sahromnasrudin said...

salam anis..aku nasihatkan hang lari padang 2 round..gerenti sihat nor...huhuhuh
p/s: kampong hang banjir ke tak????

GaDis CoMeL said...

alaaa.. patut la diam. sakit rupa2nya.. kot kena balik kampung pekena gulai batang pisang kot.hihihih.

jgn lupa makan ubat. ;p

Lina Rahim said...

semoga cepat sembuh..macam serius je sakitnya..panas tu..minum air asam jawa

miss said...

anis...sakit tu nak kurangkan dosa hg la tu..xpa..aku doakan hg cepat sembuh noh!!!
aku pon sama nih..dah start batuk2....selsema...hmmmm....malas gak nak jmpa doktor...bcoz..aku xske makan ubat....!!!eeeeyarkkkk!!!!

mario said...

semoga cepat sembuh...

|| NaFiRaa || said...

errkkk.. pergi ler klinik.. dah kuar darah tu~ ajak ler hubby u teman kan~

moga cepat sembuh yek~

~cik tiram~ said...

heh..sakit ta bole men game! hee.cepat g klinik.get well soon! :)

Che Mid said...

game apa anis main? dokter2 ke ..

ezzati said...

smoga cepat sembuh weiiii..pegila klinik nmpk cm teruk je tu

AngahSayang2314 said...

mungkin cuaca la sekarang nie.... apa2 pun semoga anis cepat sembuh.. minum air masak banyak2...

Amri Rani said...

Kalau sakit...berehat byk2...moga cepat sembuh...

fndrocka said...

Main game mana boleh sembuh woi...pi spital lahJ

abah_izz said...

dakper..bersakit-sakit dahulu...bersenang-senang kemudian.

p/s: semoga cepat baik...

AngahSayang2314 said...

x sihat lagi ke????

Pnut said...

adakah uyin akan ____________ sile isi tempat kosong sendirik.

markah : 10 markah.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

mula-mula aku kesian pastu terus kansellll !


hahaha..

kengkadang sejibik macam aku. Sakit tapi pasal mengadap game & pc hidup..taktik ...

*itu kata2 abg aku.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

ni aku serius .


Semoga ko cepat sembuh. Jangan lupa makan ubat. Minum banyak air suam. Tuam hidung ko dengan ais tapi letak dalam napkin atau kain lah.. kalau tak kebas tangan ko pegang ais lama-lama. Main game jangan lama-lama tapi kalau nak lama ajak aku sekali. Elok ko gi sepital takut sakit lain pulak bila dah berdarah-darah. haaaa...apa lagi. tu jer kot.aku nak masuk tido.

Ada gaya macam mak ko tak ?


hahaha...

miss said...

anis...hg x baik lg ka batuk?? jgn pakai gelang AC sudah nak bagi baik...skrg kecoh btoi psai gelang AC tu....konon leh sembuh penyakit...hmmmm....best plak aku bca kat blog nih >>>>http://aididmuaddib.blogspot.com/

CouLeur de Chiqu3 said...

hopefully cik anis sihat yer....relax2 je

aNiS tHe BumbleBee said...

MDT~hihi!yela..yela...baik mak...

agagaga!

aNiS tHe BumbleBee said...

sahrom~aku xsuka bersukan.sukan dlm laptop je aku suka.kekekee!

kampung aku tak banjir.kg aku penuh dgn ciri2 peparitan yg bijak.ekekeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

GC~sumpah aku mengidam gulai batang pisang skang ni...Ya Allah...lapaqnyaaaaaaaaa!!!

aNiS tHe BumbleBee said...

Lina~kesan tindak balas kimia dlm otak ni...tu pasal berdarah2 gitu.ekeke! sedap gak air asam jawa.kekadang aku ratah gitu je..cam ratah milo.tihihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

miss as~tulaa...byk dosa ngat aku ni...buang separuh.hihihi!

aku plak xsuka pi spital pasal dokter tak hensem.buleh??hahaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

mario~maceh mario... :)

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~ sini xde klinik2nye..klinik haiwan je yg byk.kene pegi spital terus.kalo spital plak,berderet nk menunggu smpai ke malam.tu yg pasrah je tu.

aNiS tHe BumbleBee said...

cik tiram~main game pasal perubatan..boley?ahahahaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

che mid~ekeke!kalo dokter2,kena ajak hubby skali laa kot.wawawawa!

aNiS tHe BumbleBee said...

zati~ni kes lama punya ni..saki baki darah kotor kuar kt idong lak kot.tihihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

angah~tulah..nk kata panas,ujan je manjang.entah.batuk kot.batuk mcm nk terkeluar peparu ni ha..hihihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

pak wi~maceh pak wi..tgh rehat2 gak ni..

aNiS tHe BumbleBee said...

fndrocka~hahaha!senaman jari tu beb..

aNiS tHe BumbleBee said...

abah_izz~amboihh..kemaing mung cakak ganu doh la nih..

aNiS tHe BumbleBee said...

angah lagi~sihat dah..sihat dah..hihihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

kak pnut~ ya betul.uyin akan tak pegi sekolah selama seminggu kerana sibuk menjaga ibunya yg sakit tenat.hihihi!



tettttt!!!

aNiS tHe BumbleBee said...

azrina~mana de...aku main game trivia je pun..nk tambah general knowledge.ko main game kebun kan?kan?hahahhaa!

aNiS tHe BumbleBee said...

azrina lagi~ade gaya.tapi mak aku ade lagi dia tambah, "ko sumbat idong ko dengan daun sirih kasi benti darah."

aku rasa tu bukan takat kasi benti darah, skali napas,jantung, peparu aku sume benti kang.kih3x!

aNiS tHe BumbleBee said...

miss as lagi~hahaha! aku pun baca gak.best!best.berdentam dentum.superb.puas hati aku sapa2 yg gatal2 tag gambar kipas2 duit kt FB aku.gatai tangan sungguh!

aNiS tHe BumbleBee said...

CouLeur de Chiqu3~alhamdullilah..dah okey dah skang...dh boleh mkn byk2..itu yg penting.kikikiki!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...