Saturday, May 8, 2010

GuRauAN BeRKaSiH

Usik mengusik, semakin lama menjadi rindu
Hati merindu, asyik merindu
Tersentuh rasa, tidak terduga timbullah sayang
Andai tak jumpa, menjadi dendam

Gurau gurauan masih terasa dalam bayangan
Setiap detik ingin bersama memadu kasih
Apakah hati dah gila bayang
Merindu kasih, darimu sayang

Andai ketara rajuk dihati
Jangan sampai merosak cinta
Andai payah merawat rindu
Hadirlah hadirlah sayang

Rindu dendam bisa terubat
Andai sudah bertentang mata
Pasti kasih berpadu
Terlerai rindu di hati

Indah dirasa
Waktu berkasih
Kita saling merayu
Merindu di angin lalu

Ingin ku sentuh hatimu sayang dalam rinduku
Moga kau tahu hebatnya cinta di hati ini
Sekian lama, memendam cinta
Payah ku rasa menyeksa jiwa

Gelora cinta mengkhayal rasa dalam angan ku
Setiap waktu hanya namamu mekar di kalbu
Sayang menyayang ceria rasa
Antara kita tersimpul kasih

Tiba2 lagu ni muncul kt lubang telinga aku melalui iPod.Aku tersenyum.Lagu ni Speckybee pernah tujukan untuk aku masa kami berdua sweet 17.Tapi senyuman aku tak lama.aku teringat arwah penyanyi lelaki lagu ni, Achik Spin.Tragis!



Aku berfikir2...meletakkan diri aku di tempat isteri arwah...Tapi aku xmampu nak mendalami.Bila tengok video,tengok anak arwah mendayu "ayah,nak ikut...nak ikut.." Masa tu berambu2 air mata aku...Lebih kurang sebaya saja anak arwah tu dgn Uyin...Ya,Allah...jika ditakdirkan nasib aku mcm tu?? Nauzubillah....aku tak nak fikir...tapi aku terpaksa fikir! Aku tak tahu nasib aku kemudian hari.Aku tak takut utk bekerja semula dan hidup susah, tapi aku takut aku tak sempat bagi cukup kasih sayang utk Speckybee.Takut Uyin bertanya2 mana abah?Takut untuk menangis lagi! Setiap pagi aku takkan lepaskan peluang bersalam dgn Speckybee dan terima ciuman selamat tinggal dari dia.Bagi aku,setiap kali dia keluar rumah adalah ketakutan bagi aku. Bertugas sebagai jurutera yang melibatkan kawasan pembinaan, sgt tinggi risikonya. Bila2 masa saja malang boleh menjengah.



Aku tawakkal.

10 comments:

merdhieya said...

best kan lagu nie..
sy sjk akhir2 ni saya asyik nk
dgr lagu nie jew..
bile tgk yg video ni nk nanges rase..
btul tu akk, time ank die ckp "ayh, nk ikut..nk ikut.."
tu yg bt jd sebak tu =(
sedih sob sob sob..

|| NaFiRaa || said...

sedih jugak time anak dia cakap nak ikut tuh..huhuhuhu x leh nak bayangkan kalo ai kt tempat isteri dia..

semoga Allah lindungi suami kita walau dimana dia berada..

ainiayu said...

hari ni akk g nilai & lalu kt tpt arwah kemalangan...mmg otomatik teringat kt dia bila tgk signboard tu....al fatihah...

semoga kita semua dilindungiNya...tak dpt bygkan klu terjadi kt akk...dah la skang ni 100% bergantung kt hubby....:(

Qistina said...

sedihnye :(

mrsyusofhussain said...

Auu, i baru tau!! lagu tema u gurauan berkasih ek....kiki

aNiS tHe BumbleBee said...

mar~sedih kan tgk anak dia..sob sob!

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~ sbb wife die kuat,sbb tu Allah kasi ujian tu kt dia..ye betul,semoga allah lindungi org2 yg kita sayang kan...

aNiS tHe BumbleBee said...

kak aini~al fatihah..tu la kan kak..kita2 yg bergantung 100% kt suami ni mmg terasa sgt kan..

aNiS tHe BumbleBee said...

aby~ sob sob...kannnn..

aNiS tHe BumbleBee said...

lia~ tu lagu dia bg kt aku.yg aku bg kt dia lagu2 black eyed peas aje.huekekeke!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...