Friday, December 24, 2010

Tak LaMa Lagi aku Akan BergeLar Doktor...

Tahun depan, semua kawan2 buleh panggil aku Dr. Noorhanis hokey? Sebab aku nak apply PhD kt The Open International University for Complementary Medicines, Colombo.

Nak tengok rupa bakal universiti aku nanti? Tu ha kt bawah tu. Nk tengok lagi gamba lagi besar, pegi kt website universiti tu.Nah, klik sini.



Pale bapak ko lah!! Ni dewan je laaa baghal...!! Tempat kalau ada apa2 event kt Sri Lanka ni, mmg la buat kt sini. Ni bukan bangunan universiti!! Padanla ramai sgt yg claim ada title Doktor kt Malaysia pestu jual air la, hape laaa, tapi bangang tahap lembu. Rupanya PhD pun beli je. Letak nama universiti kt Sri Lanka ni haa...padahal Uni tu tak wujud pun.

Lepas aku baca blog aidid muaddib pasal air ECPI bersepai tu, terus aku ketawa terbahak2. Mangkuk2 hayun MLM ni rupanya pakai Dr. kt depan tu dari uni ni. Pegi tengok website Uni tu, ada ke pegi tempek gamba dewan ni? Mana gambar bangunan universiti tu woi?

Aku dah pernah cerita pasal bangunan BMICH ni bulan disember tahun 2009. Yang aku pegi International Bazar kt situ. Ni entry nye.

So,aku ingat, besok jugak aku nk apply uni ni. Dari aku duduk saja2 bergolek dgn Si Uyin, ada jugak aku title Dr. kt depan. Besok2 kalau balik kampung, org tanya aku keje apa, boleh aku kembangkan idong besar tong gas bgtau aku keje doktor. Jual air jamban.Voleyy??



Slamberrrrr dol pakcik ni..Muka rilex je temberang org.Sebut "ada" pon jadi "ale". ale otak ko lah!

Latar belakang Pengasas ECPI

Perubatan Elektonik telah diilhamkan Allah melalui Emeritus Prof. Sir Hj. Amir Hamzah. Anak kelahiran Semabok, Melaka ini telah menerima berbagai anugerah sebagai pengiktirafan terhadap perubatan yang diasaskan oleh beliau. BERKELULUSAN MD Hom (Colombo), MD Hom (London),PHD (Colombo) dan Doctorate in Science (Colombo). Telah menerima pelbagai anugerah diantaranya ialah 'Knight Commander' dari The Open International University, Colombo, Professor dari The Open International University, Colombo, Hwang Ti Award dari The Open International University, Colombo, Zoroastrian Fellowship Award, dilantik sebagai Personal Physician kepada First Lady of Sudan.

-----amboih boih...Halah, kalau takat Sir tu, semua foreigner org local panggil Sir.Aku dorang panggil Madam. Apa dehal??Lepas ni, aku laki bini nk taruk Sir dgn Madam la kt depan.hahaha!! PHD kt Colombo, Doctotrate kt Colombo..Lama jugak laa ye ko tinggal kt Colombo? Tinggal kt Colombo berapa pakcik? Dah bape set pinggan mangkuk noritake kumpol?Ada masa nnti, datang laa lepak2 kt Colombo. Tengok tempat stadi pakcik dulu2..Boleh kita lepak2 kt ODEL skali. Saya ingat nk menipu jugak org2 kt Sri Lanka ni bab air tu. Cepat sikit saya ni kaya! Choiiii!!!!!

p/s: Thanks to aidid sebab membongkar semua ni. Aku ada sorang kawan, yg tengah menggigil menanggung hutang beratus ribu akibat MLM. shit man!!

37 comments:

sahromnasrudin said...

mmg bersepai air tue...apa la ada pd doktor..doktor sekarang ramai yg menipu...baik sekolah mondok cam aku je huhuhuhuhu

Chik Att said...

CA nak gak jadi doktor ...... leh meniaga air gak....
Niaga ABC tak laku .... musim hujan

liyana said...

nk jadi doctor jgk la cmni.. :D

izyanty collection said...

salamber je mnipu org p.cik ni kan..yg fazli tu pun beli gak kan

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

cett..

nyaris2 nak beli air bersepai tu !

Atiqah said...

huishhh...sy yg bru nk ambik master ni pon rse nk pecah kepala fkr nk study elok2 bg ijazah berkualiti..sesedap je dorg menipu beli PhD..sy nk msuk Uni ni pon smpai gugur rmbut fkr duit..sesedap hati dorg je pkai title Dr then tipu org kg...

Lizzie Yasmin said...

yeke.. dorang nie tipu.. cis.. aku baru tahu... tapi nasib baik aku tak perabih duit beli air tue... minum air zam zam sudah...

Tijah said...

kahkahkahhhh. so ko nak cocok aku? takpe la aku cocok diri sindri je. aku addicted jugak baca blog aidid tu. suka betul. etlis org kita ni bukak mata besar2 sket kan?

The Sharkox said...

dewan perbandaran colombo ke tu? haha..

AngahSayang2314 said...

alamakkkk rupernyerrrr dia tipuuuu baru angah tahuuuu...

|| NaFiRaa || said...

errkkk.. biar betol neh!!!! maknanye.. air ACPI tu pon tipu lah!!! nasib baik ler x pernah nak beli air tuh~ isk3.. nape lah sanggup nak tipu bangsa sendirik!!

- GC - said...

macam taikkk.. org kampung ramai dok beli ni.. ritu balik kg, tgk ada botoi ECPI nih.. nak kena balik habaq kat depa di rumah ni..

- GC - said...

lupa nk tulis td, nak jadi dokter gakkkkk...

ainiayu said...

anis....belikan akk phd tu...akk pn nk title dokter gak....org asyik pandang kita cam hape je maklum la housewfe....pasni leh belagak ngan title dokter tu....;p

aduyaiiii....jual ayaq pn nk tipu ke??....sib baik tk penah beli...

aNiS tHe BumbleBee said...

sahrom~aku rasa,pakcik ni skolah pondok pon tak lepas.

aNiS tHe BumbleBee said...

CA~ haah..tadah je air paip kt belakang umah,pestu jual kan.hahaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

liyana~ jom ramai2 dtg sri lanka.kita pakat jadi doktor.wakakaka!

aNiS tHe BumbleBee said...

izyanti~tu laa..munafik betul.rilex jaa muka tu.yg fazly tu pon xtau laa.tp dia mengaku.

aNiS tHe BumbleBee said...

reen~ko nk beli buat ape.minum je lah air masak kt umah tu..

aNiS tHe BumbleBee said...

tiqah~tau xpa..kita ni punyalaa gugur segala bulu roma kt badan pikir nk cari duit nk belajar,pikir nk exam smpai trauma2.yg dia lexxxx jeee...lempang baru tau.

aNiS tHe BumbleBee said...

lizzie~dh konfem menipu.muka xtau malu tul org tua ni.belajar malas,keje menipu je lahhh..

aNiS tHe BumbleBee said...

kak tij~kannnn...byk benda yg dia dah bongkarkan dgn bukti2 skali.puas hati baca.

aNiS tHe BumbleBee said...

the sharkoax~lebey kurang laa..ko nk buat kenduri kawen kt situ pon boleh aih...

aNiS tHe BumbleBee said...

angah~hah,angah.ko da beli air org tua tu dah ke?jangan beliiiiiii!!

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~cenggitu laa..otak sempit.nk untung je keje nya..besok anak cucu dia pon kena tipu laa skali.

aNiS tHe BumbleBee said...

GC~ha,bgtau kt semua org2 kampung kita.kita sebagai bekas pelajar uni kena bagi kesedaran kt makcik/pakcik kampung kita.jangan dok kena tipu jaa..cewah!

kalo kita ada title dokter,juai taik kambing pon org makan,toi dak?

aNiS tHe BumbleBee said...

kak aini~tu laa..xpa kak..kita ni walopon dipandang hina pasai xkeja, yg menipu ada dokter,sir ni lagilaaa bapak segala hina.tipu anak bangsa,tipu org tua.besok2 kt akhirat hg bawak laa air tu.kot2 buleh tlg dapat syafaat.

Arena said...

Keji nak mamposss.. hahahah.. hmmm nak kena ingat balik, pernah tak aku mengkayakan Dr. Sir nih..

vivavogue said...

adoilarrrr...nasiblar terkantoi dgn org melayu yg duduk colombo kannnnn....

aNiS tHe BumbleBee said...

arena~tanda2 akhir zaman ni..cenggini laa..

aNiS tHe BumbleBee said...

kak yani~tu laa tu..len kali letak la uni kt Burkina Faso ke apa kannn...

azean said...

caiiittt...patot ar rase air besepai tu mcm air jamban!!! uwwwaa..kena samak ni....

Apit said...

intake bila plak?ak nek register pkai, fees pkai duit KWSP..haha

miss said...

anis....memang mamtop blog aidid kan.....;)layannnnnnnnnnn!!!!

Kancilbiru said...

senang betul la nak jadi Dr sekarang ni..takyah la susah2 aku nk sambung degree kat utm nun...hehehe

aNiS tHe BumbleBee said...

azean~hahahaa!alah...barang yg lepas,biarje laa..nnti jgn beli dah..hihihi!

Rasmuna Mun said...

wey....aku gugel2 nama pakcik ni tup2 jumpa kat blog hang rupanya...cantekkkk....emeritus prof. sir palahotak pa ni penyebar syiah yang tegar...Allahuakhbar..aku baru tau...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...