Friday, December 31, 2010

HaTi BeRaSa KeMBaNG KeMBunG!


Lepas nasi, laksa lah pulak...yeah!

Woh, ada 3 benda gigil nak cerita. Slow..slow..nanti tersedak.

GIGIL NO.1
So, perkara pertama. Alhamdulillah, kunjungan duta Malaysia, Datuk Rosli dan Datin Mariana ke rumah kami telah berjalan dengan lancarnya. Speckybee balik rehat lunch, prepare laksa, sebab direquest.hehehe! Oleh kerana para tetamu sampai pun agak lewat, kira2 pukul 4 petang, aku fikir2, better aku prepare nasi juga sebab takut2 tetamu belum makan apa2 lagi time lunch tu. So, aku buatlah nasi tomato, ayam masak merah, dalca, coslow (coslow sgt menyakitkan hati sbb 2 0rg helper aku telah berjaya menjahanamkannya.lunyai segala kobis & carrot tu.time kasih, bahalol.)

Takdelah aku nak snap gambar byk2, sebab aku gugup campo segan.Wakakaka! Tak sangkalah pula org besar nak datang ke teratak buruk kami ni.. Memang rumah aku sesimple yg mungkin pun.Lebih kurang rumah bujang sajork. Barang pun lebih kurang. Pasal pikir2, nak balik Malaysia besok, mmg nk bawak beg baju je.Tak dehal nak usung pakai kontena. Dah sampai malaysia besok, satu hal pulak nk usung bawak balik kedah pulak dah. Kes naya. Maka, sebab itulah brg2 umah aku seminimum yg mungkin.muehehehe!

And, thanks pada sahabat2 yang sudi mendoakan aku. Selamat lah sudah tetamu yg dinanti. Besar hati kami sekeluarga. Bolehlah nak 'up' skit kt org2 kampung yg mulut laser kutuk aku tak reti masak tu.At least aku da pernah masak dah kt duta. Ko ade? Wawawawa!

GIGIL NO.2
Aku kan tengah tunggu mcmana keadaan baby aku. So,semalam, aku pegi check up baby. 7weeks already. Syukur...dah nampak jantung berdegup2 dag dig dug dah..Syomelll laa sangat, kecit cenonet dalam perut aku. Tapi aku punya alah tak hengat2. Lembik aku tiap2 hari. Apapun, tenang skit hati aku, bila dah nampak jantung baby tu. Maknanya harapan tu cerah.Tunggu lagi 7bulan...waaaaaahhh!!! Tak sabarnyaaaaa!!

GIGIL NO.3


Piala Suuuuuuuuuzuuukii AFF 2010!! Aku manusia yang tak ambek tau pasal bola ni pun, tetiba bersemangat waja, marah Uyin tengok citer kartun dia. Pukul 5 petang aku dah siap tunggu depan TV channel Star Sport semata2 nk tgk Malaysia vs.Indon. 45minit pertama, punyalaaaaa sakit perut. Anak dalam perut aku pon sebok nk menendang bola.Haihh!! Tapi, gol keeper adalah superb.Tiba2 dapat idea nak letak nama FAHMI kalo baby ni boy.Wahahahaaha!! Yg aku tak paham, apehal si player indon tu pulak yg jadi pemain pilihan tah. Xpelaaaa...jaga hati. Kang mengamuk pulak kannnn.. Piramabuk!

p/s: Kanda, besok kanda jangan lupa print gamba Fahmi tu ye.Dinda nk tampal kt dinding umah.Mana tau, besok2 anak kuar muka jepun hensem cam Fahmi tu ke kan...huekekeke!!!

37 comments:

mar said...

goal keeper malaysia terbaekk!!
cayalah khairul fahmi =)

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Gigil tahap gaban ko ek..

Aku tak tengok pun bola tu tadi. Terlelap dari kul 8.30 malam. La ni tak leh nak pejam mata nih..

Aku suka tengok si Fahmi ni masa lwn ngan Vietnam hari tu..

MrsYusofhussain said...

ee betul la..aku pun dah jatuh ati ngan fahmi ni...sket nye cool, dh la muka encem....ishhh nape la aku dh kawen...muahahahahha

bubblesphoto said...

congrat anis...

please like fb khairul fahmi...kah2, sempat promote

ejan sara said...

congrate sb gigil2 pn masak menjadi...
congrate lg bb dh berdegup2...
fahmi 2 sgt ganteng + cool..jatuh cinta!!! kne laser pn leh menangkis bola ngn jayanyer!!!

|| NaFiRaa || said...

tahniah~ berjaya masak dengan jayanye!! bersemangat masing2 makan.. sedap sungguh lah tu..

tahniah lagi skali.. moga kali nih berjalan lancar yer.. sama2 lah kita bersaing tahun depan.. due bulan bape nih??

penjaga gol kita memang terbaikkkk!! banyak menyelamatkan gol malaysia!! memula ai pon ingat cina..skali melayu~ muka 1 malaysia tuh~

cik_ah82 said...

hahaah..anis, samala ngan kami pun..cea, siap berangan 'eh2, kalo la anak dlm perut ni laki, nak la letak nama fahmi'..padahal sebelum ni xpandang langsungZ!kiki

btw, tahniah ko dh masak tuk duta..aku ada?tarakkkkk..hahaah

aNiS tHe BumbleBee said...

mar~kannn...best!best!

aNiS tHe BumbleBee said...

reen~punya awal ko tido.isk..isk..aku yg semalam skit punya alah,tgk je muka fahmi,dan2 tu cargas.kekekeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

lia~hahaha!miang ko.nak kene lempang dgn awek dia?kakakakaa!

aNiS tHe BumbleBee said...

bublephoto~maceh...waaa!!nk like,tp ada 4-5 fb dia.yg mana 1 pun entah?

aNiS tHe BumbleBee said...

ejan~time kacih...ayoo..suma dah jatuh centa kt dia.nanges awek dia nanti.hihi..

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~sedap tu,tak la sgt kot.maybe sbb lapar..sini xde tmpat sgt nk mkn2..hehe..

hihi..due bulan 8,insyallah..wah,nnti 2-2 anak kita masuk skolah sama tahun laa ye..?

suka tgk dia sbb time worldcup dulu2 suka tgk player japan.aura gitu.ekekeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

cik ah~wawawawa...tu laa..ktorg mmg dok cari2 nama start F plak,kalau lelaki.alih2,si fahmi meletup2 ujung2 tahun 2010 ni..boleyla dijadikan pilihan..huakakaka!

halah,cik ah,ko dah terel masak,tak masak kt duta pon,mmg dah terel.aku yg chewi skit sbb aku mmg agak bengong kalo bab memasak ni.huekekeke!

Lina Rahim said...

malangnya Fahmi sudah ada yang punya, blog GF dia jariruncing.blogspot.com..nasib baik la aku dah kawen, nak like FB dia pun takut dengan laki aku

Lina Rahim said...

eh bukan, ni ha http://jejariruncing.blogspot.com/


silap, silap.

aNiS tHe BumbleBee said...

lina~maceh..maceh..hahahaa...aku dah lama dh tgk.dulu2 pernah lepak kt blog awek dia..tu pasal aku tak lebih2.wawawa! aku ckp nk letak nama anak second ni,fahmi pon laki aku buat muka kembong weh.belum lg ckp nk hai2 kt dia.huahuahua..duh!

ainiayu said...

hahaha...tahniah sbb misi berjaya....jgn jd cam akk dah le....masa duk sabah terer masak sbb payah nk jumpa makanan yg sesuai selera kitaorg...tp bila dh duk sini nk mkn apa beli je....kekeke...;p

p/s...nnt sat nk bygkan...muka anis campoq fuad leh dpt iras2 jepun dak...kekeke

aNiS tHe BumbleBee said...

kak aini~kih3x!!harus laa kak..kalo anis duduk malaysia,kem salam laaa nk masak.pi pasar malam laa jawabnya..wawwa!

p/s:insyallah ada harapan dpt muka jepun..ni dari awai dok tgk gambar fahmi lagi ni..hahahhaha!!

miss said...

BEST TGK BOLA SEMLM...SAMPAI TERTIDO AKU...KEH..KEH...KEH...TP PALING BEST DPT TGK FAHMI....HUHUHUUH....CAM JEPUN KAN...;)

kuyie said...

Mak aih...memang Fenomena Fahmi melanda warga Malaysia skang nih.....hahahaaa~

Fakhrati Aziz said...

k.anis...fahmi???best2...fahmi,fuaad,faezah,fakhrati,farhaini,fauzan,farah,fadzlina,fadzilatulaian....wuyooo...kombinasi F yg menarik....tp,,,,klu p'puan????fakhrati pn sedap...hahaha

aNiS tHe BumbleBee said...

as~hg boleh tido lagi tgk bola tu.aku punyalaa sakit jantung.fahmi,tang gigi taring tu sgt comelllll..woh!

aNiS tHe BumbleBee said...

kuyie~hahaha!yg kt sri lanka ni pon terkena tempias fahmi.rock!!

aNiS tHe BumbleBee said...

tie~huahuahua!dulu2 dah janji dh dgn abangmu,kalo pompuan, N, kalo laki F.doa2la kali ni laki.baru balance cucu tok pidah.kekekeke!

AngahSayang2314 said...

hahahaa hari nie ramai yg buat kisah dia.. termasuklah angah gakkkk up traficcccc hehehehee

sahromnasrudin said...

cayalah..insyaAllah bakal anak hang nnti pasti jadi mcm fahmi atau safee kan.....tahniah ya...
p/s: sori aku pun dh lame tak ke cini huhuhuh

Yati said...

Anis,
tahniah... dalam morning (night and all day lagi sesuai kot) sickness pun, boleh lagi masak untuk duta.
Sila la print dan tampal wajah yang hensem-hensem dan lawa-lawa satu rumah. Bagus untuk baby.

hasni.hasnan said...

ak da like page khairul fahmi kt fbook ak..
mohh lerrr...

wehhhh..ak xjmpe crik menet ke bape sluar dier tanggalll tuuu...

aiiiiissshhhh~

aS_c0mei said...

aaa...pregnant??tahniaaahhhhh!!=)

- GC - said...

ekekeke... fahmi tu so hensemmmm... sampai jeles si laki sebab bini dok puji fahmi yg muka macam pelakon korea ni.. hahahaha

aNiS tHe BumbleBee said...

angah~haah..ramai buat cite pasal dia kan...:D

aNiS tHe BumbleBee said...

sahrom~kekeke..kalo laki..kalo pompuan..aku xtau laaa...

aNiS tHe BumbleBee said...

kak yati~maceh...tulah kak..tp environment kt luar rumah laa pulak yg hanco..huekekeke!!

aNiS tHe BumbleBee said...

annie~hahaha!ko tak abis2 cari suar org tanggal.org cari suar ko tanggal baru ko tau!buahahaha!!

aNiS tHe BumbleBee said...

as_comei~macehhhhh!

aNiS tHe BumbleBee said...

GC~kekekeke...standed..kalo xdak jeles,tak hot plak rumah tangga ye dak??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...