Tuesday, May 11, 2010

Aku SeoRaNg TraNsForMer


aku teringin nk ade keta camni.gamak kalo jem,aku tukarkan jadi robot pijak sume keta kt depan.


Lately, aku aderlaa get in touch dengan member2 primary school aku dulu.Ni facebook punya pasal lah.The good thing is,dapatla aku tgk muka member2 yg dah berbelas tahun xjumpa,even melalui alam maya je.

Happy betulkan bila dpt jumpa kawan2 lama.Boleh gelakkan muka dorang yg dah semakin tua (bajet aku makin muda),boleh cerita kisah2 lama,boleh gelak kuat2 mcm nk mati and whatsoever.Tapi bila kita berjumpa dengan org2 dari kisah silam,baru la kita akan tersedar yg skang ni kita dah banyak sgt mengalami transformation process.Dari komen2 dorang tu yg buatkan kita sedar,contohnya:

"Ko makin cun-laa, anis" (yes,aku suka komen ni)
"Ko nampak berisi skit" (so-so aje laa..keep think positive.aku andaikan yg dia cuba mengatakan aku look sexy)
"Ko sejak bila pakai2 tudung ni?Ko kawin dgn ustaz eh" (okey fine,mcmla aku pompuan clubbing sblm ni ,ko tnye soklan camtu)
"Ko skang dah ayu siot.Dulu ko mcm jantan.Garang nk mampus.Rugi aku tak tackle ko dulu" (itu bunyi suara2 kekecewaan sbb aku tak layan cinta beruk makyeh dorang.)

Komen2 tu membawa aku ke alam 17,18 tahun yang lalu...Tiba2 je aku nampak balik diri aku.Malu ade gak skit2.Tapi aku beranikan diri tengok jugak.Oleh kerana pada zaman skolah rendah aku mengalami kecelaruan jantina,jadi rupa bentuk dan jisim aku agak boyish skit.Rambut berkikis2 mcm britney spears tgh depressed. Dalam rupa bentuk aku yg mcm jantan pun,ade jugak laaa jantan yg teringin nk sgt aku jadi cikaro dorang. LU APE KES????BUTA KOT!

Keje aku dulu backing budak2 pompuan yg kene buli dgn budak2 laki.Ko buat kuang ajar dgn pompuan ko dpt sakit dengan aku.ade sekali tu time aku drjah 4 ade la sorang mamat ni yg mcm nk mati tangkap cintan dgn aku.Budak kelas sebelah.Hari2 dtg bg bungalah,cekelat lah,tah ape2 lagi tah. Kesilapan besar beliau adalah dia TAK HENSEM.aku taknak kalo aku kuar date,org ckp,eeeiii mcm beauty and the beast laaaa!!(of coz aku bukan beast tu!) Bila dah naik standard 6,budak tu berjaya masuk dlm kelas aku,kelas budak2 pandai.okey,tahniah! Makin tergedik la dia.Satu pagi yg indah,tengah bestfriend aku menyapu sampah dalam kelas,suka2 hati dia tahan kaki.Aku yg baru smpai ke kelas tu nampaklaa kes pembulian yg terjadi. Tiba2 aku mcm kene rasuk, jerit kt dia, "Kau ape hal??" Die acah2 aku plak dgn dustpan.Neuron dalam otak aku berstimulasi dan menghantar arahan pada impuls supaya aku ambik penyapu libas kt badan mamat tu. Haa! hambek ko dapat hadiah penyapu dari aku!! Melalak laa mamat tu.Aku pasti lepas ni dia da xberani lagi even dalam mimpi pun nk bayangkan muka aku.Tapi bila skolah menengah ade jugak dia tnya pasal aku kt member2. Nak penyapu lagi agaknye..

Aku tak paham kenapa bila dah naik darjah 6 mesti nk ada kapel2.WTF! Maybe time tu awalan puberty, so sume pakat2 miang kut.Yg lelaki miang aku faham laaa sebab ade mimpi2 tu kan.Yg pompuan pon sibuk nk miang ape kes?Korang mimpi jugak ke ar?Asal aku tak mimpi pown?Ke aku sorang je yg tak normal? Please..please explain fenomena ni kt aku...Yg pastinya aku mmg enjoy sebagai seorang kanak2.Totally enjoyed! Suke hati laa nk buat ape pon.bila hujan,aku akan terjun dari longkang kt tingkat atas,terus smpai ke bawah.Aku akan panjat pokok bila teringin nk makan buah apa2.Balik skolah aku akan lepak kt blakang umah,then pegi seksa apa2 binatang@unggas yg aku jumpa walopon ade budak2 laki sekelas dgn aku kt situ,aku xmalu pun pakai spende aje time tu.Thanks God aku xde BF time tu.Kalo ade forsure kene kontrol2 ayu,kene jadi hipokrit,kene berbedak2,start pakai cuci muka sbb nk lawa lagi.Huhu...

And,oh ya.Pada lelaki2 yg pernah kecewa dgn aku..aku ucapkan selamat maju jaya.Dulu2 aku mmg menekankan faktor kehenseman.Tapi skang aku pilih kebijakkan. Jadi aku 'terpaksa' memilih Speckybee.Lalalalalaalaa......maaf donk!

16 comments:

WZulhilmi said...

Betul2.. mmg best time sekolah dulu. Leh ape je yg kita suka. skrg ni dah byk komitmen. Hihihi.. Btw mesti budak yg kena penyapu trauma kalu tgk perempuan pegang penyapu. Hahaha :)

|| NaFiRaa || said...

hahahaha... sian mamat tuh~ konfem fobia tgk penyapu~ muahahahaha

ainiayu said...

hehehe....cam nk same je pengalaman masa muda kita...kekekeke...panjat pokok adalah antara perkara paling best masa tu...teringin nk wat lg sebenarnya tp kena pikir hubby & anak2...huhuhu...
sian mamat tu...mungkin skang umah dia tkde penyapu...yg ada cuma vakum....kekeke...

aNiS tHe BumbleBee said...

WZulhilmi~hahhaha...mungkin smpai mengingau ngigau kut..huhuhu!

aNiS tHe BumbleBee said...

nafira~ hahaha..kalo camtu,dia xley tgk citer harry potter.ada penyapu2 terbang nih..kekke!

aNiS tHe BumbleBee said...

ainiayu~best kan pnjat pokok.feeling2 huckleberry finn.tulah.teringin nk pnjat lagi.tp buruk pulak kalo org nmpak.kekekek.maybe laa kak.umah die ada vacum..untung bini dia xsusah2 menyapu..hihihihi!

vivavogue said...

power puff gurl!

aNiS tHe BumbleBee said...

kak yani~ demi melindungi kaum yg lemah..

Anonymous said...

Minta maaf awal-awal nie. tapi kenapa bongkak sgt bunyi post ni? semua org tu kejadian tuhan. Menghina kejadian tuhan tu sama la seperti menghina tuhan. Insaf-insaflah. Tak semua org dilahirkan cantik dan sempurna.

Anonymous said...

Betul tu.Semua kejadian tuhan tu cantik, tak ada yang kurang pun.from this post boleh tahu tahap mentality sebenar. Janganlah terlalu bongkak,sesungguhnya Tuhan amat membenci orang yang bongkak.Maaf jika berkecil hati, hanya sekadar memberi peringatan

aNiS tHe BumbleBee said...

hye,anon!
asal menyorok,xde nama ke??
thanks laaa ingatkan aku pasal bongkak bongkok tu.aku kalo jantan rupa xde,perangai baik,elok aje aku kwn.kalo yg tergedik2,mengacau2 aku,tu kuang aja.paham??bg aku semua org cantik kalo perangai cantek.aaa,yg ko sentap lebey2 asal??

aNiS tHe BumbleBee said...

hye anon no.2,
huhu..aku tau,ko lagi yg komen ni.thanks ler penuhkan comment box aku ni.please baca betul2 entry tu okey.aku flashback 17-18tahun yg lalu!aku nk tnya kau, what do you expect for 10year old girl punya pemikiran time tu??dan,xpayah la nk komen byk2 kt sini.mcm bley agak dah ko ni sapa.bwk bertenang okey..

Iron Man said...

Anon ~ Awk emo semacam je..apekah awk remaja lelaki yg dimaksudkan dlm citer tue?? heeee.. N'way, bagusla igt mengingati sesama insan, but for this posting she just story about her previous life..zaman kanak2 katakan..sbb tue tajuknya pon 'transform'..
to anis ~ keep up ur good job..tis is your private block, and it will always be urs..;S

aNiS tHe BumbleBee said...

Iron Man~ kih kih kih..sapo ke pulok jadi iron man ni? mungkin perasaan anon tu tgh tertekan kut,sbb tu dia xbape nk paham baca entry tu.xpe,bagi dia tenang2 dulu.huekekeke!

mekacih ler iron man.aku kene stadi bm aku betul2 ni.kang ade yg xpaham lagi posting aku..haishh...

kim hyun joong's lover said...

saper2 yg terasa tu(aku tau ko saper),jgn nk perasan la....aku tau si anis tulis psl saper la.bkn psl ko pn...dia tulis tu pn ikut perasaan dia ms kecik2 dulu...so,bdk kecik msti outspoken pnya.so,dia msti tulis ikut dia pnya feeling time tu..yg ko lebih2 ni apsl?bkn psl ko pn....piirrraaaahhhhh......

aNiS tHe BumbleBee said...

kim hyun~ kekekeke...dia terperasan...lantak ler..maybe pikiran dia blur2..sbb tu dia ingat dia yg kena penyapu.ubatnye kena kasi penyapu je kalo gitu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...