Thursday, November 25, 2010

Senduk Dan Biawak

Ya Allah.....!!! Alhamdulillah...dapat jugak aku online...Huwah! Huwah!! Rasa mcm baru dapat oksigen wehhh!!

Okey, tanpa melengahkan masa lagi, aku akan menulis dengan tak henti2 sebanyak 2000 patah perkataan sesaat, sebab takut2 tenet aku ni padam..hua hua hua!!

Ni ha..aku nk cerita pasal minggu lepas...Ada AGM persatuan rakyat Malaysia kat sini..Dah tahun ni first time la kan aku 'ter'jadi Exco, jadi aku pun 'ter'sibuk laa skali..So, tugas aku utk AGM kali ni adalah prepare meeting agenda, jaga registration dgn buat doorgift.. Jeng! Jeng! Jeng!!

Konon2 dah aku seketul pompuan dalam tu, diharapkan aku laa kot yg diharapkan utk bab2 kreativiti mcm ni..Malangnya aku berjiwa jantan perkasa. Mana laa aku nk reti bab seni menyeni ni..So bila org suruh aku cari doorgift dengan bajet yg sgt rendah, haaa...hantam sajalaaa labuuu...Jadi inilah dia doorgift pilihan aku... SENDUKKKKKK!!! wawawa!


Ni rupa asal senduk tu...senduk ni sebenarnya dorang pakai..da aku ni duduk kat kampung, benda2 mcm ni murah laa kan..


Haa...pestu aku sapu minyak urut aku.Minyak bunga ros..Huekekeke! Tengok, tetiba jadi berkilat2 lawoo je kan?kan?


Haa...lepas tu proses mengetag. woo! tergeliat gak tangan nk buat riben kecit2 tu eh..wah, tiba2 nampak cam highclass plak senduk aku.


Tadaaaaa!! Siap dah...semua2 ada 40 bijik!! Lalalala!

So, ahad lepas dah selesai laa AGM nyaa...aku takut2 laa jugak, ade org sound aku, "ade kee bagi senduk??? Ko sewel ke apa??" Tapi, syukurlaa semua org ketawa2, senyum.2.ada gak ckp lawa..tanya bape harga semua...Ada yang teka sampai Rs.1000k. Walalalala!! Kalo aku jual Rs.1k kt Colombo nun, kayo makcikkk! hahaha!

Ha okey, tamat cerita senduk. Ni aku nk cerita sal bewak pulak. (kena guna internet dengan sebaik2nya nih.Sementara boleh online kannn.) Nah korang tengok laaa gamba kt bawah ni haa... Ni lah dianya biawak Sri Lanka..


Hari2 lalu kt depan pintu umah aku..Kadang2 dia panjat bumbung, jalan atas siling...



Geli weeeeiii!!! Macam buaya dia punya besar. Tapi Speckybee ckp, kt site dia lagi besar. Kepala bewak tu besaq buah nyioq hampa tau?? (tu ayat dia.sila bayangkan mcm Lan Pet2 cakap, okey?)

Agak2 ada tak org nk buat henbag kulit bewak arr??

34 comments:

aS_c0mei said...

hahhahaha..kesiannnn kau!tp berjaya jugak la setelkan dinner ek.takpe la,senduk pon sendukkkk laaaah.baru la feminin.hahhahaha

biawak tu tak kacau korang keee?serammm la wehhhh....

MumMe said...

kelas la sudip anis...mumme pun bekenan.
tgk biawak tu teringat pd biawak2 dkt tasik harapan,usm penang...

liyana said...

hehehe nk jgk senduk tu :D

|| NaFiRaa || said...

u~ senduk tuh nampak sgt menawan lepas sapu minyak.. cantekk ar~ ade lebih x??? kikikiki

errkkk... bewak tu cam boya pon ade gak!! jangan dia masuk lam rumah sudah ler~

R I N I . R A N I said...

mak aiiii besaqnya bewak tuh. dah sama besar anak boya. bewak tuh tak takut ngan org ek. siap jln2 depan umah lagi....

eh lupa nak tabik spring. toink...toink... mmg kreatif laa u ni. dari senduk terpakai leh jadi door gift. cantik plak tuh...yg penting, jimaaaaaaaaaaat...hehe. i salute lah...

afeezz said...

bewak tu tangkap jer, sembelih wat kari, pastu bg jiran2 rasa.. mesti kaw...

aida zain said...

waaa...sgt kreatif laa anis..senduk as door gift, mmg sgt berguna utk kaum2 ibu cam kita ni kan..hhehehee

eeee meremang tgk biawak lalu dpn umah???xkacau org ke??eeeee takuttsssss...ke diorg kat sana buat pets?? heheehee

aNiS tHe BumbleBee said...

as_comei~bukan dinner laa..agm...pagi2 ha...minggu ni dinner.Yeaahhhh!!

biawak tu xkacau kut.entah.aku kalo dia lalu,aku duduk selimut senyap2 atas katil.aku rasa geli skit benda2 camni.kih3x.

aNiS tHe BumbleBee said...

Mumme~keh3x..saja je laa kan..nk cari kelainan skit..org len keychainla,bunga laa..kita kasi senduk.sbg tanda kita ni surirumah.wawawa!

aNiS tHe BumbleBee said...

liyana~larr..akak suh email alamat ritu..insyallah bulan 3 ni akak balik..nnti akak poskan key?

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~haha..ada lebih..tapi kena register masuk persatuan rakyat malaysia sini laaa...kekeke! xpe,nnti i belikan baru eh..tp sapu minyak kelapa laa plak.boley?kasi bau2 srilanka tu pegi malaysia gak..wawawa!

liyana said...

sungguh ke ni? laa igt main2 je.. hehe :D

aNiS tHe BumbleBee said...

rini~huu..mmg besaq gilaaaa..kalau jalan atas siling, takut jee tetiba kang siling tu runtuh,jatuh kt atas kepala kita..gila scarry!


hahaa!yg penting jimaaatt..kan..

aNiS tHe BumbleBee said...

afeez~tanak laa kasi jiran..nk kasi ko...boley?ekekeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

aida~kan?kan?ada la jugak guna kan..boleh buat senduk masak,boley buat ketuk kepala,kekeke!

biawak tu xkacau.cuma kita je la yg geli2 kot.dorang ni patutnya buat perusahaan kulit biawak kan..koh3x!

aNiS tHe BumbleBee said...

liyana~larr...betul laaa..email key..nnti aku masuk lam list.bila ktorg balik je nnti,akak pos kan eh.. :D

Mario said...

besaunya biawak tu...tangkap buat hadiah GA la weh...haha

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

huhuhu... memang geng betullah kita. Aku harap sesangat malam ni oklah tenet aku tu ! mati kafwautawau aku dibuatnya..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kretip sangat lah tu... ko jangan lupa belikan aku jugak senduk tu tau... aku nak tiga.. hehe..*tak malunya...



makkkkkk aiii...tu bapak bewak ke apa.. nampak mengkarung pun aku dah kelam-kabut; ni kan besar ni... huiyai.. mau mati keras tepanjat...

hahaha...

AngahSayang2314 said...

mak oiiii takut lak angah tengok biawak tue....uitttt pes time tue...

anis kalau angah dah takutttttt

julietchun said...

ko ketuk jek bewak tu ngan senduk kalo masuk dlm rumah.

abah_izz said...

aku suka tang bewok tu...ha..haa2, teringat masa bebudak dulu selalu pi kacau jerat org 'kaf lam ya nga' tahan kat semak2. Dapat kat depa besaq tu mau raya hindu 3 hari dibuatnya...hi..hii22

Yati said...

Anis,
kelas... senduk as doorgift.
Biawak ke, buaya tu. Besor betul!

aNiS tHe BumbleBee said...

mario~heeeeee....aku pandang pun geli.nk pegang lagi laa wasalamm..keke!

aNiS tHe BumbleBee said...

azrina~hahaha!aku rasa,kalo himpun2 brg yg ko nk pesan,dah ngam satu luggage agaknye.wawawa!! ko dtg je lah senanggg...boley kita berjimba..kekekeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

azrina lagi~tu arr..mmg segeng senasib laa kitaaaa..huaa!

ko pon geli gak eh?aku cicak pon menggelupur geli.pasal ada satu insiden cicak jatuh dari siling atas perut aku.yarrkkhhh!!

aNiS tHe BumbleBee said...

angah~kann??argghhh...geliiii,takut,meloya semua adaa tau...

aNiS tHe BumbleBee said...

juliet~haa,pandai pun ko buat hubungkait antara senduk dgn biawak tu.ahahaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

abah izz~huuu!!!geliiiii!! oooo..depa makan kah?buat masak merah mkn dgn nasik tomato ley?keh3x!

aNiS tHe BumbleBee said...

kak yati~tu laa kak.sini biawak semua spesis besar.masuk dlm national geography aritu.seb baik bukan jenis komodo.huuuu...seram!

kekeke...kelainan laa skit kan doorgift kali ni..insipirasi seorang surirumah..hahaha!

ainiayu said...

huhuhu...akk dh biasa jumpa biawak camtu...masa duk umah estate dulu hari2 dia buat lintas hormat kt belakang umah akk....mula mmg gerun...lama2 dh tk heran...blh ligan ngan kayu dh...kekeke...

p/s:senduk tu lawa...tk juai ke?...kekekeke

aNiS tHe BumbleBee said...

kak aini~anis mmg elegik laa dgn menatang2 ni..cicak pon geli.ini kan pulak moyang cicak.pengsan!!


p/s:awat,nak beli ka??hahaa!

ainiayu said...

hahaha...klu anis nk juai leh gak....polish ngan minyak nyoq pastu gantung....bg ada bau sri lanka skit...kekekeke...klu hangin kus2 tgh melanda leh gak wat ketuk org...:P.....

p/s...klu dpt pree lg la beshhhhh.....:P

aNiS tHe BumbleBee said...

kak aini~hahaha! betoi2...


p/s:insyallah...nnti anis beli senduk byk2 wak balik msia.(kalo kastam tnya saipa wak balik senduk,kak mai tolong bgtau kt pakcik kastam wokey?) kekekeke!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...