Monday, November 15, 2010

DaLaM AiR TerpaNdaNg WaJah..(xtau nk letak tajuk apa??)

Ni haa..nak cerita pasal semalam..Semalam Speckybee keje gak.Tp pegi opis lambat skit.Pestu dia ada appointment dgn kilang buat pintu.So, dia ajak la aku pegi teman dia, boleh pegi jalan2 skali. Standardlaa kan..jadi bini engineer, pegi kilang pintu, kilang simen, kilang batu, kilang cat. Dari aku kena tercongok kt rumah, baik aku ikut.Boleh gak jalan2.

Dah pegi kilang pintu tu, Speckybee ajak pegi Hikkaduwa. Lepak2 tepi laut. Berlakon kengkonon we all ni tourist.Koh3x! Jalan2 kt kedai2 tepi jalan tu. Hikkaduwa ni kira antara hotspot la kt Sri Lanka ni.Mat Salleh bersepah2.Belah2 selatan tmpat ktorg ni, mmg tempat perlancongan laut.Bertahun duduk sini, ni la baru sekali aku berenti kt Hikkaduwa ni.Selama ni lalu2 je pegi Colombo.Tak sempat singgah. So, jalan2 kt kedai2 tu, cari benda2 unik berkenaan Sri Lanka.Saja nk buat collection.Singgah kedai painting. Aku mmg suka tgk painting2 ni.


Punyalah pegi Colombo nk beli lukisan,padahal kt sini ada lagi lawa + murah2.


Ni ha,pakcik kedai ni tunjuk kt ktorg, anak dia yg lukis sume tu.Anak dia masuk paper la pasal lukisan2 tu..


Pestu singgah kt satu kedai warga tua ni..kesian...So,ktorg beli la siput2 yg ada tulis Sri Lanka tu..lawa gak.boleh letak buat display nnti kt umah di Malaysia.


Ni permandangan dari atas jalan je aku ambik.


Kalo kt Malaysia, kedai kopi ada laa kan. Kt sini, kedai teh.Sepanjang2 jalan ni memang ada..Minum lah teh sampai kembung.


Uyin suka bg rosak gamba! Ish!!


Bapak dan anak.Uyin punya stail posing dh mcm anak dara plak aku tgk.


Cubaan guna secondary camera dari henpon.


Oh,my Gucci!! Bila aku pakai topi ni teringat cerita 'Pisau Cukur' tu!


Menyaksikan matahari terbenam...Hoi, balik umah hoi. Nk masuk Maghrib dah ni!!

Tu laa kesahnya hujung minggu ktorg..Konon2 pegi bercuti laa kan..Bercuti 2jam.Jadi laa kan.


Oleh kerana aku letak tajuk camtu kt atas,maka aku letak la gak video lagu ni.Dalam byk2 citer P.Ramlee, aku suka cita Masam2 Manis.Ada member ckp muka aku cam heroin cita tu.wawawa!!! Jadi laaa kan...Nk jadi muka Lisa Surihani tak dapaaattt laaaa...Dapat cam muka heroin cita P.Ramlee ni pon kira okey laaaa.Kah3x!!!



p/s:Lagu ni pon aku tuju kt Encik Speckybee gak.Pasal balik dari jumpa org kilang pintu tu, dia naik angin.Pasal org kilang pintu tu bangang.Pestu, balik umah, install game yg dia donlod berpuluh gig pon, xdapat.Hahahahaa! Hai, Cik Abang yg hensem mcm gajah, jangan marah2, besok muka jadi muka naga baru tahu! Lalalalalalaa~

21 comments:

ezzati said...

ohhh my prada..klas ko pkai topi..hehehe..syok jalan2.. :)

Mario said...

oooo....best jgk ek duk sana...

sahromnasrudin said...

salam..anis..uyin memang pandai gune lambang 1 malaysia hehehehe

makdara TERdiva said...

apsal sume org citer laut ni..huuhhhh..jelesssss :P

yaniebest said...

betul la along..tiap kali tgk cita masam manis tu mesti ingat along..muka sebijik mcm heroin dia tu..lama dh nak habaq kt along tp lupa..hehhe

cik_ah82 said...

eh anis, masa tsunami dulu, dh ada kat sri lanka lom?affect tak?

izyanty collection said...

Sesuai sgat pakai topi tu...baru arr cam mood melancong walaupun sat je...kenangan tu heheheh

AngahSayang2314 said...

hahaha.... memang kelakar bila angha baca last sekali tue.. tapi kan.. ada la.. cikit muka macam heroin dalam cita masam2 manis hehehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kelasssss ko..

kena buat gaya close-up lagi tu..

aNiS tHe BumbleBee said...

zati~ahahaha!topi tu,kalo bas laju2 lalu,abis terbang.marah tul aku kt bas tu.

aNiS tHe BumbleBee said...

mario~bestttt...aku tunggu ko dtg je laa rio...bila nk dtg niiii??

aNiS tHe BumbleBee said...

sahrom~aku rasa dia buat lambang 1 sri lanka laaa..pasal dia org sri lanka.hahahaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

MDT~musim2 hanimun kot kak time ni....ngeeeeheheee!!

aNiS tHe BumbleBee said...

yanie~wahahaha!kalo along baru bgn tido,dgn rambut kembang2 tu,lagi sejibik weehh!

aNiS tHe BumbleBee said...

cik_ah~masa tsunami,kami xmai lagi..tp masa kami smpai tu,teruk gak la keadaan sini..dorang ni baru nk start bangun balik.hehe!

aNiS tHe BumbleBee said...

izyanty~saja gatal2.nk berlakon jadi tourist..nk menyelami perasaan tourist kan..ekekke!

aNiS tHe BumbleBee said...

angah~hahahaha!jadi laa kan..kira kalo anis hidup zaman P.Ramlee,mesti P.Ramlee panggil berlakon filem.wohoho!

aNiS tHe BumbleBee said...

azrina~haha!kalo close up kang,abis laa semua org tau muka aku cam sharipah hanim heroin masam2 manis tu..glamer pulak kanggg...koh3x!!!

Lina Rahim said...

baru2 ni balik KL, baca majalah Air Asia..ada la travelog 27 budak UTM architecture datang melawat Sri Lanka utk melihat seni binaan. banyak la tempat diorang lawat, yang paling banyak disebut Pallindruwam (entah macamana bunyinya, lupa..) dan banyak lagi la..termasuk la Galle Fort..tak la jakun sangat sebab da tengok gambar kat blog Anis..hehhe

<----henchik ikang said...

ehem2..tuk kitorg xdek adiah ker??hoho

|| NaFiRaa || said...

wahhhh.. sonoknye!!! jadik laaa.. 2 jam pon kira jenjalan jugak!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...