Friday, December 3, 2010

Low Profile

Lama jugak aku menyepi. Seminggu ade kot? Ngehehe! Ada la projek mega yg aku tgh buat.(mega kepalahotakkau). So, entry ni aku xde nk cerita apa sgt. Just nk cerita pasal sikap low profile yg xberapa nak low dan cool. Hahaha!


Pernah tak jumpa org yg buat2 low profile, tapi padahal niat dlm hati nk suruh org kagum kt dia? Kisah ni berlaku la kt Speckybee..5-6 tahun yg lepas.. Time tu aku keje kt Shah Alam. Speckybee tgh buat master. So,pagi dia buat part time kt hotel Bluewave Shah Alam. Petang pegi kelas.(aku malas nk sambung master lagi time tu, pasal gatal nk kawen.wawwawa!)

So, Speckybee pagi2 akan pegi Bluewave dgn sorang lagi member dia (master gak). Then ada laa jumpa sorang mamat ni. Keje part time jugak. Ko tau je lah. Keje part time hotel. Ade time rehat, dorang lepak2, sembang2.

Mamat low profile: Beb, korang jgn bagi tau sesapa ni tau??? Aku segan laa kan nk bgtau...pasal aku ni jenis yg low profile...

Speckybee: Ha, apedia?

Mamat low profile: Aku ni sebenarnya student U. Tgh buat diploma kt Unisel. Tapi aku seganla nk bagi tau korang sblm ni. Takut2 korang segan dgn aku ke ape kan...Kan aku dh bgtau tadi, aku ni jenis yg low profile. Malas nk kecoh2.

Speckybee & kawan Speckybee: (dalamhati) Kimak laaaa!! Low profile pale lutut ko? Ko ingat ktorg ni budak kampung yg fail SPM pestu dtg Shah Alam semata2 nk keje cuci jamban ke??? Takat buat diploma kt Unisel pon ko menggelabah nk bagi org tabik kt ko.


Kawan Speckybee: (kt belakang hotel,lepas mamat low profile blah) Hang rasa kita patut terajang budak tu smpai keluar tali pusat dia tak?????

Speckybee: Hahahaaa! Kalau kita sumbat kepala dia dlm lubang jamban pon sedap jugak.Baru hilang skit 'low profile' hamjadah dia tu!'


So, please laaaaaa....please laaaaa...agak2 laa nk low profile ponnnnn!!!

24 comments:

liyana said...

hahaha... shian die... dip je punnn... dgree pn org x bape nk pndg la ni kan.. hermmm...

Kancilbiru said...

tu dia.....dia cewi la tu weh...ekeke

AngahSayang2314 said...

ermmm sekarang nie macam2 da... ermm baru macam tue pun nak kecohh

|| NaFiRaa || said...

hakhakhak.. kalo jumpe orang macam tuh memang rasa nak pelangkung jek kan~ x hagak2!!

EJAN MAPET said...

aku ade kete lancer jer!! ko jgn bg tau sape2 tau..aku low profile ni...hak..hak..hak..

Atiqah said...

hek elehh..hehehe

julietchun said...

memang ramai org pesen low profile gitu, :D

Lina Rahim said...

low profile hape..rasanya kat kampung dia tu, dia sorang masuk U buat diploma, yang lain kerja kilang..hahha..tu yang perasan nak mampus tu..

batman said...

hahahaha :D

aNiS tHe BumbleBee said...

liyana~entah.dia diploma dlm bidang angkasawan kaji alien kot..tu yg merak semacamm jee..

aNiS tHe BumbleBee said...

KB~tu laa kot..cewi..baru smpai shah alam..buat dip.huekekek!

aNiS tHe BumbleBee said...

angah~tulaa...tu baru tgh buat dip.tah grad ke tidak tah.

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~kalau ckp dgn pompuan,sah kena kasut high heel dah atas kepala tuh.

aNiS tHe BumbleBee said...

ejan~tu la kan..ko ade lancer,aku ada hummer,low profile sudeyyy...kah3x!!

aNiS tHe BumbleBee said...

tiqah~hok oloh betui kannn...

aNiS tHe BumbleBee said...

juliet~tu arr...nak2 dunia akhir zaman ni kan..

aNiS tHe BumbleBee said...

lina~tu laaa...kesian kampung dia...ada yg dpt masuk U pon,pangai cenggitu.isk!

aNiS tHe BumbleBee said...

batman~ gelak..gelak...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

aku rasa budak tu belum jumpa tanah lagi..

aNiS tHe BumbleBee said...

azrina~hahahaha! tgh berenang lagi tu...bulu ketiak pun lom tumbuh abes..haishh!

Arena said...

Tolonglah kelakar nak mampus.hahahah

Apit said...

Hang rasa kita patut terajang budak tu smpai keluar tali pusat dia tak?????<----ak rasa patut sbb dia low profile sgt...haha

aNiS tHe BumbleBee said...

arena~ tau xpeee...aku nk cadang mamat tu masuk raja lawak.haha!

aNiS tHe BumbleBee said...

apit~ haha! bajet laa kan...nk jugak aku tgk apa jadi kt dia skang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...