Friday, May 7, 2010

1,2,3 LeKuK!!

Dalam sesebuah organization kan, tak kira laa dalam company ke @ persatuan ke,mesti nak ada spesis org cenggini kan..Spesis GILA KOSA & GILA GLAMS!

Aku sebenarnya suka tengok org2 yg berperangai jenis ni..terhibur..!Hehehee! Tapi kalo dah sampai kacau keje aku, aku bengkak la jugak kan.Terlampau sibuk menyibuk!

Meh aku senaraikan ciri2 manusia yg berhemah tu:

~Kalau org buat keje ke,bagi pendapat ke, sibuk nk condemn2 org.
~Kalau dia yg bagi pendapat, semua org wajib setuju. Kalo tak merajuk!
~Kalau org lain buat keje cam bertanjak skit, dia kelam kabut mengaku dia yang buat.
~Suka menyibuk keje org.Bajet tangan panjang mcm gorilla.sume bende nk capai.Please: stadi organizational behavior,bab WORK DELEGATION!
~Dia laaa yg paling pandai dalam organization tuh!
~Dalam minit meeting atau dalam apa2 pon,hasek nama diaaaa, muka diaaa je lah yg interframe.
~Hasek merungut2 dalam meeting diaalaa yg buat sume keje.Annoying okeh??
~Queen Drama..dia laa yg paling friendly dgn semua org.Padahal kaki cari pasal.
~ Suka sgt underestimate org dan tak reti nk hormati org.

Orang2 jenis ni agaknya dulu xpernah diberi peluang pegang jawatan kt skolah.Mungkin jugak kurang perhatian dan kasih sayang.Sebab tu dia jadi CEMPERA & KECIWI (sila rujuk kamus bahasa utara) bila masuk dalam organization kan.

aku kalau org cenggini, aku nk bagi cadangan:

1. Kasi dia naik pangkat yg paling tinggi dlm organization tu.Pestu lantik dia pegang jawatan tu sampai 7 keturunan.
2.Suruh dia buat semua aktiviti sorang2.Supaya biar muka dia sorang yg masuk majalah.Pegila melawat hutan sorang2,mandi sungai sorang2,makan megi sorang2..then kita tolong ambil gambar dia aje.
3.Suruh dia tukar nama organization tu,taruk nama dia sendiri.
4.Logo pon tampal muka dia sendiri.

Tapi xpe..Korang tau kan citer Hikayat Sang Kancil dengan Buaya? Buaya ingat dia da power gile.Ade gigi besar2.Boleh gigit org sana sini.Dia dah underestimate si kancil.

Oh, sang buaya..jangan laa panik! Kancil bukan ade gigi besar2 cam kau pun.Rilex2.Xyah nak menggelupur okey?

Nah video Hikayat Sang Kancil dan buaya.Untuk org hidup tahun 80an-90an di Malaysia tau laa.
Enjoy!
video
Notabulukaki: "Aku nk itu! aku nak itu!" "Hati2 monyet!"

*Credit to June sbb sebut kisah sang kancil dan boya!

4 comments:

Suhana Shahril said...

"nak lagi..."kata anak2ku.haiyooo...

SyAkuRagi said...

tambah cadangan :

ko hentak tengkuk org tu pakai siku atau lutut..haha

aNiS tHe BumbleBee said...

suhana~ kekeke! nnti suh dorang tgk sang kancil dgn monyet,sang kancil dgn lembu,burung gagak yg bijak..hihihi..besh! besh!

aNiS tHe BumbleBee said...

syakuragi~ tambah best kalo hentak pakai piling machine.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...