Wednesday, June 22, 2011

Tak CoMei Dah...


Saya tak berapa sihat sekarang ini...
Mata kanan saya kt sebelah bawah dalam tu, macam bengkak sikit.
Sakit jugak.
Bila bangun tido, lagi lah menjadi2.
Tambah dengan puffy lagi.
Stress kalau tgk cermin.
Saya sudah tidak comei.
Dah mcm mata Adik Cat.
Eh, Bukan ketumbit.
Saya xada masa nk mengendap sapa2 mandi.Ceh.Keji!

Telinga saya pulak,
Bila saya panas atau letih sikit,
Dia start berdengung.
Pasir berdengung betul.
Kadang2 rasa mcm tak boleh balance badan.
Kena berbaring kejap dulu.

Baby dah 8bulan.
Haih...xlama dah lagi.
Org kata, semua2 tu, pembawakan budak.
Iye ke ha?
Kalau iye, ohh..cepatlah masa berlalu.
Kadang2 saya rasa mcm org sewel dalam rumah ni.
Cakap terjerit-jerit sebab ingat org tak dengar.
Padahal telinga saya yg buzzy.

Sakit kepala, kaki & perut kejang, hari2 saya alami.
Nasib baik preggy kali ni dah ada ubat untuk heartburn.
Kalau tak, mesti lagi stress.

Tik! Tok! Tik! Tok!
Baby....duduk baik2 dalam tu ye..
Cukup je time, terus lompat kuar key?
Jangan lepak lama2 sangat dalam tu.
Emak kamu bukan ibu ayam nk mengeram kamu lama2.
Kita nk beli tiket raya ni..
Emak & Abah tak sanggup nak raya kt negara ni...
Pelisssssssss!
Okey, emak nk cuci2 mata tengok baju raya online untuk kita semua.
Kut2 mata emak ni boleh baik.
Kekekekeke!
*******


Ini ubat untuk heartburn...
Rasa oren. Sedap!
Tapi lepas minum kena buat2 tak sedap.
Takut anak dara saya minum pulak.
Jahnemmm!

32 comments:

julietchun said...

mata emak elok, poket abah pulak sakit :P

aNiS tHe BumbleBee said...

juliet~hahaha! alaa...baru cuci2 mata..bukan cuci2 poket...kekeke!

saza said...

mata camtu la comel!!hahahaha..pembawakan budak je kot tu..alaa..bestnya x lama lg baby nk melompat kuar

Yati said...

Sian Anis. Kejap je tu. Nanti baby kuor le. Sabor ya.

Qistina said...

sabor ye ibu!dah x lama lagi dah baby nak keluar..x sabarnye mummy qaira nak tgok baby baru!!(*_^)
baby girl ke boy???

CouLeur de Chiqu3 said...

hoh..xsabo nk tgk ank .k.anis melompat..huhuu

|| NaFiRaa || said...

dah 8 bulan dah?? kejap jek kan~ x lama lagi dapat org baru laaa..

take care k~

aisha mimi said...

cantek keyboard warna warni ekekeke

Chik Att said...

heatburn.... CA pun kena masa ngandungkan Aisyah dulu... huhu serba tak kena...

aNiS tHe BumbleBee said...

zati~tapi sakit woh...sampai kepala pun sakit.aku pun xsaba2 tunggu bb ni kuar...huuu...cepatlahhh....

aNiS tHe BumbleBee said...

kak yati~huk3x!dah la mak ayah jauh..sedihnyaaa...

aNiS tHe BumbleBee said...

aby~hihihi!tulah..kena sabar skit je lagi.alah,tunggu nnti dia kuar,aby tau laa..keh3x!

aNiS tHe BumbleBee said...

CDC~bahahaha!maunya betul2 dia melompat,pengsan mak dia woh!

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~tulah..rasa mcm kejap je pulak kan.fuh3x!lagi sebulan lagikkk...

aNiS tHe BumbleBee said...

mimi~hahaha!perli ka?tu copang copek kena korek dgn budak Uyin laa tu.

aNiS tHe BumbleBee said...

CA~kann..nak tido langsung xboleh.Tambah bengkak lah lagi mata ni.huk3x!

Suhana Shahril said...

hmm..truk gak ek kalo bengkak mata,tp still bole shopping online kira ok lah tu..ahaks!
Ana pun dah start x selesa, serba x kena, kencing toksah katalah,asal bangun tidur @ bangun dari duduk sure nak terkencing jer keja nya...pun dok berdoa cepat2 lah bsalin,x larat nak ulang alik buat check up

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kalo ko nak oda on9, jangan lupa oda untuk aku sekali ..



Sian pulak kat ko.. Tak pe Nis, tak lama je lagi..

Rasmuna Mun said...

sabo x brapa hr da nak pop-up heee...
comei hg tu share2 la ngan anak skali...udah2 la tu...hek3x!

Daddy Ziyyad said...

chalazion(ketumbit) lah tu..ekekekek

sapu aja antibiotic mata, chloramphenicol ointment...Insya Allah cepat surut...

aNiS tHe BumbleBee said...

ana~hahahaa!belah kanan je sakit.belah kiri boleh soping on9 lagi.kih3x!

tulah kan..adoihh..xlarat dahh..cepatla...cepatlaaa...

aNiS tHe BumbleBee said...

reen~kih3x!eleh,ko boleh soping secara live..pegi pav ke,mv..baru happening...

sian kan kt aku..nak kek red velvet ley...(buat mata mcm pussy in the boot.hahaha)

aNiS tHe BumbleBee said...

Mun~hahaha!kena share laa plakk..

aNiS tHe BumbleBee said...

DZ~hihihi!itulah..aritu masa kt malaysia,doc ckp chalazion jugak.tapi lump ni dah ada 3-4 tahun dah,tak nak hilang2.

bila dtg SL ni,doc kt sini nk buat small operation.tp sy pulak bertangguh2.nntilah bila free2 pegi check balik.(sebenarnye takut mata nnti cam citer kasim selamat.kih3x!)

eni osman said...

anis...comey lagi don't worry...jgn salah ibu mengandung...he he...XOXO...

aNiS tHe BumbleBee said...

eni~hihihi!jangan salah ibu mengandung kan..salahkan abah dia je.hahaha!

makdara TERdiva said...

bila preknen mcm2 situasi yg tak best berlaku..

pernah masa preknen yg ke 3..terpaksa amik cuti awal sbb dah x kuat nak berjalan..kepala baby dah nak turun ke tulang punggung..siksanya tuhan jer yg tau..

アヌム ちゃん said...

tekke ye..cpt2 sembuh..huhu
bestnyee dh nk beli tiket balik raya..huhu

aNiS tHe BumbleBee said...

MDT~ciannya...tulah kan..pengorbanan ibu..anis ni berdoa aje laa..cepat2 laa skit.xlarat betul dah ni..

aNiS tHe BumbleBee said...

アヌム ちゃん~ maceh..maceh..weee!we all baru je beli dah tiket smlm.yg baby punya je belum.xsaba...rindu sgt malaysia...!

Sitisifir10 said...

Anak dara kamu satu spesis dengan anak2 kami...ubat mak depa pun depa nak sapu...apakah??

aNiS tHe BumbleBee said...

kak sitisifir~kih3x!tulaaa dianyaa..nk kena berlakon la pulak dahh..haihhh..apakahh??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...