Thursday, December 23, 2010

Nak JaDi Emak Kena JaDi SerBa BoLeh

Aku minta maaf banyak2 kt semua. Skang ni tak berapa nk sempat blogwalking mcm dulu2. Si Uyin ni cuti semester. Memang 24jam kena hadap dia je lah kejenya.Tambah2 pulak, anak dalam perut aku ni mungkin bukan peminat gajet. Asal aku pandang monitor je meloya. Asal aku pasang i pod, berpinau2 kepala.

Dah cuti semester ni, ingat nk hantar Si Uyin pegi swimming class, tp dah start pulak musim hujan balik.Maka berkuntau laa kami 2beranak pagi petang siang malam. Skang ni dtg pulak perangai stail hangkut tilam duduk depan tv.Dah sebab sofa rumah aku tu tak layak dipanggil sofa, melainkan dengan nama pangkin semata2. Sakit badan.Dengan adanya tilam depan tv, maka segala aktiviti bolehlah dijalankan di depan tv saja.Malas aku nk bergerak2 dah.

Bila budak kecik ni kt rumah, maka terpaksalah aku bertukar2 watak. Kejap jadi naga berapi, kejap jadi cikgu tadika ajar nyanyi, kejap jadi ustazah ajar Iqra, kejap jadi cikgu lukisan.Meh, aku nk tunjuk hasil lukisan NURIN HANNANI, 3TAHUN.


Muka sgt tekun. Mengalahkan muka mak dia time buat calculus.

Ibu, come I show you!

This is...TIGER!!


oo...okeylaa...ada stripes2 tu kan..
This is...CAR!!


mm...not bad jugak laa..ada laa rupa tu..

This is COW!!


erk?? aa,xpe,anggaplah lembu tu buat persenyawaan dengan lipan..

This is BIRD!!


Gemoknye burung ko.Tu sayap kecik je tu.larat ke dia nk terbang?

This is DINOSAUR!!


oo...anggap je lah dinosaur tu bergerak dengan cara mengapungkan diri dlm air..

Okey Ibu, you try.

Aku dengan konfidennya pon mulalah melukis. Ini hasil lukisan NOORHANIS TANIUS, 28 tahun.


Ibu, what is this??

Ni, aa...err..err..COW lepas tu dia kawen dengan GOAT...jadilah baby dia cenggini...

Damn mannn!!! Dammnnn!!! Asal dulu aku tak belajar betul2 time kelas lukisan??Buat malu kt anak sendiri aje! Cis!!

27 comments:

eRiNsZ said...

haha anis okey la tu untuk lukisan ko... ak bg C+ hehhee

liyana said...

haha.. kelaka la kak.. comel je lukisan sume. :D
uyin kidal eh? sama la kita.. hehehe

|| NaFiRaa || said...

muahahahaha... belasah saja.. janji lepas lukis..kena buat muka konfiden.. kalo dia tanya nape cam tu ..nape cam nih.. jawab dengan konfiden k~ janji LOGIK! muahahahaha..

jadik mama nih memang kena kreatip kan~ kikiki

bubblesphoto said...

hahaha...

comel je drawing c uyin tu..

tp yg mama uyin tu..i pon confius cow ke kambing..

ade la kwn u kt rumah while uyin cuti ni..

Tijah said...

alaa...cow ker? kita ingatkan lipas. kihkihkih

- GC - said...

cow apa muka tiga segi??? burukkkk... haha..

ainiayu said...

kahkahkah....sakit pewot akk gelak....sori la sbb gelakkan korang....tp siyes mmg lawak......tu la...dulu masa cikgu ajor tknk ikut...kan dh jadik lembu+kambing(lembing????) yg muke 3 segi....kekekeke

julietchun said...

aku sedang tekun mentafsir tang mana buleh dipanggil cow :P

The Sharkox said...

KAHAKAHALKAHAKAH...

uyin sungguh artistik..hanaya oang artistik je boleh lukis benda yang prang tak paham..hanya dia yang paham


mak uyin lukis kambing udah mcam kucing pun ada..hahaha

The Sharkox said...

Sori, komen diatas banyak typo

KAHAKAHALKAHAKAH...

uyin sungguh artistik..hanya orang artistik je boleh lukis benda yang orang lain tak paham..hanya dia yang paham


mak uyin lukis kambing udah mcam kucing pun ada..hahaha

Chik Att said...

hahahah ... cow ... udah rupa lipan resaksa ....

Apit said...

burok gila...x pnah g ak tgk lembu cmtu...area mana pny lembu ni..hek3...

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

itu lumbu, sri lanka mari ka?
mesia punya tarak itu macam wooo..

hahaha...

aNiS tHe BumbleBee said...

erinz~ C+ tu kira lulus laa gak kan...hahaha!!

aNiS tHe BumbleBee said...

liyana~haah..kidal..besok2 boleh jadi Yin Kidal pulak.kakaka!

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~haruss...pening kepala mcmana nak explain satu2 tu.kena byk belaja lagi neh.kekeeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

bublesphoto~tulaa ko xtau..tu binatang futuristik tu...ekekekeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

kak tij~lipas kak?sampai ati ko kak...hahahahaa!!

aNiS tHe BumbleBee said...

GC~ cow model...diet maa..tu pasal muka 3segi.haha!

aNiS tHe BumbleBee said...

kak aini~gelak kt org noo?? nk buat camna..last kelas lukisan pon darjah 6 dulu..time tu kan bz nk UPSR.hahahahaa!!

aNiS tHe BumbleBee said...

juliet~tulah..skali aku pandang,cam rupa setan pon ade gak.cuma xletak lembing cabang 3 tu je.hahahaa!!

aNiS tHe BumbleBee said...

sharkoax~kekeke! mungkin sbb aku byk pengaruh dari kucing hagaknya.tu pasal lembu pon jadi rupa kucing.

aNiS tHe BumbleBee said...

chik att~ lipas rasaksa?hahahaa!mcm2 laa korang ni.kira lukisan aku boleh ditafsir dari pelbagai sudut laa kan..3D ke 4D ke,belasah!

aNiS tHe BumbleBee said...

apit~ko kutuk aku ye apit? ko nk kene sepit?

aNiS tHe BumbleBee said...

reen~hahaha! mungkin aku dpt inspirasi dari perangai org sini yg suka melintas jalan sebijik cam lembu.hahaha!

AngahSayang2314 said...

anis ok la tue ada gak rupa lembu hahaha...... tapi tang mukanya segi tiga da...

aNiS tHe BumbleBee said...

angah~kkeke..xpelaa..nk buat camne..lembu tu buat plastik sejeri.hhaaha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...