Tuesday, June 14, 2011

CheckMate!

Aku xtau lah tah mana datang minat budak Uyin ni. Dari abah dia la kot. Kalo aku,boardgame yg aku reti pun dam ular je lah.tu pon asik2 kalah. (aku syak,spekibee main tipu.benci!)

So, one day, ktorg pegi supermarket, dia terlompat2 nk beli chess set. Aku mcm..err...ibu dulu,umo 10 tahun baru kenal chess, tu pon time besdei uwan ko hadiahkan. Tp sampai dekat umo 30puluh tahun ni, baru sekali je lah jadi wakil skola. Tu pon terhegeh2 nk tulis move atas paper. Dasar ba-ngap betul.kekekeke!

Then, ibu kenal abah kamu pun, ibu xtau dia reti main chess. Sampailaa ibu dtg ke Sri Lanka,mengandungkan kamu, petang2 ibu akan main board game dgn abah.

Tp yg bestnya, tahun lepas, ada la wakil player SL dgn blagaknya ajak abah kamu main.Tak sampai 5 minit, tewas budak tu di tangan abah kamu.Budak tu tobat dah tanak main.Dan lepas2 tu barulah abah bgtau,dia masa kt skolah otai chess rupanya.Padanlah kepala otak dia bukan main ligat atur strategi mcm2 mengorat ibu & back up diri sendiri kalo dia kantoi sbb menipu ibu. Masa tu baru la ibu tau yg abah kamu mmg betul2 terel.Tiba2 ibu nampak abah kamu sangat hensem dan sexy.Eh!

Dah tu,bila budak Uyin ni nak sgt chess set tu, abah dia belikan, walopon aku rasa mcm mahal jer 900rupee tu. Tah main ke tidak tah. (padahal aku jeles,chess tu lagi mahal dari cuci muka aku.ces betul!)


Budak busuk dgn baju tido

Mlm tu abah dia ajar hafal nama2 chessmen dgn position. Pagi2 besok, dgn tak mandi,gigi pon tak gosok,sebok susun buah atas board.Aku tgk, eh, betul pulak dia susun tu.kih3x.



Speckybee ckp, lepas ni kalo ada lagi makhluk Sri Lanka yg ajak dia main, dia antar Uyin aje lah. Malas dia nk layan. Org sini suka nau ckp gempak2.Wakil Sri Lanka kunun.koh3x!

Yelah,org kata, time belajar, belajar betul2. Time main, main betul2. Mana tau tiba2 kamu jadi mcm Nicol Ann David ke kan.Jadi player dunia.Dapat pegi merata dunia dgn main chess aje.Bolehlah ibu dgn abah tumpang kamu jalan2 kt negara org pulak.Kih3x!

Apa2pun..amin....ibu doakan yg terbaik untuk kamu, Nurin...

36 comments:

Yan said...

akka pun tak pandai main lahh...

aNiS tHe BumbleBee said...

kak yan~samolaa kita kak oi..kih3x!

liyana said...

sy pn x pandai main chess, mcm susah je nk igt sume kedudukan die, lg haruuu.. haha

Rasmuna Mun said...

aku plak slalu men ngan laki aku, die mmg men chess la tp aku jln cam dam ulaq...ble dak cam tu...heee...

afeezz said...

aku ni takde le otai maen chess ni, tp pernah gak wakili sekolah 3-4 kali, wakil jabatan 2 kali, tapi tak menang pon. klu Uyin cabar aku, aku on je nak lawan dia... heheh

Che Mid said...

Salam, kalau Uyin dah jadi macam nicol ann david.. ibu ada masa lagi tak nak update blog ya??? Ke barsawang blog ni jadinya... tuan punya asek berjalan sakan he he

julietchun said...

bulehlah ko jadi pengurus uyin sok, :P

Kancilbiru said...

aku pun tak reti main chess....sampai ke hari ini...hahaha

saza said...

ayh aku juara chess jugak!!!kecik2 lagi kitorg dah tau cmno nk gerakkan org2 chess tu..hheeheeh..tp, x byk menurun kat aku..setakat jaguh kampung lehla..meh uyin lawan auntie :p (nak challenge org lain tkt x dpt kalahkan ;p)

shamam said...

slm...x per layankan ajer minat uyin tu. Bagus ape game chess tu !

ibu syafiq said...

wah!!!terel + cumil a uyin nih!!!geram aku tgk!!!klu ada kt aku msti lebam2 aku gget.

uyin TERBAEEEKKKK!!!CLASSSS!!!

Qistina said...
This comment has been removed by the author.
Qistina said...

bijak uyin!!qaira baru nak start belajar abc..uyin dah pandai main chess dah..bagus ibu dan abah rajin ajar uyin mcm2..kalau tgok org2 jepun kat sini pun mcm tu jugak..mcm2 diorg ajar anak diorg..balik sekolah jer mesti ada jer aktiviti..swimming/dancing/music claz lah...jeles tgok..huhu

Qistina said...

satu lagi uyin punye seleng mcm anak omputih dah..seronok dgr..bila nak masuk sekolah betul2..dah boleh masukkan tahun ni??

aNiS tHe BumbleBee said...

liyana~keh3x!tu ada video tutorial pasal position chessmen uyin buat tu.

aNiS tHe BumbleBee said...

mun~kakakaak!tau dah hg tu.aku kdg2,suka curik buah dia letak tepi kt tmpat mati.padan muka.tp aku menten kalah.meluattt!

aNiS tHe BumbleBee said...

afeez~alaa..ko dah terel dah piz..ko jgn la lwn dgn uyin.ko lawan la dgn abah uyin tu..

aNiS tHe BumbleBee said...

Chemid~keh3x!setat dahh nk berangan2..uii..blog mesti on.pasal nk update tmpat ktorg nk jalan2 besok ni.kakakaka!

aNiS tHe BumbleBee said...

juliet~haah...sangat laaa kann..angan2 mau adaa..hihihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

KB~sama laa dgn aku.main sim house party lagi baguih.keh3x!

aNiS tHe BumbleBee said...

zati~har3x!ko jgn la ajak uyin main.dia x main 4steps,6steps, dia main 1step aje.terbalikkan papan tu.keh3x!

aNiS tHe BumbleBee said...

shamam~itulah,ikutkan je lah.dari dia main benda merapu2,ye tak?

aNiS tHe BumbleBee said...

suhair~hahaaa!hangg...kesian kt uyin..smpai hati nk gigit smpai lebammm..

aNiS tHe BumbleBee said...

aby~mana de aby.susun2 je baru.jgn dia sumbat buah tu dlm mulut adik dia besok2 kang sudah.sekolah betul2 tu camne?tadika eh?skolah dia skang ni tadika la jugak.cuma dia dlm baby class.tahun depan baru naik class.

abglan said...

HuiyooO genius..!! bleh masuk skolah elit nie

miss said...

anis,,,nnti uyin ble la try lawan ngan aku noh...hehhehe;)

Daddy Ziyyad said...

Salam perkenalan :)

Tak sangka rupa rupanya husband awak jaguh chess kan..ekekeke..

Dah lama ke tinggal di Sri Lanka?

Daddy Ziyyad said...

Lupa pula...selamat bakal menimang cahaya mata baru..dah 31 weeks kan...

Isteri saya baru 3 weeks bersalin..

CouLeur de Chiqu3 said...

uih..bakal warisi kebijakan...baguih2

en_me said...

fandaiinyerr akak tewww.. ehehe

aNiS tHe BumbleBee said...

abglan~skolah kt SL aje lah dia...hihihi!

aNiS tHe BumbleBee said...

as~apa barang lawan dgn uyin.lawan dgn mak dia laa..hahahaa!

aNiS tHe BumbleBee said...

daddy ziyyad~jaguh xdelah jaguh.gitu2 je lah..haha!

dah 4tahun dah..nk balik dah ni..hehee!

waahh..tahniah for the newborn.turn sy pulak yg dup dap dup dap nih.

aNiS tHe BumbleBee said...

cdc~kebijakkan putar belit abah dia eh?hahahaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

en_me~fandai fandai tufai melomfat...hahahaha!

Lizzie Yasmin said...

aku takat reti jalan jer lar.. nk susun startegi mmg haram... lawan dgn budak2 vbleh r.. hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...