Thursday, April 21, 2011

Jangkaan Ancaman Tsunami

Kitorang kat sini tengah berjaga-jaga.
Geologist & Astrologist kt sini predict akan berlaku tsunami dalam masa terdekat.
Yg lepas2 dorang predict earthquake kt Japan, Ozzie & NZ, dah terjadi.
Katanya semalam akan berlaku kt belah2 sini.
Tapi syukur alhamdulillah, sampai sekarang amaran tsunami belum dikeluarkan lagi.
Penduduk2 sepanjang pantai kt kawasan aku ni dah dipindahkan masuk ke kawasan dalam kampung.
2-3 minggu lepas pun mmg diorang dah buat latihan kecemasan untuk Tsunami.

Harap-harap xdelah berlaku.
Korang doa-doakanlah ye.
Aku pun dah xde mood nak update blog.
Next week baby dah 6bulan.
Tapi rasa mcm perut ni besar 9bulan masa preggy kt Si Uyin.
Dah start training soccer ke hapa dalam ni.Tendang xberenti2.Stail Uyin gak adik dia nih.
Aku nak jalan pun dah tak larat.
Skang tgh mengigih nk menjahit nursing cover & barut baby.
Saja nk buat tambah.Pasal ikut pengalaman, barut yg beli punya kejap je boleh pakai.

Si Uyin pulak tgh cuti semester.
Sebulan kt umah ni ha..
Memang xde harapan la aku nk hadap lappy selalu.
Hadapp diaaa je lahhh...
Kejap aku kena jadi komunis,kejap aku kena jadi pesakit.
Ni baru sorang.
Esok dah 2, tak tau laaa apa benda lagi aku kena jadi.
Hadappp jee laaaaaahhhhhh!

15 comments:

Kancilbiru said...

harap2 selamat semuanya...

Yan said...

akak doakan semunya baik2 aje.. INSYALLAH

|| NaFiRaa || said...

errkkk.. ye ke nih~ hati2 yer.. moga di jauhkan dr semua musibah.. take care k~

cintahati said...

uit!!!ati2 yer...moga semua selamat...

Yati said...

Kak Yati doakan Anis dan keluarga selamat di sana. Amin...

cik_ah82 said...

ye ke?semoga semuanya selamat dan dilindungi Allah...semoga dijauhkan segala musibah..
take care..

cc said...

anis,
aku doakan ko sekeluarga selamat la daripada sebarang kejadian yg tidak diingini. Amin...

MrsYusofhussain said...

ishhh kak...aku doakan korang 1 family selamat kat sana...ko pon jaga2 la, xyah gi kawasan laut...ok la uyin ade kat umah, ape2 hal, boleh tgk...take care ye sahabat

aisha mimi said...

take care..nanti anak dah dua double keja dr skrg..huhu..da nak 3taun aku rasa..kdg2 jd kejam gila ngn anak2..

Che Mid said...

take care..insayallah takde apa-apa

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Take care Nis. Rehat secukupnya.
Kesian pulak ko kat sana..

azeanie said...

insyaallah xde ape2 anis...aku ni selalu duk baca blog hang...seronok...

aNiS tHe BumbleBee said...

KB~maceh.. :D

aNiS tHe BumbleBee said...

kak yan~maceh ye.. :D

aNiS tHe BumbleBee said...

maceh semua....alhamdulillah,stakat ni xde apa2 lagi..lebiu all...muah!muah!rindu malaysiaaa!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...