Friday, December 17, 2010

Apa benda yg ko merapik ni

Patutnye, entry ni keluar dulu.Tapi dah aku bz dgn keja2 aku, aku post entry anniversary lah dulu.kang yg anniversary punya langsung xley pakai dah. Ramai yg tanya, aku preggy ke. Ye, aku preggy. Tapi aku xtau laa..mcmana punya preggy. Normal ataupun chemical pregnancy. (Chewah! skang dah pandai pakai ayat 'chemical pregnancy' dah) Takut la jugak jadi mcm pregnancy yg lepas tu kan. Smlm pegi scan, dah nampak..tapi kecik sgt. So,skang ni tugas aku ialah makan tak henti2.Yeahh!! I like!!! hahahaa!! Doctor suruh tunggu lagi 2-3minggu, by the time kandungan aku dah jadi 7-8 minggu, baru boleh scan cari hearbeat. Nk buat mcmana, dah keturunan kecit mecit dalam perut. Si Uyin dulu pun kuar 2.3kg je. Perut aku pun nampak je besar, tapi berkapasiti kecik, (alaaa..cam pc zaman dulu2 laa kan..rupa gedabak,tp dlm kecit je)

So, aku harap korang doa2kan lah aku...awal2 aritu mmg aku adalah morning sickness skit. Tp skang ni kurang.Makan pun lalu je...kalau mengandungkan uyin dulu, jgnkan makan nasik, periuk nasik pon aku tgk mcm nk bakar je. So,sebab tu aku mcm xnak letak harapan tinggi2 sgt untuk pregnancy kali ni. Menurut apa yg aku baca,kalau teruk morning sickness tu, maksudnya hormon tu kuat.So,xperlu risau sgt pasal baby. Tapi kalau mcm ni keadaan aku, aku berserah 50-50 je lah. Syukur juga aku pernah kena chemical pregnancy hari tu. So, aku lebih byk stadi bab2 ni.Byk benda yg aku belajar.Tunggu je lah 2-3minggu lagi.Nak pikir byk2 sgt pon, xguna jugak.

Aku nk cerita pasal minggu lepas. Aku dah pos gamba2 ni dlm FB dah pon.Dalam blog je belum.So, ini lah dia yg aku membizi nau minggu lepas...


Promo poster yg aku siapkan utk promote event ni :D

Aku bz buat video.Kira cam kenangan 2010 punya video sebagai doorgift. Benda yg aku fikir special, tapi dengan bajet yg agak rendah.Takkan la aku nk kasi senduk pulak lagi kan.Ada yg nk kena senduk kepala kang.thihi! So, inilah dia...hasil berpeluh ketiak aku selama seminggu ni....


Doorgift yg dah siap :)

Saksikanlah sedikit gambar2 malam retro tu...


The Balakssss....


The Aweksss...


Hensem pulak laki aku kalau pakai retro2 cenggini.muehhehe!


Uyin & Alesha.
(aku curik gamba ni dari FB ko, liza.Sebok aku ngambek gamba org,gamba anak sndiri lupa ambik.Huakkaka!)




Pose stail tangan lenguh...ahahaha!!


Keluarga besar kami di Sri Lanka...bila dah jadi perantau..kawan2lah sebagai keluarga.. :)




2 gambar kt atas tu, Azmi (yg tgh nyanyi) dan kak liza (pakai baju biru) adalah blog readers aku sblm dorang smpai ke Sri Lanka ni.Wah, sekarang dah jadi member aku kt sini tau!


Funky abes laa tu...ahahaha!

Ada games berpasang2an main lipat kertas.kaki sapa keluar kertas,kira out.


Dah rupa blog gay pulak blog aku bila letak gamba ni.kah3x!!!


Ni lah juara! Si Keding Speckybee & Mr.Izrin.

So,skang ni aku baru je lepas abis edit video utk malam retro lepas.Lepas ni harap2 boleh relax lah skit. Aku tanak gerak byk2 sgt,pasal takut jugak jadi mcm yg lepas.Nk lah jaga bebetul pregnancy kali ni. Tapi apa pon aku berserah je laa kan..Kalau ada, ada laa...Kalau xde, buat semula, ye tak? Koh3x!!!

BTW, Terima kasih Allah...bagi hadiah ulangtahun perkahwinan ni pada kami... :D

p/s: aku sndiri pon xpaham apa kaitan tajuk aku dgn entry ni.

17 comments:

|| NaFiRaa || said...

tahniah~ moga peknen kali nih x de masalah..

wahhhh.. hadiah anniversary paling berharga nih!!

Lina Rahim said...

Tahniah, tahniah Anis..bila pulak la turn aku ni, fed up nak berpantang2 makan ni..tak jadi2 jugak..usaha je la dulu ni..

cik_ah82 said...

tahniah!!hehe..
jaga diri k..:)

makdara TERdiva said...

yeah yeah! uyin dapat adik.. :P

tahniah dear..dont stress2..
insyaAllah ade rezki tak kemana..

bilalah turn MDT ni..eh!

abah_izz said...

tahniah..ni baru nama rejeki anak-anak..

ainiayu said...

tahniah anisss.....jaga kesihatan leklok ye...bestnyer hadiah anniversary...pandai korang plan ye....kekeke....

p/s.speckybee mmg ensem pakai lagu tu...anis pn lawa gak specially masa pakai spek besaq tu....:))

hasni.hasnan said...

babe!!
waiting 4ur gudnews!!
maybe new year surprise ke kn??

who knows??

nora said...

congratsss... :)

Atiqah said...

wah sgt cool..kali ni bkn senduk..hehe..ok pe wat cd cmtu..kreatif lg tu..

jom try jwb survey psl domestic violence di blog tiqah..

afeezz said...

salam anis : tahniah atas kepreggyan anda... hehehe ramai gak org malaysia kat sane yek...

MumMe said...

semoga proses kehamilan berjalan lancar dan selamat semuanya...sukanya mumme mencium bau baby.....

MrsYusofhussain said...

alhamdulillah..really hepi for u

julietchun said...

errr..memang asben ko hensem dgn gaya retro tu.kalo gi site dgn gaya gitu ok gak kan :D jg diri.

Oyis said...

salam perkenalan anis. baru aje menyinggah berblog-hopping. ramai ye org kita di sri lanka, meriah nmpk nya! good luck with the pregnancy :)

Cery said...

salam kenal..1st time masuk blog ni.. tahniah..jemputla baca cite pregnncy di sini http://everybodylovescery.blogspot.com/search/label/Pregnancy
thanks sudi ke blog saya

- GC - said...

uyin nampak comel. mak dgn pak dia tak koser nak puji. haha.

Azmi Sham said...

hmmm, lama tak singgah sini, tetiba terpampang la pulak muka kat sini...
thanks anis, thanks to all committee member for the beautiful night...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...