Thursday, April 7, 2011

SportDay Skola Uyin

Ni cerita kames lepas..kamis ni baru aku terhegeh2 nk tulis dlm blog.Sengaja je...buat pekasam skit cita ni.Baru sedap.haha!
Mcm tahun lepas, skolah dak Uyin ni ada sport day bersekali dgn pakaian beragam. Tahun lepas dia pakai butterfly fairy. Bersemangat aku siapkan segala. Tahun ni xde der...Malas! Korek2 dlm lemari, jumpa la cheong sam zaman bila tah.Acu2 kt badan dia,muat lagi. Hah,ko pakai je lah yg tu. Pestu gunting kain kaler merah,buat riben ikat rambut. Kakakaka! Ah, jgn risau. Ko pakai ape pon kt skolah tu, ko lah yg paling comel skali. Kah3x!



Kesian pulak aku tengok kain perca yg buat riben ikat rambut dia.haha!


Beratur2...perkenalkan diri memasing.. Yg depan skali tu aku xtau jadi amende.Skali pandang cam arnab,skali lagi pandang cam pocong.eh!


Uyin & Zulaiha...asal laa mak ko letak janggut tu ade kaler ijau2 tu nak??

Lepas pakaian beragam, acara sokan la plak...Uyin punya kelas kena acara lari2,pestu pakai topi, pestu lari2 balik. Sapa sampai dlu dia menang.



Tengah berbincang strategi nk menang.Strategi laa sangat!!

Yg hampehnya,emcee adalah jemputan.Bg instruction bahasa singhala.Manalaa Si Uyin nk paham. Hello, english pelisss!! Grrr!!


Si kenit Uyin ready nk lari. Tah tau ke tidak cara nk main ni tah.


Jeng3x! Uyin dpt no 3.okey laa tu.Tahun lepas dpt no 1.Tahun ni,sbb xpaham soklan. Kena pakai topi dlu baru lari.Dia tgk org pakai topi, baru terkial2 patah balik pakai topi.kah!kah!!!


Uyin& Zulaiha again.. Best friend ever!


My champs!! Topi lagi besar dari kepala.


Peace!! Beratur ambik lunch dgn gift.


hoih...panas laa hoii...waaa!!

Ade lagi kisah pasal atlit kecik ni... nnti aku sambung. Nk upload kt google ni satu hazab. Asik error je manjang.Daaa!


22 comments:

AngahSayang2314 said...

comelnyer diaaaaa

julietchun said...

ok la tu dapat no.3 ada hadiah nak bawak balik sebagai kenangan.

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

kebiasaannya time anak bersukan, mak/pak yg hover jerit2..tui dak???

Lizzie Yasmin said...

dah tentu lar dia paling chomel.. antara depa tue...

liyana said...

alahai comey nye dak uyin ni.. :)

time sek ren dulu, nk sukan je abah belikan red bull dgn livita, konon2 kasi kuat larik, bahahaha

miss said...

pakaian hantu kak limah balik rumah xdak ke derrrrr!!!!!dah mcm pocong aku tgk kwn uyin tu...besfren dia pon kelakar jugak!!!mujuq uyin comey deeeerrrrr!!!!

saza said...

makin comel pulak budak uyin ni aku tgk..dah mcm makin muka cm ko laa

aNiS tHe BumbleBee said...

angah~comel tapi masammmm...

aNiS tHe BumbleBee said...

juliet~jadilaaa...kang xpepasal aku kene beli adiah lain plak kt dia..haha!

aNiS tHe BumbleBee said...

MDT~hahaha!!!tahun lepas mak pak over gila..tahun ni abah dia xdpt dtg.mak plak terboyot2.tahun ni cam hilang feel la plak.keh3x!

aNiS tHe BumbleBee said...

lizzie~bajet je laa..hahaha!

aNiS tHe BumbleBee said...

liyana~hahahha!!wahh..brsemangat waja..siap minum isotonic tu..menang xmenang blakang kira,yedak?

aNiS tHe BumbleBee said...

miss_as~aku pon terkekek2 tgk budak2 tu.tp tahun ni aku sensorang ja,tarak mood nk ambik2 gmbar byk2.

aNiS tHe BumbleBee said...

saza~hek...hek...ko senanye nk puji aku comel ke camne?hahahha!macehhhh!!

- GC - said...

uyin mesti di anggap anak homputih kat sana kan.. hihi

Amri Abd Rani said...

comey comey...sukaaaa

ejan sara said...

dh die plg cerah kat saner...harusla y plg comei ye dak?? tp, mmg comei pn uyin..

Yan said...

come2nya depa ni..

aNiS tHe BumbleBee said...

GC~haha!dok sini mmg semua foreigner depa panggil mat salley... ada can kami jadi mat salleh kt sini woii!

aNiS tHe BumbleBee said...

pak wi~haha...comey2..kecit2...

aNiS tHe BumbleBee said...

ejan~ ade gak la yg cecerah lagi kt sini.cuma dia seketoi je budak yg non srilankan, jadi cam spot la plak kt situ.kekeke!

aNiS tHe BumbleBee said...

Yan~hihihi!best tul tgk gelagat budak2 ni..mcm2 pesen ada..hihihi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...