Monday, December 27, 2010

MasaK VerSi GiGiL : Duta Malaysia nk datang rumah!

Tiba-tiba dapat call semalam, Datuk duta Malaysia nk datang umah!.Padan muka aku, gelak2 kt 3 finalis masterchef australia minggu lepas, kena masak kt His Excellency General kt australia (tak ingat nama,ape entah.)

Ni turn aku pulak.Hahaha! Tak pe.Rilex..rilex..tarik napas panjang2 dulu... Aku akan masak benda yg dah biasa aku masak je lah. Tak boleh la aku gatal2 nk buat sesi eksperimen masakan. Oleh kerana dorang nk datang lunch, maka aku akan prepare nasi berserta lauk2 melayu yg bersesuaian...dan simple.ngehehe!

Tapi mood gigil tu tetap laa ada..takut meh..kang tah hapa2 plak rasa masakan aku. Korang doa2 lah kt aku. Semoga semuanya selamat.Nanti aku update lagi. Skang aku nk pegi bersilat kat dapo kejap.

Jangan lupa, doakan kt aku wehhh...!


Aku nk panggil pakcik ni rasa pun aku dah gigil. Inikan pulak duta malaysia nk dtg lunch. Awhh...!

Apapun aku berbesar hati sangat sebab org besar nak datang rumah aku.Sudi pulak nk makan masakan aku. Cayok! Cayok!

20 comments:

aida zain said...

heheee...gelaks jap..masak versi gigil yee...xleh nak bayangkan camne..anyway good luck ye,thn dpn leh masuk masterchef lak..

Anonymous said...

jgn lupa ambik gambar tau..gambar makanan tu ambik byk2 sikit..suka tgok masakan anis..sungguh menyelerakan ;)
abyQaira

|| NaFiRaa || said...

caiyok!!! buat yang terbaik k~ ai doakan dari jauh.. semoga semua berjalan lancar.. malam nanti suh ur hubby kasi hadiah k~

take care~ sian mak yong kena masak..:P

The Sharkox said...

Ni kes apa ni tetiba duta nak mai makan kat umah uyin ni??

bubblesphoto said...

dato' rosli kah??

i ade ke wedding anak perempuan die last week..


:-)

miss said...

MESTI MASAKAN HG SEDAP KAN....SLALU SGT ORG MAI MAKAN KAT UMAH HG DI SRI LANKA TU....;)

AngahSayang2314 said...

apa..... ada duta malaysia nak dtg umah anis??? kwang..kwang..kwang... macam tak caya jer....?????


p/s: sibuk sangat sampai tak sempat ke sini

liyana said...

bestnye.. cayok2 kak! amik gmbr byk2 :)

Arena said...

Yup, jangan ngade2 nak experiment bagai time nih. Buat prep siap2. Mender2 yang gerenti jadik dan sedap.. desert leh buat awal2. yeah, anis boleh!

ab@h_Izz said...

Duta tu aper yer...

- raksasa errkk...sampai gigil2..takutnyer..ki.ki.kii2,..:)

Syakuragi said...

duta je kot, bukan makhluk asing nak makan

p/s :agak lama tak singgah blog ko ni makcik..hehehe

EJAN MAPET said...

amacam??? menjadik x masakan?? go anis go !!! u kn terer ...hahahaha..

Kancilbiru said...

macam biasa...gambaq please...hahahaha...

aS_c0mei said...

phewiitt..kim salam kat duta.muahaha

aNiS tHe BumbleBee said...

aida~wuuu..kalo masuk masterchef,bukan takat gigil,terkucil2 lagi ada laa kot.hhahaa!!

aNiS tHe BumbleBee said...

aby~hihihi!anis segan la aby nk ambik gamba.masak tak tahap mana,ambik gamba je plak lebih.malu kt dato.kih3x..

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~hehe..maceh...hadiahnye adalah silalah urut satu badan.sakit2 dah badan ni ha..

aNiS tHe BumbleBee said...

sharkoax~hihihi..xtaulaa..maybe dah akhir2 ni kan...

aNiS tHe BumbleBee said...

bublesphoto~yaa!! tepat skali!!dia baru je balik colombo ni..

aNiS tHe BumbleBee said...

as~taraknyaa..dah sebab sni bukan ada tmpat sgt nk mkn pun..mmg rumah aku ja laa..dah aku seketoi pompuan kt sini.harusla kena masak.huekeke!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...